Cikanie 26 mesačného dieťaťa do nohavíc

deniskag
22. máj 2015

Ahojte, prosím maminy poradte. malá má takmer 26 mesiacov. cca od 22 mesiaca sa odplienkovávame. momentálne má plienku len na spinkanie, ci uz poobedne, alebo nocne. inak bez. cca okolo 24 mesiacov som nastupila do roboty a strazia mi ju svokrovci. preto som sa snazila ju co mozno najviac odplienkovat, aby nemali starosti. bola na tom tak, ze sa aj vypýtala, aj sme stihli do nocnika, ale niekedy sa pocikala do gati. mala aj 2-3 dni bez nehody, tak som sa tesila, ze jej to ide a chape ze cikat sa ma do nocnika. ako som nastupila do roboty, svokrovci ju pekne a hlavne pravidele davcaju na zachod, resp. nocnik. pekne sa tam vycika, ale ked nahodou nevystihnu cas, pocika sa do gati a krici az ked jej to steka po nozickach ☹ priznam sa, ze aj ja som ju daval pravidelne. ale vlastne som prisla na to, ze ona sa spolieha na to ze ju niekto da a prestala sa pytat. a teraz neviem ci to, ze ju davame previdelne nie je vlastne kontraproduktívne. skusam sa jej pytat ci jej treba a ak povie nie, tak ju nedavam nasilu, ale casto povie ze nechce ist, ze jej netreba a potom sa za 5 min. pocika. ked sa jej hovorim, ze treba ist na zachodik cikat, povie mi ze ved ona je velka baba a vypyta sa. tak sa to snazim nechat na nej, ale potom su nehody. skusala som vcelico-odmeny, tresty, stale jej rozpravam ze je velka a nemoze cikat do gati. chcela by som ju dat do skolky v septembri a mam strasnu obavu ci sa to cikanie do zachoda dovtedy vobec nauci ☹ ona sa do skolky strasne tesi, ma rada deticky a aj jej rozpravam, ze tam maju krasne male zachodiky a ze sa musi vypytat, lebo ked sa pocika, deti sa s nou nebudu hrat. viem ze na nu asi tlacim, ale chem aby do tej skolky isla a aby tam nemala stres.
Prosím poradte ci ju aj nadalej radsej davat pravidelne, alebo cakat kedy sa sama vypyta az potom dat?dakujem za kazdu radu.

sardinka333
22. máj 2015

Podla mna je dobre, že ju dávate pravidelne cikať...je ešte malá a len sa učí reagovať na pocity kedy treba cikať. Deti často aj v zapale hry sa pozabudnu. Ale na druhej strane ak vieš, že sa jej pýtaš a ona sa ti do 5 min pociká tak nemožeš dať na jej pocity, ktoré ešte nie su ,,vycibrené,, a nevie ich ovládať. Opýtaj sa jej a ak aj povie nie (ale ty si myslíš, že už by aj potrebovala) tak povedz že ,,vieš čo, ale predsa len skusime,,. Ja som dcere hovorila a hovorim dodnes (tak ona ma 6 rokov) že ,,skusime,, nech ,,potlačí,,. Alebo ked ideme autom na dlhšiu cestu tak ju beriem na pumpe na WC aj ked ona si myslí že nechce, nebudeme predsa niekde na dialnici riešiť cikanie ked pred chvílou sme stali.

siska53
23. máj 2015

@deniskag vies co,moja si zrusila.plienky sama,ked mala 2r..no 3,5m.e sa trapili, lebo to stale bolo 50:50..,po uraze zubkov zmena,zatala sa, ignorovala akykolvek pokus o odplienkovanie,stale sa pocikavala. Asi 2m.pred 3.r.som to skusila opat a chytila sa.. Krasne sa pyta,nemuseli sme ju vobec davat pravidelne na nocnik,vie to ovladat.. Jedine ako nastupila do skolky,tak sa zrazu aj pocikava, ale len v skolke a vcera 2xdoma.. Beriem to ako nesuhlas s ttm,ze som ju dala do skolky.. Pritom na noc uz plienku nema,resp.jej ju este obcas dam(mala som.pocit,ci neprechladla,tak dnes dostala)
,ale aj predtym,ked plienku mala,bola uz dlho sucha.. Takze to jej pocikanie sa poobede tesne pred mojim.prichodom ci prichodom niekoho ineho,beriem fakt ako formu protestu. Ja som to nechala na deti,ano,oytala som sa,ale nasilu neposadzala,lebo to nemalo zmysel. Tak asppn videli,ze ked to nestihnu,budu mokre a syn.co sa osplienkoval v 2,5r.,to pochopil do 3dni... Myslela som.ze u dcerky to bude v skorsom veku,no vysvitlo,ze napriek tomu,ze ona chcela,v skutocnosti pripravena nebola...a nam nepomohol ani pokus s pravidelnym.posadzanim.. To tam nechcela byt..

ofinka
7. sep 2015

prosim aj ja maminy o skusenosti. odplienkovanie dcery som odstartovala v druhe polke maja a teraz mozem povedat, ze je to uz ok. syna som si nechala na september, lebo vraj chlapci su v tom pomalsi a pod. ale kedze sa vyhadzal z nohavickovych plienok, ktore som po klasickych plenach kupila, vhupli sme na to hned zaciatkom augusta, akoby nutene. povedala som si, ze ked sa mu nebude darit, nevadi, hlavne nech mu zidu tie vyrazky medzi nohami. on ma na 3 den bez plienky prekvapil, ze sa vypytal na cikanie. na stvrty den stihal hned cele doobedie a mal stale suche plienky a takto sa to zlepsovalo. potom nastalo 10 krasnych dni, ked sa aj zabraty do hry pytal vzorne, ze stale suche slipky a ja nadsena, ze aky je perfektny. no a potom vonku az tak nestihal a postupne prestal stihat aj doma a viac-menej kazde cikanie pusti trochu do slipov a na gate, zadrzi to a zvysok docika do nocnika. chcem sa teda spytat, ci ste to niektora tak mali, ze najskor uplne skvely start a potom toto. dokedy trvalo to male ciknutie do gati.
a este dalsia vec, doteraz nebol problem ked bola vonku mensia ci vacsia nehoda, ho hocikde vyzliet a prezliect slipy aj gate, ale teraz bude uz len chladnesie. ako to riesit? davat zrazu na prechadzku ci ihrisko plienku? lebo on sa pyta aj s nou, alebo ako ste to riesili? prezliekli ste deti aj v zime, alebo ste utekali domov, ci co vymysliet? dakujem za vsetky skusenosti.

anuka610
25. sep 2017

@deniskag ahoj. Prosím ťa, ja mám s mojou malou úplne rovnaký problém...tak sa chcem opýtať že ako ste to nakoniec zvládli? Ďakujem!

deniskag
autor
26. sep 2017

Ahoj,nokoniec sa to pekne naucila.akoby potrebovala dosiahnut ten svoj cas.v skolke mala par nehod,ale nic strasne a potom to uz bolo uplne super.drzim palce a hlavne pevne nervy.po tych par rokoch zistujem ze skratka potrebovala ten svoj cas a vsetko sa nakoniec naucila 🙂

deniskag
autor
26. sep 2017

@anuka610 zabudla som ta pridat 🙂

anuka610
26. sep 2017

@deniskag ďakujem! Tiež tomu asi dám ešte čas..