Ahoj zienky potrebujem poradiť ako mam naučiť dcerku cikat do zachodika ráno keď stane ju tam posadim a začne vypravat ze cik cik a nevycika sa aj 15 minút a keď jej dam plienku tam sa vycika , vonku je bez plienky vycika sem tam a aj doma ju nechavam bez plienky sem tam niečo ocika nemam jej kúpiť poklom na veľké wc a učiť ju tam dakujem za rady
Nie je to trosku skoro? Nasa ma 2 rocky a este len teraz zaciname ucit malu bez plienocky na nocnicek, podla mna najskor po 18 mesiacikoch, u nas to bolo v zime, tak sme cakali kedy bude teplejsie
na velke vecko bez nasadky davat tak male dieta je hlupost...dieta v tomto potrebuje nejaku stabilitu a pohodu v tejto cinnosti, inak moze mat z chodenia na wc obavy atd...ak ju chces silou mocou ucit na wc, tak urcite s detskou nasadkou teraz su take od vymyslu sveta...s obrazkami, farebne dokonca take makke molitanove...
nechas dietatko 15 minut sediet na zachode? to je dost dlho, zbytocne stresujuce. Mas cas, neponahlaj sa. A ak budes ucit na velky zachod, rozhodne s redukciou, aby sa dietatku na tom zachode dobre sedelo.
na zachod je mozno aj skoro,teraz vam staci nocnik
dietatko bude s tebou chodit na zachod samo sa zacne pytat vyskusat zachod ked pride cas
ano, aj ja si myslím, že je čas. Mám 16 mesačnú dcérku a povedala som si, že šak je leto ideme na to. No a chodila som 3 dni le n s handričkou a utierala bariny. Na nočník vôbec nechce sadnúť, na záchode síce sedí s redukciou, tam sa jej páči no asi nevie čo má robiť. Len si tam tak sedká a hrá sa s toaleťákom. Ešte sa mi ani raz nevycikala. Tak som to vzdala. Asi neprišiel ten čas. 🙂
Neponahlas s tym trochu? ja som to skusala so starsim synom, ale nemalo to vyznam, prvykrat to zacal chapat asi ked mal 18 mesiacov. a do serbla, na poklop mi nechcel nikdy sadnut-