Chodilo aj vaše dieťa po špičkách?

simkiki
1. apr 2016

Ahojte mamicky...mam 12 mesacneho syna, chodime popri nabytku a pri drzani za ruky. Casto sa mi stavia na spicky...robili to aj vase deticky? Kedy s tym prestali?

rhiannon
1. apr 2016

@simkiki chodi tak asi preto, ze ho vodis za ruky. Ucis ho tym zly vzorec chodze, ma inde tazisko ako keby chodil sam. Nechaj to nanho, zacne chodit sam a spravne...

evittam
1. apr 2016

Náš syn tiež špičkoval keď bol malý a to sme ho za ruky nevodili vôbec - začal sám chodiť v 10.mesiaci. A špičkuje niekedy do dnes - hlavne na boso - lekárka povedala, že to nevadí, pokiaľ to nie je stále. 🙂

mirkava
1. apr 2016

@simkiki chodí naboso? alebo máte topánočky? Náš mal vždy topánočky, používali sme aj pavúka a nikdy nešpičkoval

simkiki
autor
1. apr 2016

Davam mu aj topanocky...vtedy vacsinou naslapuje na celu nozicku...

simkiki
autor
1. apr 2016

@evittam dakujem☺potesila si ma...

simkiki
autor
1. apr 2016

@mirkava davam mu aj topanocky...vtedy chodi vacsinou na celu nozicku...

simkiki
autor
1. apr 2016

@rhiannon dakujem za radu...vyskusam☺

mirkava
1. apr 2016

@simkiki nas mal topánočky vždy. Pevné papučky, pevný kotník, aj ked mu boli dosť veľké vždy ich mal na nohách a začal pekne chodiť sam

llaurita
1. apr 2016

Moj syn stal na spickach, ked este nevedel poriadne chodit a spickuje doteraz, bude mat 2 roky. On spickuje aj v topankach aj na boso, nie v jednom kuse, ale casto. Nejak extra som to neriesila, pretoze je to zrejme dedicne, aj jeho tato chodil po spickach, ked bol maly, teraz nastastie chodi normalne 😉

llaurita
1. apr 2016

Inak ja by som topanky na doma nedavala, kym nevie chodit. Topanky sa maju kupovat, az ked zacne dieta samostatne chodit. Ak mate doma podlahy, zatial stacia capacky, ked zacne chodit, tak papucky s pevnou podosvou a vystuzenou patou. Ak koberce, tak stacia ponozky. Vonku obuvat kvalitne topanky, najlepsie kozene s pevnym opatkom, ohybnou podosvou, okruhlou spicou a urcite nie ortopedicke! Do pavuka davat minimalne, to spickovanie len podporuje. Vela deti spickuje, kym nevedia chodit, ked sa naucia, naslapuju pekne. Zatial by som to neriesila, uvidite, ked zacne syn samostatne chodit

evittam
1. apr 2016

@llaurita S tým, že topánky na doma nie - absolútne súhlasím. My chodíme na boso aj naše deti - max.ponožky....A v lete na záhrade na boso.
@mirkava Nič v zlom, ale ty tiež chodíš celý deň v topánkach-aj doma?

ludmilaka
1. apr 2016

@simkiki Ahoj, áno. Začala chodiť v 10 mes sama a špičkovala. Na ortopédii v pohode, žiadny nález. Kadečo som čítala a jedno nám celkom pomohlo, chodenie dokopca.

mirkava
3. apr 2016

@evittam nic v zom, ale ano chodim v papuciach tak ako nas maly. A ja mam uz 36 a chodidla a chodzu davno naucenu a vyvinutu.... 😉

evittam
3. apr 2016

@mirkava Ok, veď som sa len pýtala - a papuče nie sú topánky. Teda aspoň u nás nie. 😉

mirkava
4. apr 2016

@evittam pevne kozene papucky nad kotniček.... Velmi dobra volba pre male deticky ktore sa ucia chodit. V lete sme ich nosili aj po vonku na "zodratie"

alenka008
22. apr 2016

aj nasa to robi. Chodili sme aj na rhabilitacie, trochu pomohlo, ale ked je naboso tak sa casto zabudne a spickuje. U nasej je to zo zvyku, lebo ona sa sama postavila uz v 7 mesiaci a nevedela co s tym, tak stavala na spickach. Ale moze to byt aj problem so skratenou achylovkou.

laura0107
22. apr 2016

@alenka008 ahoj.Mozem sa spytat na ake rehabilitacie ste chodili,a v akom veku? My s tym teraz bojujeme tiez.o ake cviky islo u vas?

salome51
22. apr 2016

@simkiki moje krsniatko tak chodilo. Vodili ho za ruky a podľa mňa sa on prirodzene dával na špičky aby bol vyššie. Potom im to aj ortopéd povedal. Žiaľ nech sme sa všetci akokoľvek snažili ho to odučiť nepodarilo sa nám to. Už ide mať 6 rokov a stále chodí po špičkách, nie tak výrazne ako keď bol menší, ale je to vidieť. Nosí aj ortopedickú obuv ktorú mu na mieru robia v protetike. Druhé krsniatko už nechodilo po špičkách. Dúfam, že vám sa to podarí napraviť. 😉

katuliena82
22. apr 2016

deti spickuju, lebo velakrat prehnane aktivni rodicia ich vodia za ruky, alebo daju do pavuka. Ak sa dieta postavi same a chodi same, nestava sa casto ze by to robilo. Bolo tu napisanych vela dobrych rad, ja by som nechala dietatko nech chodi same, nepomahala mu a ta chodza do kopca moze tiez pomoct. Ak ide o skratene achylovky. Ale podla mna to bude skor tym, ze dietatko si len vybudovala taky zvyk. Urcite nedavat do choditka a nevodit za ruky

alenka008
22. apr 2016

nasa ma teraz rok a 4 mesiace, zacali sme ked mala rok aj mesiac. este vtedy nechodila. Ale ak to robi len obcas, tak problem s achylovkou asi nebude, lebo to by chodil po spickach stale. To co nam odporucili je chodza do schodov (najlepsie takych plytsich ako mavaju v skolkach), chodza do kopca, potom jemna masaz noziciek aby sa len stimulovali. My svicime aj drepy - hrou, davam jej napriklad hracky a musi ich zdvihnut tak aby si k tomu cupla. Tiez som kupila taku malu fit lopticku a trenujeme sa na to posadit a postavit bez drzania. Cize akykolvek cvik/aktivita, pri ktorej musi dieta zatazit celu nozicku

laura0107
22. apr 2016

@alenka008 diky alenka za tip

alenka008
22. apr 2016

@laura0107 zabudla som Ta oznacit-vid prispevok vyssie

maca2014
22. apr 2016

aj naša špičkuje, najprv chodila pekne na cele chodidlo, ale ked stála pri nábytku vždy sa postavila na špičky, neskôr začala špičkovať aj pri chôdzi na boso, teraz špičkuje aj naboso aj v topánkach, spomínala som to pediatričke, odporučila obuť topánky naopak že by to malo pomôcť...počuli ste o tom? ešte som to neskúšala

emarekova
22. apr 2016

Aj moja prva spickovala a preslo ju to. Pri druhej nam dr. povedala,ze kym nezacne sama chodit nemame davat ziadne topanocky,do pavuka uz vobec nedavat a najlepsie po vonku po trave na boso. Samozrejme ak je na to pocasie

alenka008
22. apr 2016

@maca2014 ano, my sme mali taky isty problem a ortoped nariadil topanky. Predtym mi odporucoval capacky, ale ked sa objavil problem so spickovanim hned nam nakazal topanky. A naozaj sa to zlepsilo. V topanockach ju to uz nenapadne, ked je naboso tak este spickuje...

maca2014
22. apr 2016

@alenka008 ale, mne kázala obuť naopak, pravú na ľavú, mne to príde divné :D

ikiniki
22. apr 2016

Dcera tiez spickovala, ked bola bosa. Obula som jej papucky a pomohlo. Nevod ho za ruku,je to narocne aj pre teba. A tym,ze ho vodis,moze si chodit po spickach, nie je nuteny udrziavat rovnovahu. Nech si chodi okolo nabytku obuty... Nam to tak pomohlo

luci5
22. apr 2016

Aj moja špičkovala. začala chodiť v 10 mesiacoch, takže v chodáku sme boli minimálne,odtial to nemala. a chodila po špičkách cca do 4 rokov, nie vždy ale často. A potom to prešlo, samo. Teraz má 5, síce už nešpičkuje, ale tej plienky na tuľkanie sa nie a nie zbaviť 😉

nikita1269
22. apr 2016

aj moja špičkovala 🙂 🙂 🙂 boli sme aj na ortopédií či nemá krátke šľachy, nemala , ale naša tak chodila len preto že sa jej to tak páčilo 🙂 🙂 🙂 a po nejakom čase prestala

alenka008
22. apr 2016

@maca2014 aha, tak to je podla mna nejaka blbost, vsak to ju musi tlacit, nie?