Zienky chcem vas poprosit o radu.Mam 14 mesacnu dceru a problem mame s chodenim. Chodi uz 4 mesiace za ruku a akonahle ju pustim pada na stvornozky vobec sa nechce pustit sama behat. uz som z toho hotova lebo vsetky deti uz sami behaju a mi nic. Ako mam docielit aby sa ma uz konecne pustila a behala sama?
ahoj..kludne to nechaj na nu..my sme za ruku chodili 5mesiacov 😀
To sa neda docielit,ona zacne,ked bude "pripravena,odhodlana" sa pustit.
Moja dcera chodila za ruku od piatich mesiacov a pustila sa sama presne v deviatich.Tiez sa mesiac odhodlavala a nakoniec sa nastvala a pustila kresla a rozbehla. 😀
aj moja dcérka má 14 mesiacov a ešte nechodí, dokonca nechce veľmi chodiť ani za ruku, len štvornožky a ak mám byť úprimná, ťažkú hlavu si z toho nerobím....aj najstaršia chodila 4 mesiace za ruky a sama sa pustila až ako 15 mesačná
presne, ako hovorí vavka, to sa nedá docieliť ani uponáhľať, musí byť na to pripravená a zane sama, neboj...a hlavne, neporovnávaj ju s inými deťmi, každé dieťatko je svojské a osobité.... 😉 🙂
Kamoskyn syn mal 16 mesiacov, ked sa sam spustil chodit. Raz padol a buchol si bradu a bal sa, preto take omeskanie.
@vikina00 ahoj,môj malý mal teraz 16mesiacov a tiež ho ešte pridržiavam nakolko je velmi oplašený a nemá ešte takú stabilitu a zozačiatku som to aj ja stále riešila,ale nakoniec som si povedala,že keď príde jeho čas tak bude behať ako ostatný
Ahoj, ja som bola v rovnakej situacii. Moja dcerka chodila za ruku od septembra. Vtedy mala 13 mesiacov. Jej samostatne chodenie som nechala na nu. Ved to nie je sutaz. No a na stedry vecer sa sama postavila s sla. Od vtedy je na nezastavenie. Asi si to setrila ako darcek pod strocek.
Vobec neries kedy a hlavne netreba dieta nutit. Pocula som nazor lekara, ze cim neskor dieta zacne chodit, tym lepsie pre jeho chrbatik. Nemusi ho namahat tak skoro.
Takze vela stastia.
@beatka2806 ahoj, zaujal ma tvoj príspevok O bezkani synčeka, lebo je to akoby som.to písala ja 🙂 Ako ste na tom?
@beatka2806 🙂
Ahoj babatenko77,teraz máme 18mes.a ani teraz nemôžem napísať,že tá naša chôdza je na 100%. Chodíme ale je si ešte taký neistý. A o padaní ani nehovorím . Zvláštne je,že na nerovnom povrchu mu to ide omnoho lešie.
@beatka2806 ahoj 🙂 A pridrziavas ho keď padá?
babatenko77 áno pridržiavam,padá rovno na hlavu. Vôbec žiadný reflex rúk nepoužíva ako malý zemiačik ☹
no ono je podla mna chyba, ze si s tym vobec zacala, za ruky sa vodit nema.... sama zo styroch sa mala postavit o nabytok a obchadzat ho. neskor by sa krasne pustila a robila prve kroky.
asi by som to riesila s lekarkou a pripadne skocila na rehabilitacie, oni vedia tie cvicenia na stimulaciu
Nemyslim si ze by to bolo na rehabilitacie a neurologa a co ja viem co dieta pokial je zdrave a napreduje v norme ma az do 18m nato aby zacali chodit - tvoje dieta je len opatrnejsie a pokial sa stavia sama a chodi za ruku tak pravdepodobne na zaciatku spadla alebo je proste len opatrnejsia a bude jej to chvilku trvat kym bude sama sebou ista ale to pride neboj sa budes s nostalgiou spominat na casy ked chodila len za ruku a mala si ju pod kontrolou a nemusela si sa za nou nahanat😂😄😄moja zacla v 17.5m a tu sme
podla mna to nechaj na nu... ja som zacala sama chodit az ako 15-mesacna... tiez som dovtedy iba stvornozkovala... a som v pohode 😉 ... a niekde som citala, ze hranica, za ktorou sa to da povazovat za problem je 18. mesiac 😉