Je tu niekto, kto má s týmto skúsenosti? Chcela by som ísť lietadlom za sestrou keď bude syn ešte úplne maličký, ale neviem, či je to vhodné. Keď bude mať asi mesiac a pol.. Ak ste takto niekto šli, ako to prebiehalo? Ako reagovalo bábätko?
ja toto neuznávam,drobec sa ledva narodí,ešte si ani nezvykne na to,že je na svete,ešte si ani nezvykne na svoj domov a svoje blízke okolie,nemá vytvorený režim...a už s ním utekáme na dovolenku či kdesi do tramtárie.....utečie mu či jeho rodičom niečo?
@diana20 Babatko nereagovalo nijako, spalo. Bol to 3-hodinovy let, dostala flasu s mliekom v lietadle a ostatne prespala. Len treba davat pozor na klimu, v lietadle zvykne byt zima. Takisto zalezi od dlzky letu, do 3 hodin je to uplne v pohode, treba mat ale poruke teplejsie oblecenie a deku
hm...no zavisi konkretne od babatka...a nemoze sestra prist ku vam? po mojej prvej skusenosti, v porodnici sme stravili takmer 2 tyzdne, kym sa naucil napapat poriadne, teda prisat sa na prsnik, tak to trvalo asi mesiac a asi do 4. mesiaca sme dokrmovali mojim odsatym mlieckom. Neviem si predstavit s nim cestovat lietadlom v tom case...ale vy to mozete mat uplne inak, tazko odhadnut...len tie tlakove zmeny, tych by som sa bala, predsa je este malicke a len si zvyka...
@janinah utečie mojej sestre úplne celý ten čas, kedy je malučký ešte úplne malý.. ☹
@nevenka sestra si nemôže vziať dovolenku, lebo nebude dostatočný čas ešte zamestnaná u toho zamestnanca na to, aby si vzala dovolenku ☹ prišla by keby sa dali, aby mohla byť s malým, ale nemôže no a ja tiež veľmi chcem, aby ho videla, lebo veľmi mi pomáha počas celého tehotenstva so všetkými problémami..
@sissy27 pôjdem swissom a let bude mať maximálne hodinu a pol..
@tenerifka ak to bude s mojim tak, ako s tvojim, tak by to bolo super..
@jika80 ja keby som mohla, tak asi idem radšej autom, lebo sa tak nemení tlak.. Len nemám auto a moja cesta by trvala minimálne 10 hodín autom.. Ja pôjdem najprv 5 hodín do Prahy vlakom a potom na lietadlo...Dúfam, že to dobre dopadne.. Stále váham či ísť a či nie..
no moja sestra byva len "tuto za rohom" v Brne, tiez maleho hned nevidela, ale on sa narodil koncom novembra a v decembri sme boli u nasich na navsteve, tak tam ho uz videla, to mal mesiac...teraz cakame druhe a snad sa jej z roboty tiez bude dat...ale keby nie, tak ja asi odvahu nemam na taku cestu, ale kazdy sme iny, to uvidis v realite, ake to bude, aka si aj ty povaha, aj ake bude dietatko...
Ale chapem, ze chces, aby odmalicka bola s babom...drzim palce 😉
@diana20 hodinka a pol je v pohode, odporúčam informovať sa vopred priamo u leteckej spoločnosti na let s takým drobcom - obyčajne bývajú veľmi ústretoví, podľa typu lietadla môžu dať lepšie sedadlo vpredu, kde je viac miesta, atď.... počas štartu / pristávania je dobré buď kojiť alebo ponúknuť fľašu (podľa aktuálnej situácie) kvôli tlaku... zober oblečenie na palubu, aby si ho podľa potreby mohla obliecť / vyzliecť, niekedy ide klíma na plné pecky a je fakt zima, inokedy zas moc teplo...
neboj, zvládnete, šťastnú cestu 🙂
@nevenka ďakujem.. moja býva na francúzskych hraniciach so švajčiarskom... 😀 asi trošku ďalej.. Neskôr sa aj s malým aj tak presťahujem tam a ako hovorím.. Sestra mi veľmi pomohla a nemám sa jej ako odvďačiť.. Budem rada ak aspoň toto sa podarí.. Urobí to radosť aj mne aj jej..
@sissy27 presne tak to aj plánujem, ak sa bude dať.. Toto všetko pobrať a aj si mlieko odsať, aby mohol cuckať z fľašky počas vzlietania a pristávania.. 🙂 ďakujem za rady.. Dúfam, že sa to bude dať a aj s malým to zvládneme..
@diana20 záleží od toho, ako dlho (ďaleko), akou spoločnosťou a hlavne aké bude bábätko... ale inak áno, dá sa to, ľudia tak cestujú...