Cestovanie s 1,5 mesačným bábätkom

diana20
30. aug 2015

Je tu niekto, kto má s týmto skúsenosti? Chcela by som ísť lietadlom za sestrou keď bude syn ešte úplne maličký, ale neviem, či je to vhodné. Keď bude mať asi mesiac a pol.. Ak ste takto niekto šli, ako to prebiehalo? Ako reagovalo bábätko?

sissy27
30. aug 2015

@diana20 záleží od toho, ako dlho (ďaleko), akou spoločnosťou a hlavne aké bude bábätko... ale inak áno, dá sa to, ľudia tak cestujú...

janinah
30. aug 2015

ja toto neuznávam,drobec sa ledva narodí,ešte si ani nezvykne na to,že je na svete,ešte si ani nezvykne na svoj domov a svoje blízke okolie,nemá vytvorený režim...a už s ním utekáme na dovolenku či kdesi do tramtárie.....utečie mu či jeho rodičom niečo?

tenerifka
30. aug 2015

@diana20 Babatko nereagovalo nijako, spalo. Bol to 3-hodinovy let, dostala flasu s mliekom v lietadle a ostatne prespala. Len treba davat pozor na klimu, v lietadle zvykne byt zima. Takisto zalezi od dlzky letu, do 3 hodin je to uplne v pohode, treba mat ale poruke teplejsie oblecenie a deku

nevenka
30. aug 2015

hm...no zavisi konkretne od babatka...a nemoze sestra prist ku vam? po mojej prvej skusenosti, v porodnici sme stravili takmer 2 tyzdne, kym sa naucil napapat poriadne, teda prisat sa na prsnik, tak to trvalo asi mesiac a asi do 4. mesiaca sme dokrmovali mojim odsatym mlieckom. Neviem si predstavit s nim cestovat lietadlom v tom case...ale vy to mozete mat uplne inak, tazko odhadnut...len tie tlakove zmeny, tych by som sa bala, predsa je este malicke a len si zvyka...

jika80
30. aug 2015

@diana20 mňa to tiež čaká. My pôjdeme autom asi 5-6 hodín, tak sa tiež toho troška obávam, ako to bude drobec zvládať. Tiež bude mať vredy ca 6 týždňov, podľa toho, kedy sa narodí

diana20
autor
30. aug 2015

@janinah utečie mojej sestre úplne celý ten čas, kedy je malučký ešte úplne malý.. ☹
@nevenka sestra si nemôže vziať dovolenku, lebo nebude dostatočný čas ešte zamestnaná u toho zamestnanca na to, aby si vzala dovolenku ☹ prišla by keby sa dali, aby mohla byť s malým, ale nemôže no a ja tiež veľmi chcem, aby ho videla, lebo veľmi mi pomáha počas celého tehotenstva so všetkými problémami..
@sissy27 pôjdem swissom a let bude mať maximálne hodinu a pol..
@tenerifka ak to bude s mojim tak, ako s tvojim, tak by to bolo super..
@jika80 ja keby som mohla, tak asi idem radšej autom, lebo sa tak nemení tlak.. Len nemám auto a moja cesta by trvala minimálne 10 hodín autom.. Ja pôjdem najprv 5 hodín do Prahy vlakom a potom na lietadlo...Dúfam, že to dobre dopadne.. Stále váham či ísť a či nie..

nevenka
30. aug 2015

no moja sestra byva len "tuto za rohom" v Brne, tiez maleho hned nevidela, ale on sa narodil koncom novembra a v decembri sme boli u nasich na navsteve, tak tam ho uz videla, to mal mesiac...teraz cakame druhe a snad sa jej z roboty tiez bude dat...ale keby nie, tak ja asi odvahu nemam na taku cestu, ale kazdy sme iny, to uvidis v realite, ake to bude, aka si aj ty povaha, aj ake bude dietatko...

Ale chapem, ze chces, aby odmalicka bola s babom...drzim palce 😉

sissy27
30. aug 2015

@diana20 hodinka a pol je v pohode, odporúčam informovať sa vopred priamo u leteckej spoločnosti na let s takým drobcom - obyčajne bývajú veľmi ústretoví, podľa typu lietadla môžu dať lepšie sedadlo vpredu, kde je viac miesta, atď.... počas štartu / pristávania je dobré buď kojiť alebo ponúknuť fľašu (podľa aktuálnej situácie) kvôli tlaku... zober oblečenie na palubu, aby si ho podľa potreby mohla obliecť / vyzliecť, niekedy ide klíma na plné pecky a je fakt zima, inokedy zas moc teplo...
neboj, zvládnete, šťastnú cestu 🙂

diana20
autor
30. aug 2015

@nevenka ďakujem.. moja býva na francúzskych hraniciach so švajčiarskom... 😀 asi trošku ďalej.. Neskôr sa aj s malým aj tak presťahujem tam a ako hovorím.. Sestra mi veľmi pomohla a nemám sa jej ako odvďačiť.. Budem rada ak aspoň toto sa podarí.. Urobí to radosť aj mne aj jej..
@sissy27 presne tak to aj plánujem, ak sa bude dať.. Toto všetko pobrať a aj si mlieko odsať, aby mohol cuckať z fľašky počas vzlietania a pristávania.. 🙂 ďakujem za rady.. Dúfam, že sa to bude dať a aj s malým to zvládneme..