ahojte Maminky z Dubnice a okolia. Mám takú dilemu, v Dubnici sú dve opatrovatelské súkromné centrá, Macko a Julinka. Diskusiu zakladám, pretože som nikde podobnú nenašla, a možno pomôže niektorej maminke sa rozhodnúť kde dať svoje dieťatko. Ja som dala môjho synčeka do Macka, momentálne sme chorý ale to sa dalo čakať keby bol v akomkolvek kolektíve ☹ 🙂 Dúfam, že som sa rozhodla správne a táto diskusia mi to potvrdí, poprípade sa dá vždy zmeniť škôlka, tak prosím o vaše informácie, postrehy, skúsenosti...Ďakujem
Ahojte.
Citam si tu prispevky o tych centrach ale ak vam mozem doporucit tak som sa bola pozriet teraz v tom novom co otvorili dnes 3.4 opatrovatelske centrum Margaretka.www.docmargaretka.blogspot.sk a poviem vam ze tam to maju naozaj super velmi sa mi tam paci krasne ciste nove priestory velke utulne ja tam dam urcite malu.Pozrite si ich stranku alebo sa tam chodte pozriet osobne su tam zlaty ludia aj ucitelky Tie dve centra co spomynate su slabe a nic moc oproti tomuto..To je iba moja rada a nazor ale maju to vazne moc pekne.
@agi3 Na margo opatrovateľských centier, určite by som nedala len na priestory centra, veď aj v mackovi sú pekné priestory, vlastnú záhradu má macko aj julinka, margarétka nie, takže chodia len na verejné ihriská(robiť si reklamu verejným ihriskom na vlastnej stránke vo fotogalérií?), zamerala by som sa aj na vzdelanie učiteliek, či dovážanie stravy zo škôlky nie je len fiktívne,...
To bolo len moje odporucanie ja tam svoje dieta mam v margaretke a som spokojna aj moje dieta , nejde len o priestory ,aj ked v Margaretke su urcite najlepsie .Presla som si vsetky centra a urcite mne sa najviac paci margaretka .A ked tu opisujes tu zahradu tak radsej nech moje dieta chodi na verejne ihrisko a do lesicka ako tam kde sa medzi detmi hra pes.A co sa tyka stravy tak som rada ze ju vozia zo skolky (a vozia ju zo skolky mam to zistene nic nemaju fiktivne).Aj vzedlanie uciteliek som si preverovala a su kvalifikovane.A len taky dotaz nikto ta nenuti si tam davat dieta a neviem preco tak kritizujes ked si tam urcite nebola a nevies ako to tam je.Ja vravim zo svojich skusenosti a bolo to moje odporucanie.Kazdy nech si usudi sam podla seba ja som chcela len dat mamickam info o tomto centre a nepaci sa mi tvoj postoj.Ja by som tiez mohla tu kidat na macka a Julinku co som vselico pocula ale nerobim to len som chcela aby sa mamicky isli pozriet aj do Margaretky a uroboli si vlastny nazor a mam to zo svojich skusenosti..
Neviem o co ti ide tu si mamicky radia a pomahaju a nie propaguju .
Ja som nekritizovala margaretku, ani som nikoho nechválila, len som popísala podľa môjho názoru plusy a mínusy. Tiež nenadávam na niekoho kde som nikdy dieťa nedávala. A čo sa týka psa na záhrade, neviem prečo by mal byť pes niečím zlým pre deti. Aj kanisterapia je pre deti.Netvrdím, že margarétka je zlá,zatiaľ je krátko otvorená na to, aby mohla mať dobré alebo zlé referencie. Po roku sa uvidí. Nová metla vždy dobre metie. Ja im všetkým prajem, nech sa im darí a nech majú spokojných rodičov a deti. V žiadnom prípade to nebol útok na niektoré z centier. Neriadim sa názorom ,, jedna pani povedala".
K tomu psovi sa nebudem radsej vyjadrovat milujem zvierata ale nama co robit medzi detmi cudzimi.A k ostatnym veciam sa uz nebudem viac vraciat mne sa paci Margaretka a aj mojmu dietatu a odporucam ju.
A ostatny nech si spravia nazor podla seba nikoho do nicoho nenutim a bolo to len moje odporucanie.
Prajem kazdej mamine nech je to kdekolvek aby bolo dieta spokojne tak ako moje v Margaretke.
@tominova myslím si ze vzdelanie v jasliach je zamerané na opatrovatelstvo a dalsia vec,to ze ma niekto vs a moze mat aj dve pedagogicke nezaručuje ze opatrovatelka-vychovávatelka miluje deti....moja skusenost.
@agi3 keby tvoje dieta potrebovala kanisterapiu nič by si nepovedala,vidi iba bakterie a chlpy,prepáč ale dieta nemoze ziť strelinom prostredi z toho su deti chore viac z chemie.Taky pes da detom viac ako nejaka hračka,ci neskor tablet ci mobil,dá im lásku a vyvoláva v nich pocit starat sa o niekoho ineho,kazde dieta by malo vyrastat so psom,ci nejakym iným zvieratom,vysledky su velmi prekvapive
a kde je tá Julinka, nenašlo mi ju na nete...ďakujem
Môj názor, ja som bola v Margarétke nespokojná. Ale sto ľudí, sto chutí.
Každej jednej mamičke odporúčam pri výbere opatrovateľského centra nech ide sem-tam námatkovo popočúvať ako sa správajú k deťom...... Nedávajte hneď na pekné prostredie, čisté alebo dobrý program. Gro všetkého je povaha a prístup tých, ktorí sa o deti starajú. Toto je pre dieťa do 3 rokov veku dôležité.
DObry den, byveme nedaleko centra a najblizsie mame JULINKU, viete mi povedat ake to tam je, kolko tam je zamstnancov a ako to tam funguje, maju to dost velke? Mam 2 rocneho chlapca a chcem ho prihlait lebo potrebujem ist do prace, hladam prenho miesto kym nenastupi do skolky, dakujem
Dobry deň 🙂 mam 13.mesacnu dceru a chcem ju dat do Julinky ...mate s nou skusenost??? Aj negativne aj pizitivne mi pomozu vopred ďakujem 😀
Mala som negatívnu skúsenosť v Margarétke, momentálne moja dcérka navštevuje Vilu Vilôčku v IL, maximálna spokojnosť, erudovaný personál a neskutočne to vedia s detičkami.
Som mamina z Dca .Nepoznám tieto detské centrá.Viem,že v dnešnej dobe sú moc potrebné,mamičky ponáhlajú spät do práce,aby o nu neprišli a podobne ☹ .Je to smutné,ale je to tak.Deti potrebujú od istého veku kolektív,ale myslím ,že ročné a mladšie deti tam ešte nepatria. ☹ To je môj názor.Pred pár rokmi ma jedna mamička poprosila,či jej môžem zobrat opatrovat dietatko vo veku 5mesiacov,pretože má dobrú ponuku na prácu,len nevie čo s malinkým.Mala som svoje 1 a pol ročné dieta,ale rozhodla som sa že jej pomôžem.Od tej doby opatrujem detičky a založila som si aj živnost.Dalšia možnost,kde dat dieťatko,ak mamina potrebuje odíst do práce.Je na každom rozhodnút sa,či dá dieťatko opatrovatelke,alebo do jasličiek.Ja som za to,aby aspon do 2rokov nešlo do jasličiek.Potom druhom roku veku dieťatka už je potrebný aj ten kolektív....poznám to...sama mám 3 deti.