Časový posun darčekov na Vianoce ako výchovný efekt

vvpp
21. dec 2024

Máme 3.5 ročné dieťa, ktoré vykonáva veľkú potrebu do nohavíc alebo plienky. Na malú potrebu sa pýta, ale na veľkú nie. X krát sa denne pýtame, či nechce ísť na nočník alebo WC a aj keď ho tam posadíme, tak max. vykoná malú potrebu. Teraz pred Vianocami hovoríme, že darčeky dostanú iba deti, ktoré sa nepokakajú. Snažíme sa takto motivovať, ale dieťa sa na tom iba smeje. Čo keby sme darčeky odložili o niekoľko hodín prípadne na druhý deň, akože Ježiško takýmto deťom darčeky nenosí ? Mohlo by to mať nejaký výchovný a motivačný efekt ?

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
viestta
21. dec 2024

Ako vam tato kravina mohla napadnut? Vase dieta asi este nedozrelo na odplienkovanie a vy ho tym posadzanim na nocnik a strasenim o darcekoch vobec nemotivujete,

lilke
21. dec 2024

@vvpp takéto malé dieťa ešte nechápe časové súvislosti. A v tomto veku by to ani nemalo výchovný efekt. Ale chápe: nebudú darčeky. Tak radšej rýchlo skončiť s vyhrážkami,ak tie darčeky plánujete dať.

matrioshka333
21. dec 2024

@vvpp mne osobne to príde dosť tvrdé 🥺... Aj keď vám to určite lezie na nervy (hlavne v zime), skúste ďalej hľadať príčinu. Nám veľmi pomohlo, keď sme kúpili nový nočník, novú dosku na wc a povedali, že je to pre veľké deti a dokonca sme dopriali súkromie a malej sa rátalo, že môže byť v kúpeľni sama kým sa s tým nepopasuje.
Starý nočník sme vyhodili aj keď mal len pár mesiacov 🤷
Neviem, či by som schovávala darčeky. Je to na vás samozrejme, vy ste rodičia a svoje dieťa si poznáte najlepšie. Ale podľa mňa to nepochopí.
Možno by som darovala nočník s veľkou mašľou? 🙈 Alebo vybrala najkrajšiu hračku a vystavila ju na policu v kúpeľni. A dieťa by sa s ňou mohlo hrať, keď sa vykaká....proste skúšať. Držím palce 👍👍👍

berenika39
21. dec 2024

Tohle je velmi nefér vůči dítěti, které má problém.... nechte Vánoce proběhnout, aby dítě mělo radost. Pak řešte odplenkování. Dítě není automat. Nepochopí to.

prasiatko30
21. dec 2024

Strasne debilna forma odplienkovania - vas oboch asi doma moc nemali radi a terazsi to vybijate na 3,5 rocnom dietati alebo co????? To koho napadla taka pakovina???? To mate 18r a syndrom Mrs Trunchbull.

Nie je normalne traumatizovat dieta nezmyselnymi trestami preto, ze este nedokaze kontrolovat sfinkter

mamina7070
21. dec 2024

a dieta ma nejaky zdravotny alebo vyvinovy problem ?
do skolky asi nechodi

mikadooo
21. dec 2024

@vvpp kopec detí má takýto psychický blok, že poste keď je tá riťka holá na šerbli/záchode, tak sa akurát tak stistne a nevyleze z nej nič ani keby mu ako bolo treba... Nič tým nedosiahnete, iba mu ešte viac pošramotíte psychiku, že nie je to "správne" dieťa ešte ani pre Ježiška... Má nejaký blok s kakaním, netlačte na neho preboha. Radšej sa poraď s pediatričkou ako na to, ale určite nie takto. Prípadne skúste hore your tipy, možno niečo z toho zaberie. pS: aj kopec dospelákov má s vykonávaním veľkej potreby problém, napríklad, že iba doma a podobne a to sú pritom už dospelí ľudia 🤷. Kto vie, ako tieto problémy vznikajú.

kleopatra114
21. dec 2024

Ty chces svoje dieťa trestať za to , že má možný zdravotný problém ? Príde ti to normálne ? Si myslis , že to robí , aby tá naštval ? Pre zábavu ? Moje deti majú šťastie , že ma majú za mamu a ich psychické bloky riešim inak ako trestami .

mamamasama
21. dec 2024

Ty vole 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

mamina7070
21. dec 2024

mozno ak by dostal taky uciaci sa zachod https://www.za-odvoz.sk/darujem-za-odvoz/4-dets...
a pekny farebny toaletak k tomu a knizku motivacnu k tomu a nic ine

https://www.martinus.sk/1038145-uz-ziadne-plien...

gribka1
21. dec 2024

Podmieňovať týmto je riadne vedľa. Môžte to ešte zhoršiť. Radšej ste mu mali dať pod stromček nejakú knihu s touto tematikou, či parádny nočník.

januska12323
21. dec 2024

Nie nebude to mať žiadny efekt, maximálne sa ti vysmeje do ksichtu lebo zase niečo sľubuješ a prd z toho. Neviem aký je problém dať plienku keď tam potrebu vie vykonať, ešte ti začne zadržiavať a už len potom bude problém.

dzulli1980
21. dec 2024

A prečo na dieťa tlačíš, že jednoducho musí do nočníka/wecka? ... inak príde trest? ... za mňa je to kontraproduktívne, moja dcéra začala kakať do wecka skoro 4 roky mala ... chodila do škôlky, prišla domov, muž jej dal plienku, vykakala sa, proste sa tak nastavila sama ... raz prišla domov, povedala, že ide na naše dospelácke wecko a vykakala sa ... idú mi na nervy takéto premotivované matky ...

vvpp
autor
21. dec 2024

@mamina7070 do škôlky chodí ale iba na pol dňa a dúfame, že sa tam nepokaká, lebo by nám ju mohli zrušiť.

lucmirka124
21. dec 2024

Dietatu v prvom rade musi nato dozriet rozum✊ kadeco sme skusali a kym sa nerozhodla sama a nepresiel ju strach neslo to ako si to mnohe maminky predstavuju... bud rada ze ti zatial stolicu nezadrziava 3-4 dni , tyzden ... a co potom? Potom pridu ozajstne starosti. Niekto potrebuje viac casu.. ale ukracovat dieta o vianoce 3,5 r ktore zacina chapat ocom su vianoce,,,??lebo mu este nedozrel rozum podla tvojich predstav.. No drasticke a sproste..

vvpp
autor
21. dec 2024

@berenika39 do škôlky začalo chodiť v septembri na pol dňa a bolo odplienkované. To kakanie do nohavíc začalo asi pred 2 týždňami. Preto sme ho chceli nejako motivovať.

vvpp
autor
21. dec 2024

@lucmirka124 ale bolo odplienkované a v septembri začalo chodiť do škôlky. Ten problém začal asi pred 2 týždňami.

viestta
21. dec 2024

@vvpp rieste co mohlo sposobit to, ze sa zrazu pokakava a nestraste ju tym, ze nedostane darceky. To nie je motivacia, to su vyhrazky

vvpp
autor
21. dec 2024

@dzulli1980 a v škôlke sa nepokakala ? Alebo to držala v sebe ? To tiež nie je dobré.

mamina7070
21. dec 2024

@vvpp a co sa udialo ? nemal hnacky, nema tvrdu stolicu ? nejake ine nepohodlie ?

vvpp
autor
21. dec 2024

@prasiatko30 odplienkované už bolo, tento problém začal asi pred 2 týždňami.

dzulli1980
21. dec 2024

@vvpp Nie, v škôlke sa nepokakala ... nikdy ... neviem, či zadržiavala, či nie, prišla domov, muž jej dal plienku, vykakala sa ... žiadne následky z toho nemá ... sa skús nad sebou zamyslieť, pokiaľ na dieťa tlačíš, nútiš ho a ono nie je na to proste pripravené, viac zla ako osohu urobíš.

mamickalisticka
21. dec 2024

Ak trochu chápe hovorenemu slovu, čo asi už áno, skusila by som mu pod stromček napísať list, ktorý mu prečítate, že mu ježiško drží palce v odplienkovani alebo kakani teda. Nejak to tak sformulovať, že je veľký šikovný chlapec a že sa bude tešiť keď sa pekne vykaka.. tak by som to urobila ja.. a doniesol by mu nejaku knižku o kakani

vvpp
autor
21. dec 2024

@mamina7070 nie nič také. Jednoducho miesto WC alebo nočníka cez deň vykonáva potrebu do gatí a ešte sa aj na tom smeje.

januska12323
21. dec 2024

@vvpp aj keď to robí naschvál nie je riešenie dať darčeky inokedy, darčeky nemajú žiadny súvis s kadenim. Taky trest je úplne zbytočný.

nikiki29
21. dec 2024

Och pane bože. Nemiešajte Vianoce s kakaním 🙄 vydieraním a strašením si maximálne tak narušíte vzťah 🙄 smiech nemusí byť znakom radosti, vysmievanie sa rodičom… smiech môže maskovať stres a nezvládnutie situácie zo strany dieťaťa. Choďte na to inak 🙏🏻

vvpp
autor
21. dec 2024

@viestta už bolo odplienkované /inak by ho nezobrali do škôlky/, ale tento problém začal asi pred 2 týždňami a vykonáva veľkú potrebu iba do gatí a ešte sa na tom aj zabáva.

viestta
21. dec 2024

@vvpp nemusis kazdej odpisovat, ze je to dvojtyzdnovy problem. Ja som ti napisala, po precitani asi tretej odpovede o tych dvoch tyzdnoch, ze mas zacat patrat co sposobilo to, ze sa zrazu pokakava a nevyhrazat sa jej trestami. S dietatom sa treba porozpravat, nieco to muselo spustit. Kludne to moze byt banalita, ze sa pokakava spoluziak v triede a ona si pride rovnako zaujimava ako on, moze si tym vyzadovat vasu pozornost, kludne to moze mat iny dovod, ten treba zistit

mamina7070
21. dec 2024

@vvpp a potom ako co sa deje ? nasa babka supla do vane a osprchovat s nie uplne teplou vodou (aj otuzovanie v tom bolo) a plus si museli gatky preprat samy (po vytrepani hovienka samozrejme) proste nazorne honoboznamit s dosledkami takeho konania predsa len tri a pol roka je uz dost