Ahojte, som maminkou ročného dievčatka a v poslednej dobe mávam občasné myšlienkové pochody ohľadom toho, aký vzor ŽENY jej poskytnem v budúcnosti.
Ide o to, že sa absolútne nemaľujem, teraz ako som doma na RD tak vôbec, predtým do školy/roboty minimálne (aj to len oči špirála - linka - max tiene) kompletný mejkap som mala iba na stužkovej a na svadbe... mám celkom dobrú pleť, nechýba mi to, nebola som k tomu vedená počas dospievania a naozaj mi je takto komfortnejšie. Ale nechcem aby sa cítila o niečo ukrátená, keď sa nebude maminke prehrabávať v makeupovej taštičke (lebo maminka žiadne šminky nemá). A tak, proste neviem či by som nemala toto zmeniť. Inak samozrejme sa o seba starám ako normálna žena, nie je to o tom že by som zanedbávala hygienu alebo tak.. :D len to maľovanie sa je pre mňa vzdialené.
Je tu nejaká maminka ktorá to má podobne a makeup nerieši?
preboha živého. tak ak si myslíš, že vzor ženy = zmaľovaná matka, si na omyle. o tom, aká matka si, hovoria tvoje vlastnosti, výchova, ktorú dcére dáš... nie to, či sa maľuješ a koľko
To fakt?
Zena nebude lepsia, ak bude ako velkonocne vajce😉
To je zlate 🙂 ved jej kupis nejake detske sminky 🙂 ja mam dost a malujem sa len minimalne, ked parkrat za rok ma to chyti, inak sa mi nechce dat ani spiralu a to chodim do roboty.
Samozrejme som to nemyslela tak, že zmaľovaná matka = vzor ženy ani si nemyslím, že je to nejaký relevantný aspekt vo výchove, len mi proste napadlo, či si to nezačne časom všímať, že iné tety sú namaľované a ja nie... a tak
Ked sa nebude prehrabavat v maminkinej makeupovej tasticke, tak sa bude prehrabavat v kamoskinej makeupovej tasticke. Vsak ona si uz cestu k tomu najde, ked bude chciet a pride na to doba. Neboj, nebude ta volat Lesana, ako sa tu nedavno jeden o svojej natur matke vyjadril 😅
moja mama sa vobec nemalovala..ja som v puberte chodila,ako omalovanka😅neskor som to samozrejme zredukovala a teraz pouzivam,len spiralu a dcera 9r ma plnu krabicu sminiek a dnes si bola kupit nalepovacie nechty v tedi😅neboj,inspiraciu bude mat,kde dcera nabrat aj mimo teba...ten vzor v hygiene je podstatne dolezitejsi 🙂
autorka: ja som sa nikdy prakticky nemaľovala. doma mám špirálu, ktorú z času na čas použijem, ale ozaj ojedinele. dcéra má 12r. a keď vidí, že mám na mihalniciach špirálu (len trošku na horných!!!) tak mi povie, aby som si to dala dolu, že bez toho som krajšia 😀 😀 proste jej to vadí. je zvyknutá na to, že ja mám absolútne čistú tvár. ona zatiaľ neprejavila žiadne túžby v tomto smere 🙂
Dcéra ma rok a ty riešiš teraz takúto sprostosť ? 😂
@slniecko66 😅a to som uplne prehliadla...ze ma rocnu dceru
Ja sa tiež vôbec nemalujem ani len špirálu no dcéra sa maľuje od 15tich makeup,špirála.tiene,lícenka,rúž všetko komplet takže nerieš odkuka od kamarátok
@jarmila2010 tak asi rychlo leti cas.. nenazda sa a uz bude v puberte 😂
nemaj ziadne obavy. ja sa vobec nemalujem, max spirala do roboty. nosim rifle a tenisky vacsinu roka. dcera ma 3,5 roka a ma uz 4 sady maloviek a ocnych tienov, samozrejme balzamy na pery. este aj nechty chce mat nalakovane. nosi len saty aj v zime pod overalom. uz ma aj dve kabelky. u nas v rodine nie je nikto taky od koho by to mohla odkukat a napriek tomu je takato cicka.
To čo máš za priority 🤦 naozaj na tomto v dnešnom svete niekomu záleží? 🤔
Ja sa malujem, moja mladsia dcera nie… asi som bola pre nu zly vzor 🤷♀️
Ja som sa zľakla, že žiješ v nejakom toxickom vzťahu, že trpis nejakou poruchou správania a teba trápi, že sa nemalú ješ. Tvoja dcéra v konečnom dôsledku môže chodiť zmaľovaná ako kraslíc, môže chodiť úplne natur. Vzorom jej bud v hygiene, poriadkumilovnosti, v správaní doma aj k cudzím a povrchové úpravy nerieš. Aj tak si spraví ako ona bude chcieť a na co ju nahovoria kamošky. Onedlho aj tak na tvojom názor záležať nebude.
Mam doma 1 priesvitny lak, ktory som raz kupila uz nevie na co. V zivote ma dcery nevideli si lakovat nechty, a predsa za mnou dosli, ze si chcu nalakovat, aby som im dala lak... Mladsia ma teraz narodky, tak som jej objednala detske laky... Ked sme u kamosky, tak sa decka sminkuju...
Asi som to naozaj napisala tak ze to vyznelo ze to riesim az moc (a aj dost skoro) 🙂 ono to bola len taka spontanna myslienka a chcela som vediet nazory, ci su aj ine mamicky ktore sa nemaluju alebo len malokedy.
Autorka samozrejme, si jediná mamička na svete, ktorá sa nemaluje a bude pre svoju dcéru zlym ženským vzorom. Dcéra má rok, máš čas sa nad sebou zamyslieť a prehodnotiť priority aby v tebe mala ten správny ženský vzor 👍
Moja mama sa nelíči vôbec, ani sa nikdy nelíčila, má peknú pleť a max si dá špirálu a aj tú si ide zachviľu dať dole, lebo nie je zvyknutá... Ja som začala mať prvé pokusy s makeup-om asi v 13tich, od 16tich som sa maľovala každé ráno full face a až teraz ma to pomaly prechádza a už ma to tak nebaví 😅
Ja sa maľujem ozaj príležitostne, občas si robím manikúru. Mam 4rocnu dcérku a i napriek tej mojej občasnej starostlivosti o seba, teda občanom líčení, sa jej to páči. Tak už sme si robili vzájomnú manikúru, minule som jej keď sme šli na oslavu aj trošku ružového tieňa smrncla na viečka a vznášala sa ako princezná 😁
Aj ja som mala minule taku myslienku,ked jej babka lakovala nechty. Ja si nelakujem. Nemalujem sa. Ale vzor je skutocne o comsi inom.Vnutornom. Vonkajsie prevedenie vie prekvapit. Vsak aji ry nie si kopiou svojej mamy,ci?
hm ok. Nepodstatne somariny riesis, ale ked zacne mat dcera zaujem o malovacky nakupdake lacnoty farebne a hrajte sa. ja mam pomenej malovaciek a preto som dceram pokupila a nech sa machlia. detske ale nemaju dobru pigmentaciu a su drahsie ako dospelacke. tolko moj tip dopredu. a ja napr nenosim opatky ale dcera kedmala obdobie siat a princezien kupila eom najmesie lodicky na opatkoch a vyhrala sa ;) problem solved
Moja dcérka má 14 mesiacov, ja sa nemaľujem vôbec už niekoľko rokov (od operácie očí). Musím sa priznať, že rozmýšľam o kadečom, ale či vďaka absencii maľovania nebudem zlým vzorom svojej dcére, to mi fakt nenapadlo 😅
😳😳😳😳😳
Ja mám úplne to isté, naposledy som sa namalovala pred troma rokmi na svadbu aj to len tiene, linka a špirála. Dokonca nemám ani laky na nechty či lak na vlasy... Moja kozmetika je úplný základ a nemám pocit, že by niečo mojej dcére mohlo v budúcnosti chybať. Teraz bude mať tri roky a ani raz som takto nerozmýšľala 🙂 ale na druhej strane mám veľa topánok na opätku a v tom sa dcére veľmi páči chodiť 😂
To je co zas?
Ja mam dekorativnej kozmetiky pre 4zeny ,nie ze by som pouzivala 🤣 dcera si kupila svoju (10r)