Brali ste na zápis do škôlky aj dieťa?

hu3hu3
3. máj 2016

Ahojte maminky, ked ste isli na zapis do skolok a brali ste so sebou deti bo ste ich nemali kde dat, tak sa ich neco pytali ci ste iba odovzdali prihlasky? dakujem

evittam
3. máj 2016

@hu3hu3 Nič sa jej nepýtali.

pribinak
3. máj 2016

Tak mozu sa dietatu prihovoril v štýle : ahoj a ty si Emka? Alebo: paci sa ti nasa skolka?

timea7
3. máj 2016

môžeš a nemusíš, my sme radi, ak príde s maminou aj dieťa, síce je tam len chvíľu, ale dá sa aj za tú chvíľu trošku spoznať, aké to dieťa je, či je smelé, v pohode sa ide s cudzou učiteľkou hrať, džavoce s ňou, na maminu sa ani neobzrie, alebo je na nej nalepené, na prihováranie učiteľky a lákanie k hre reaguje bojazlivým pohľadom...je to dobré vtedy, ak je škôlka viactriedna a riaditeľka keď rozdeľuje deti do tried a má tam dieťa, ktoré je vekovo na hranici, ale je jasné, že si poradí aj v triede so staršími, môže ho zaradiť tam. Naopak, ak je dieťa ustráchané, bojazlivé, často mu pomôže ak je vekovo na hranici, zaradiť ho do triedy mladších detí, kde nadobudne sebavedomie, medzi staršími, ostrieľanými, by bolo ešte ustráchanejšie.

meusicka
3. máj 2016

ja som brala na zapis aj deti. kym som vybavila papiere , zatial mohli ist do triedy, popozerat sa, pohrat. ani nechceli ist prec. 🙂

adulla2
3. máj 2016

nie na zápis netreba brať dieťa, škôlky určite predtým mali deň otvorených dverí, skôr vtedy je dobré zobrať dieťa a pozrieť sa ako to tam funguje

marcelatje
3. máj 2016

@hu3hu3 ja som urobila chybu. Malej som to kvetnato opisala uplne sa tesila a v podstate sme odovzdali prihlasku prehodili par viet a to bolo cele. Akurat co sa mi tam rozplakala ze tam chce zostat. Mala som to take zidealizovane ze nam tam bude niekto skakat okolo zadku. Dnes chapem ze ucitelky maju co robit s detmi co maju v triedach 😀

terezka1947
3. máj 2016

@hu3hu3 brala som so sebou,tiez som nemala kde nechat...a vcera som sa bola opytat aj s druhym drobcom 😉 ,hoci ma len 15mesiacov...ale uz je naval...taaak uvidime,co nas caka...

seahorse27
3. máj 2016

Nebrali sme, nie je to potrebne. Mozes ho zobrat len ak chces, aby si obzrelo skolku. My sme potom isli s dcérkou v juni kuknut normalne po dohode s ucitelkou do triedy na hodku - normalne sa hned zaclenila medzi deti, dala si s nimi desiatu, ani domov nam nechcela ist 😀

mirkava
3. máj 2016

@hu3hu3 Včera sme boli, brala som aj malého. Nič sa ho nepýtali. Previedli nás po celej škôlke. Boli tam aj detičky a ten môj maly drobček chcel pri nich už zostať 🙂. Zober aj dieťa je zaujímavé ako bude reagovať.

petulaptt
5. máj 2016

Ja som malu vzala. Pytala sa jej ako sa vola, mali na stoliku nachystane od starsich deti take macky a psikov z papiera a ku kazdemu lizatko, mohla si vybrat, potom sme boli nakuknut do triedy. Mojej sa najviac pacili postielky a uz sa hrnula, ze ona ide spinkat 😀

uhnakova
5. máj 2016

Brala som aj syna, nikto sa nic nepytal, odovzdala som prihlasku a sli sme prec. Normalne bol sklamany, ze sme tam boli tak kratko, ze on by sa pohral na skolkarskom ihrisku. Ale zase pozrel si skrinky na veci a odvtedy uz parkrat tie skrinky spomenul, ze ako si tam bude odkladat svoje veci 🙂