Ahojte.
Od narodenia malu nosim nad umyvadlo, pouzivame latkove plienky a mam maloledy pokakanu, ked tak len trochu od prdikov. Aj cikat sa nam celkom dari, aj ked nemam uplne odpozorovane, kedy chce a cim to dava najavo. Zatial to vychadza tak, ze po kazdom kojeni sa aj vycika. Posledny tyzden mi ale mala pri kakani nad umyvadlom place... place aj v noci a vyzera to na koliku, pritom ju dojcim. Place a pritom kaka, vyzera, ze sa pri tom neciti dobre ale keby som ju nepodrzala nad umyvadlom, tak sa mi hadam nevykaka nikdy, lebo sa len puci a puci a nic nevychadza. Poloha v klbku jej pomaha.
Myslite, ze je to normalne? Prejde to? Doteraz bola ok s kakanim nad umyvadlom, tetaz ma 1 mesiac. Bojim sa, aby som jej neznechutila bezplienkovanie a aby z toho nemala prilis stesu. Maminy ktore bezplienkujete, mate nejaku podobnu skusenost?
BKM nie je pre kazdu zenu a ani pre kazde dieta...to si treba uvedomit....niektore deticky radi kakaju bez plienky niektore do plienky...moja mala ma rok a neviem si predstavit praktizovat BKM...moja mamina pohode zvladala ...ale to moje nechce ani serbel vidiet vycika sa hockde hockedy hockolkokrat :D
No ale ona sa mi praveze do plienky nevykaka az ked jej ju dam dole... preto sme s tym aj zacali. A cikanie tiez vychadza tak, ze vzdy po rozopnuti plienky cika.. place len odkedy ma tieto bolesti bruska a v podstate len v noci, preto som sa aj pytala, ci to niekto zazil.
Neviem, ci si to uvedomuje, ale vsimla som si, ze do plienky proste ani nekaka. Vadi jej to. A unavovat ma to urcite neunavuje, vobec mi to nepripada navyse, periem menej plienok a este k tomu mam fajn pocit, ze nespinka v spinavom. Blbe je to akurat nadranom, ked sa mi najviac puci a vtedy viem, ze chce tlacit a musim vstat. Ale inak to zataz nie je 🙂
Ale toto ze sa vycika bez plienky je prave preto ze je mu zima.nasa doktorka bola vecne ocurana ked som maleho povyzliekala do naha.dokonca uz v sale par sekund po porode sestricku maly ocikal.a deti kojene nemusia aj tyzden kakat preto cista plienka.
moje kojená dcera začala mít koliky od 3 týdnů, většinou po obědě a navečer a trvalo to klidně až to 1 v noci než v klidu usnula, nepomáhal ani espumisan, ani cvičení, prostě každý den to stejné, přešlo to asi po měsíci samo od sebe, to že je dítě kojené neznamená, že nemůže mít koliky 🙂
nemyslím si, že kolika nějak souvisí s vaším bezplenkováním, ta poloha nad umyvadlem pomáhá v kakání i normálně
@katriona1 ano... aj ona place hlavne nadranom asi 2 hodiny, velmi sa puci a ked aj zaspi,prebudi sa... skor som chcela vediet, ci ju mam v klbku drzat aj ked place... lebo vykaka sa sice, ale mam blby pocit z toho, ze cez plac.. ale ked ju boli brusko, asi je to normalne.
@emilia25 nemyslim si, ze pravidelne cikanie po jedle a po zobudeni je zo zimy, skor ma svoj rytmus a aj sa vzdy tvari rovnako, preto viem, ze jej treba... ciste plienky mame nie vdaka tomu, ze nekaka, ale vdaka tomu, ze su suche... mokre su.len vtedy ked ju nestihnem vcas rozbalit. Aj to so stolicou raz za tyzden je individualne, lebo moja dcera kaka pomaly po kazdom donceni... nemyslim si, ze stale viac suchych plienok a odhadnute situacie nad nocnikom su dielom zimy alebo nahody 🙂
@timeapimea ved sama uvidis naozaj ma len mesiacik a moze sa jej to vsetko otocit.a co sa cikania tyka tak tam odporucam plienky s pasikom nadherne sa zafarbi ked dietatko cika.pri takom malinkom dietatku a jeho curkani sa vsetky plienky zdaju suche preto vymysleli ten pasik ze to matka hlavne vidi.
@emilia25 myslis, ze pasik potrebujem aj s latkovymi? Pri nich sa mi zda, ze kazde ciknutie vidno ale neviem teda...
@timeapimea teraz maju tieto pasiky vsetky pampersky teda hlavne tie pre malinke deticky.tie vecsie uz pasik nemaju.
@timeapimea skus sa radsej obratit tuto, tam Ti asi lepsie poradia.
https://www.modrykonik.sk/group/2412/detail/
Ja Ti poradit neviem, nase babeno je na ceste, o BKM som citala, zaujalo ma to, ale nie som este rozhodnuta, ci a ako s tym zacat (latkovat budeme). Mne osobne to pride super, ze chodite kakat nad umyvadlo, aspon je malinka v cistom a Ty zas nemusis tolko prat (toho sa ja strasne desim, ze co nas caka s latkovanim 🙂)
Tak vam zelam, aby plac cim skor presiel, resp. aby si cim skor prisla na to, aky ma dovod plakat.
Este mozno na zamyslenie - place uz pred kakanim, alebo zacne plakat az tym momentom, ze je nad umyvadlom? Ak az ked pridete nad umyvadlo, tak to bude nejako suvisiet s tym. Skus teda v tamtej skupine, resp. inde na internete, kde sa tomu vyslovene mamicky venuju. Mozno je to len docasne a prejde to ani sa nenazdas.
Drzim palce.
@timeapimea podívej někdy je potřeba dělat věci, i když dítě pláče, když víš, že mu to pomáhá a je to pro něj dobré, i při cvičení s nožkama dcera plakala, ale pěkně se vyprdkala a potom byla klidnější i při odsávání někdy plakala, ale pomáhalo jí to a bylo to potřeba, takže dělej to co si myslíš,že je pro dítě dobré 🙂
a co se týká bezplenkování, moc na to nevěřím, já ho sice nedělala, ale posazovala jsem malou na nočník od chvíle co sama seděla, často a pravidelně a hned od začátku jsem byla nadšená jak pěkně jí to šlo, od nějakých 8-mi měsíců jsem skoro nevěděla co je to pokakaná plenka, chodila pěkně na nočník a tak 1x-2x za 2 týdny se stala nehoda, i suché plenky měla často, no bohužel jakmile začala sama chodit tak nočník nechtěla ani vidět a dlouho jsem s odplenkováním bojovala 🙂 ale slyšela jsem i o pár případech kdy to fungovalo dlouhodobě, tak třeba budeš mít štěstí, a když to není čaovo náročné a dítě aspon není tak dlouho v mokrém tak určitě to je dobré zkusit 🙂
cca v 1m zacinaju koliky..to nema suvis s BKM. ja som robila ciastocnu BKM..presne pre ten isty dovod ako ty..maly sa nevedel vykakt do plienky od cca 3 tyzdna zivota...nad veckom to hned cluplo...od 3m uz sice nemal problem so stolicou,ale sme si zvykli na taketo kakanie a fakt som okrem jeho prveho mesiaca,nemusela prat pokakane plienky..nikdy/pouzivala som latkovyky/....od 10m sa pytal kakat /uplne vedome/ buchnutim na plienku uz sam a cikanie sme mali vybavene v 16m..pytal sa slovkom pis,pis...on skoro rozpraval..za mna BKm super vec,vobec ma to nezatazovalo,ale cikanie sme neriesili..cikanie nad veckom pochopil az v 10m,ked kakenie uz pochopil tak, ze ho vedome oznamoval...mozno by aj cikanie pochopil skor,keby som robila uplnu BKM.
Mna to celkom toto bezplienkovanie zaujima. lebo pochybujem ze mesacne babo si uvedomuje ze nieco robi/rsp nerobi do plienky. neunavuje ta to behat stale takto?