Ahojte. Prosim o info tych, ktori behavaju/li s kocikom na to urcenym. Co ste pouzivali na ochranu dietata proti vetru? Bojim sa ze dcerke bude priliz fucat do tvare.. ostatne je v poho, da sa obliect. Dakujem za tip
@zuzanadolyx otoc sedadlo smerom k tebe 🙂
@kuravesele nie kazdy ma moznost zabezpecit strazenie.ak je dieta v kociku kludne je to nahodou prijemna moznost travenia casu vonku na vzduchu..nic nezodpovedne na tom nevidim.aj doma sa moze zene zakrutit hlava a odpadnut,alebo stat cokolvek ine.. prestat vykonavat aktivity na ktore je telo zvyknute aj pred porodom - to je kravina.psychohygiena je dolezita!
Tiez by som nebehala kocikom.
@lienka9 chápem mamičky, ktoré sa chcú hýbať, to je v poriadku, ale argumentovať treba racionálne aj na MD, máš tam logickú chybu 🙂 Stať sa môže hocičo hocikedy. Mamičke môže padnúť plafón na hlavu, alebo môže dostať infarkt. To sú veci, ktoré sa nedajú predvídať, alebo len veľmi ťažko. Ale behať s kočiarom predsa len obnáša väčšie a predvídateľné riziko, ako prechádzka s kočiarom - pád, vypadnutie bábätka, zranenie, náraz, alebo iný úraz - to je proste fyzika, ktorú neodrbeš dokonca ani na MD. Neviem...mne to tiež príde trochu od veci. V kočíku je predsa veľmi vzácny náklad 🙂 Cvičiť sa dá, aj keď tento poklad spí v postieľke, alebo keď príde tato domov, vybehnúť von zabehať si. Príde mi to skôr ako ďalší hlúpy trend a la instagram.
Chodím behavať s kočíkom ale lezernym tempom. Pripadne rychla chôdza ak je veľa ľudí na cyklochodnik. Chodím vtedy keď mi malá spi a v pohode. Skvelá psychohygiena. Môžem len odporučiť a dieťaťu je v podstate jedno keď je pripútane.
Nemohla by si pouzit 'kryt' proti dazdu a nechat pootvorene na vzduch?
Vela ludi chodieva behat s kocikom, ja tak isto. Nikdy som nemala pocit ze je to nejaky 'adrenalinovy' sport. Adrenalinovy sport je skor prechod pre chodcov.
@alaguema Ty aj chodíš behávať a píšeš z vlastnej skúsenosti? Lebo ja behám dosť aktívne, 2 - 3 týždenne 10 km a veci čo spomínaš - pád, zranenie a pod. sa mi v živote nestali. Keď si vyberieš dobrý terén a obuv, tak je veľmi malá pravdepodobnosť, že sa niečo stane. Ja vidím behať veľa mamičiek s kočíkom a aj oteckom, samozrejme, že nebežia tempom ako na pretekoch niekde po kopcoch.
@kuravesele pytala som sa tych, ktorych behavaju alebo behavali s kocikom...
@lavender273 ano to mi tiez napadlo..kym nie je horuco tak sa to asi da takto riesit
Nerozumiem naco sa tu vobec k mojej ziadosti o info vyjadruju damy, ktorych som sa nic nepytala a snazia si tu rozprudit vlastnu diskusiu. Paci sa, mate moznost zalozit si vlastnu hejtersku diskusiu na aktivne mamicky. Prenechajte tu priestor tym, ktori maju s temou skusenosti
@wena nebehávam, ale hýbem sa, cvičím pilates, jogu, pracujem s telom a pohybujem sa medzi športovcami amatérmi aj bývalými profi, čo vyplýva z mojej práce. A nepoznám ľudí, ktorí by boli viac fyzicky zničení. Od úrazov, cez poškodenia svalov, šliach, po ťažké operácie chrbtice. To, že sa tebe nestal úraz, neznamená, že sa nestávajú vôbec. A behať s kočíkom, mi príde na hlavu. Ale ok...veď sme dospelí. Behajte si kľudne aj s dvomi naraz 🙂 Akonáhle sa tu objaví iný názor, je to hejt? Ste smiešne.
@alaguema nie je to nic nove, ziadna novinka sa nekona 😉 bezne zeny chodia behat aj s kocikom...
@kuravesele ako moze ujst kocik????? 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ten kocik na behanie ma ovela lepsiu brzdu ako klasika kociky...
@zuzanadolyx na behanie odporucam speci kocik, BabyJogger take ma 😉 keby si behala s klasickym kocikom a reklamujes kolieska, mas smolu...osobna skusenost kmosky co behava...pokazilo sa jej lozisko a ked dala do opravy, pytali sa, ze ci s nim nechodila rychlo a ked sa priznala ze behala, tak jej zrusili reklamaciu a musela si platit sama...
mne sa zda zase divne ze zena ma chodit sportovat bez dietata. Idealny sposob ako ucit dieta k prirode a v dnesnej dobe hlavne k zdravemu pohybu. Ja tiez korculujem a manzel beha sice nie s kocikom ale s cyklovozikom a chystame sa ho hlavne vyuzit aj na bicykel. To by maly bol viac u starych rodicov ako s nami. Pre dieta je dolezite ze je s rodicmi a pokial ho bavi sediet ci uz vo voziku alebo v kociku tak je to super. Nestastie sa moze stat hocikedy a hocikde. Kludne mozem odpadnut na hradzi kde je vacsia pravdepodnost ze pojde niekto okolo ako ked som s malym doma sama a muz je v robote. Nebudem teraz kvoli tomu sediet doma, lebo co ak by sa mi nieco stalo. To by som sa nikdy nikam nedostala a nezaila.
@kuravesele to som kde napisala?????
Ale odpoved autorke na otazku zatial skoro nikto nedal 😎😂
Zase len ako sa NEDA 😂 kazdy nech si robi co uzna za vhodne mile zienky
@martinasuttova Kvoli tomu sediet doma nemusis, s dietatom sa da sportovat aj inak. Sediet v kociku je pre dieta vacsinou maximalna nuda, najma pre vacsie, takze tieto agrumenty, ze akoze sportujes (dieta sa pritom vezie) su podla mna dost mimo a moc si to neuziva.
@lavender273 coby nie....ved jej napisali, ze plastenku na dazd, alebo otocit sedacku opacne....
Mne sa tiež zdá choré behať s kočíkom🙂 Veď ok keď mamička chce behať, príde muž dám mu na 30min.povarovať dieťa a idem si zabehať.....Ale riskovať že dieťaťu niečo v rýchlosti vletí do očka alebo kolesom zavadím o väčší kameň ktorý som nezbadala....no ja by som to neriskovala, ale každého slobodná vec - s prípadnými následkami sa bude vyrovnávať každý sám...
Stretávam jednu mamičku, čo behá s kočíkom, malá čučí a sedí 😊 ale tiež mi občas pripadá, že jej musi dost šľahať do tváre vzduch. Možno aspon na očká nejake okuliare dať? A na hlavu kukličku.
@alaguema tu sa nikto nepytal na nazor, ale o konkretny tip od zainteresovanych
No jo modry konik.. 😂😂😂😂😂😂 neviem co som cakala. Ale uz tuto chybu nezopakujem. Ucime sa cely zivot 👍🏻
@zuzanadolyx cau. Smiesne odpovede citam, ja som behavala aj korculovala s kocikom. Nie uplne s malym babom, ale ked uz sedeli obaja samostatne. Kvoli pohodliu aj bezpecnosti som mala speci kocik na behanie, teda moznost aretacie predneho kolesa, mala som taku snurku, ktoru som mala okolo ruky je to sucast bezpecneho vybavenia. Strieska je tiez specialna, aj voci slnku ale aj "vetra" ak ides rychlejsie na korculiach, plus "okienko", takze na dieta cely cas vidim. Pre mna jedina moznost ako sa dostat k sportom, ktore mam rada, pripadne aj robit nieco spolu s manzelom. Nie kazdy ma moznost starych rodicov, alebo inej rodiny. Opatrovatelky platim v inych pripadoch, nie sportovania. Kludne behavaj ;)
@zuzanadolyx ty vieš, čo je to diskusné fórum? Keby si si do gúgla zadala "kočíky na športovanie" dopracuješ sa k všetkým informáciám, ktoré potrebuješ. Na diskusnom fóre sú aj názory...to už tak v živote chodí. Veď nerieš. Kľudne behávaj 😎