Ahojte, mojej dcere sa objavil ekzem a ma 3,5M. Chcem sa spytat, ci ste niektora mala zlu skusenost s olejom do kupela BALNEUM HERMAL PLUS. Niesom si ista, ale vcera som v nom okupala malu a do rana mala kozu akoby bola obarena horucou vodou a vychadza mi jedine, ci to nebola reakcia na tento olej. Skusame uz vsetko mozne a zatial nic velmi nezabera. Velmi pekne dakujem za info a pomoc.
Ahoj, ja som davala ten olej 10 rocnemu synovi na radu koznej, dost katastrofalne sa z toho vysypal, vraj na to mnohi takto reaguju.
No, ja si naozaj myslim, ze to asi bolo z toho, len skoro vsetci lekari ho doporucuju a aj dost mamiciek ho pouziva a su s nim spokojne. Dnes sme ju uz okupali v hypermangane a namastili kys. mliecnou a zacali sme jej davat homeopatika. A mate skusenost aj s umyvacim olejom A-dermaExomega, prip. s cim umyvate deti s ekzemom. Kazdy lekar mi povedal nieco ine. V nemocnici nam kazali pouzivat len mydlo BUPI -biele, dalsi Biodermu ABC atd....
My použivame Balneum od 1.mes. doteraz a v pohode. Ale ekzém malý už nemá, takže ho viac menej použivame na prevenciu. Ja som ho tiež použivala, ako dieťa, aj v puberte a tiež mi bol dobrý. Asi komu jak 😒
Je tu jedna téma, kde ti môžu poradiť mamičky niečo na ekzém. Ja som tam niektorým radila kupanie v ovsených vločkách, alebo premasťujúci krém od kozmetiky Bioderma 🙂 /názov temy: "babske recepty" na atop. ekzem miminiek/
my ho na radu lekara pouzivame tiez a uplne bez problemov
ale - obsahuje sojovy olej - predokladam, ze reakcia moze byt - uz jej to radsej nedavaj 😅 a s hypermanganom tiez opatrne, musis ho tam dat naozaj malicko, aby to nenarobilo sarapatu
myslite, ze moze mat reakciu aj na soju? ja sa snazim, co najviac obmedzit v jedle, teda co viem ze je alergen, tak to urcite nejem. zatial malu len kojim. Aj soja moze posobit na ekzem zle? ☹
aj mi sme mali od narodenia, žiadna zlá reakcia nebola, pekne pomohol ako mal 😀
no soja je alergen, takze myslim, ze aj sojovy olej moze byt takisto alergenom 😔
to je zaujimave, lebo zaciatkom decembra som BALNEUM pouzila 3 dni po sebe a na 4 , ked sme isli na kontrolu k lekarke si nas nechali uz v nemocnici. Odvtedy som ho nepouzila a kozu mala celkom peknu (nie 100%-nu, ale uz som sa zacinala tesit, ze jej to mizne) a vceru, na radu lekarky, som ju okupala v Balneua bolo to hrizne. V noci sa matala v postielke ako ju to svrbelo. V takom stave to este nemala. Potom som ju natrela ichtyolom a trosku sa to zlepsilo do rana.
vraj soje je naozaj alergen, ale ako sa to vezme....moja starsia dcerka atopik/v minulosti/ mala alergiu na BKM, mali sme uzivat sojove mlieka na jedenie...a pomohlo to 😉
Aplle , a chodis s nou aj na alergo?
chodime zatial len ku koznej. pocula som, ze aj A-derma niektorym pomohla, tak ju chcem vyskusat aspon na umyvanie.
apple, neviem, ale ja by som nijako neexperimentovala s mastami, nakolko moze sa stat, ze zrobis este horsie.Skus zavolat na kozne, povedz, ze jej ten olej nerobi dobre, ze co ti odporuca.A co sa tyka toho alerga, tak ja na tvojom mieste by som sa opytala pediny, ci by malej nemohla zobrat KO, aby zistila alergeny.Ak by sa nahodou nasli nejake alergeny v krvi, tak potom by som to riesila alergologiu, nakolko co ja viem od nasej koznej, tak atopak je prvy prejav nejakej alergii.
dávam junovke zapravdu, tiež sa malý vyhádzala a už mu z krvi robia alergény. A preventívne berieme Fanistil, ten pomáha tiež veľmi dobre.
Fenistil berieme aj my. Len je zvlastne, ze uz nas to trapi skoro 3 mesiace a stale nam nerobili testy na alergeny. Moze sa to robit aj u takychto malych deti -3,5M? Na mastenie pouzivam len kys. mliecnu a s tou som max. spokojna. Je to najmastnejsia mast, aku sme mali. Len na umyvanie som chcela skusit nieco ine ako mydli BUPI, ktore mi doporucili v nemocnici a obsahuje lanolin. Kozna mi zase povedala, ze to nieje dobre, tak ja uz naozaj neviem komu mam verit. Je to des s tymi lekarmi, kazdy kozny povie nieco ine.
apple
len vodu!!!!! na umývanie, žiadne mydlá, žiadne gély, žiadne peny.....len čistú vodu. Samko nepoznal mydlo do 6,5 mesiaca, teraz mydlíme len každý druhý deň. To totiž exem ešte viacej vysušuje. Takže presušíš, natrieš, presušíš, natrieš a si v začarovanom kruhu 😖 Mrkni na tému "babské recepty na atop exém....tam to tiež píšu, dokonca kúpu len raz týždenne alebo vôbec, aj kúpeľ škodí. A na príliš suché fľaky používajú Sudokrém, trolinku z neho 😵
aplle, ziadne mydla, lebo strasne vysusuju kozu!!!Skus kupit na umyvanie od Nivea Baby NUTRI SENSITIVE umyvaci gel..dostat ho v DM a v lekarnach.Moja Timka, odkedy sme skoncili s Balneumom tak to uziva preventivne.A tiez jej ho kazem aby uzivala raz tyzdenne, inak len cista voda.Detto aj vlasky raz tyzdenne umyj, a kupat dieta sa odporuca pri takomto problem raz za 3 dni, v lete kazdy druhy den.Samozrejme zadok umyj kazdy den cistou vodou, ked sa pokaka tak tou umyvaciou emulziou co som ti sem napisala.
my sme Balneum používali, malému nič nerobilo, ale odkedy mal exém a suchú pokožku, tak ho kúpem 1x za 2 - 3 dni. Teraz je soplavý, tak už nebol okúpaný 4 dni, ale veď to je bábo, zašpiniť sa nemá kde, vonku sa teraz nehrá, takže tiež kúpeľ obmedzujem a s mydlom umyjem len ručičky a ritku, ináč čistá voda. Obidve deti mám náchylné na exém a suchú kožu.
My sme sa exemu vyhrabali pomocou Balnea, obden sme ho v tom kupali.Ale pravdepodobne mate na to vy alergiu. Potom sme pouzivali penu na kupanie Bioderma Atoderm, aj duschgel Atoderm bol fajn - ten sme skusili neskor - bez mydla/duschgelu si to celkom neviem predstavit - vzdy aspon ritulku namydielkujem. NA premastenie sme pouzivali Atoderm krem, na podrazdene miesta PO Zinc Atoderm. Ichtyol isiel do kosa hned, kys.mliecna asi do tyzdna 😝 ...Bioderma Atoderm je drahsia kozmetika, nemas z nej taku radost ako z inej detskeji kozmetiky lebo vobec nevonia (duschgel trosku) - ale stoji to za to vyskusat, nam pomohol
Apple15 - aj moja dcerka ma ekzem a alergolog povedal, ze testy na alergeny by sa mali robit az od troch rokov. Po tej skusenosti s tym BALNEUM by som radsej utekala ku koznej, ukazala jej reakciu a spytala sa, ci to moze byt z toho, co sa mi zda divne, my to puzivame stale, nikdy nic z toho malinkej nebolo.
a pripravky ako nivea a take, co je dostat kupit normalne v drogeriach mame uplne zakazene, jedine z lekarne a tie, ktore odporucil lekar.
apple, a co sa tyka tych testov na alergie...tak z krvi ti vedie zistit alergiu na BKM a roztoce, ale samotne alergie ako napr. na stromy, pele, plesne, nejake potraviny...tak to ti vedia zistit jedine koznymi testami, ale tie sa vraj zvyknu robit az v 3 rokoch.Staci, ze budes vediet ci je v hladine krvi IgE-alergeny zvysena a uz vies, ze mala predsa je na nieco alergick.Hlavne to sleduj ako reaguje na UM pokial nekojis, ci sa po UM mlieku ten ekzem nezhorsuje, ci sa jej neupchava nos, nesvrbia ju oci, koza, nehnackuje, nezvracia.....a ak kojis, tak si davaj pozor na stravu , ktoru ty jes.
A este som sa ta chcela opytat, preco vas vlastne hospitalizovali ...koli mokvajucemu ekzemu?? 😕
Apple my sme to používali asi 2 mesiace keď sme sa vrátili z pôrodnice a mali sme suchú pokožku. Treba dať pozor na dávkovanie, viem, že sme dávali len zopár kvapiek.
Na tvojom mieste by som skúsila slabší roztok a napr. na predlaktie. Ak je to nejaká alergia tak sa prejaví iba tam, ak nie, problémje inde, 😉
Kocky moc dakujem za rady.
junovka: praveze mala vobec nemala mokvajuci ekzem, mala len zacervenanie v zahyboch a na hrudniku. Inak prave som citala v pribalovom letaku z BALNEA, ze moze v niektorych pripadoch (aj ked zriedkavych) dojst k zacervenaniu, svrbeniu a paleniu koze. Moze to byt vraj reakcia na sojovy olej alebo nejake zlozky v parfeme, ktora obsahuje. Myslim, ze sme na to citlivy. Skusim asi zavolat koznej a spytat sa, ci je to mozne. Inak ja iba kojim, takze z umeleho mlieka to nebude.
Pri starsej dcerke sme uzivali od narodenia koli ekzemu tento pripravok a bol nam dobry.Pomohol nam.Umyvali sme sa s nim hadam do 6-7 rokov 😉