Balenie dvojmesačnej dcérky na široko

romanka_369
20. mar 2020

Ahojte.. Mam taku otazocku.. 24-teho sme mali ist ortopedovy na sono noziciek na kontrolu po 6 tyzdnoch.. Malu som 6 tyzdnov balila na siroko.. Ortoped termin zrusil a mam si vybavit nahradny..teraz neviem ci mam malu stale balit na siroko dalsi cca mesiac alebo nie🙄.. Do kedy sa vecsinou bali na siroko.?.. Mala ma 2 mesiace.. Dakujem za odpoved..

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
romanka_369
autor
20. mar 2020

@veronika4495 tak to este potiahneme🙂.. Len uz som sa tesila ze hadam sa toho zbavime😁.. Lebo sa zas moze stat ze aj nabuduce termin zrusi lebo situlacia sa nezlepsi😐.. Ja davam do tych postoliek dve plienky a este ma vlastne jednorazovku a obcas ju necham tak ze pol hodku nech si pokopka a tak😊..

lenkakravcova
20. mar 2020

@romanka_369 Myslím ze to dosť závisí od ortopéda. Nam hovoril ze keď sa dieťa dáva do periny a sťahuje sa v nej silno, tak treba baliť na široko (netuším ako dlho),, ale keď dieťa balis do zavinovačky ktora je dosť voľná, tak netreba naširoko vôbec baliť.
Ja som syna mala v zavinovačke na suchý zips. Ruky mal z nej vonku, a miesto na kopanie celý deň, čiže som nebalila naširoko vôbec.

romanka_369
autor
20. mar 2020

@lenkakravcova nam to nakazal ortoped na tom prvom vysetreni a od tedy preslo tych 6 tyzdnov a mali sme mat kontrolu a teda termin kvoli aktualnej situlacii zrusil..inak ju nebalim do perinky obcas je len v zavinovacke na suchy zips takze je volna dost🙂

nikuska845
22. mar 2020

@romanka_369 ahoj, mne sestrička u ortopéda povedala ze sa odporúča baliť na široko.. No po druhej Kontrole som ukázala papier pediatricke a povedala ze už nemusím baliť lebo ma 1A ci jak si to označujú.. Takže ja asi od 3 a pol mesiaca už nebalim a maličký je v pohode.. Sam ma nôžky široko a vie si aj pokopkat a tak 😊

jankajanka134
1. apr 2020

@romanka_369 môj ortopéd povedal že môj synček má veľkú odchýlku a že ho mám baliť ďalšie 4 mes. Ja som mala pocit že ho nemám baliť aj veľa ľudí mi povedalo nebal. Bolo teplo a tak som ho nebavila na kontrole mal všetko Ok

romanka_369
autor
1. apr 2020

@jankajanka134 tak to je super🙂.. Ja ju este balim.. Mesiac vydrzime.. Cez den ju neham niekolko hodin aj bez a hlavne na noc jej to davam.. I ked nozicky ma sama od seba uz na siroko ked lezi😁.. Podla tych plienok 😁