Mám 1,5 ročnú dcérku a chcela by som s ňou začať chodiť na plávanie. Len tá zima ma odrádza. Naviac mám 2 mesačného dojčeného drobca, ktorý by sa musel vonku kočíkovať s babkou, kým my by sme boli v bazéne. Nie som si istá, či do toho ísť v tejto zime....ďakujem za vaše názory.
@majusik1305 ja som začala pred 3 týždňami plávanie so 4-mesačným synom v slanej vode aj preto,že mal už 2×sopel od staršieho tak nech otuzuje. Zatiaľ super a veľmi sa mu páči. U teba je skôr problém čo s tým mladším. Asi nie je rozumné plánovať dlhé zimné vychádzky...niekedy by sa to možno dalo ale čo ak to nepôjde...myslím, že na jar to bude pre vás všetkých prijateľnejšie.
@majusik1305 ja som začala s polročným synčekom pred mesiacom a žiadny problém v tom nevidím-skôr naopak, efektívne využitý čas-nezačnem predsa žiť až na jar☺️😉
Pre mňa by bolo kľúčové, či je súčasťou baby plávania aj saunovanie. Ak nie, určite by som tam v zime nechodila. Ak áno, kľudne vyskúšaj, aj keď s drobcom to bude trochu komplikovanejšie. Pre dcérku to bude super aktivita a navyše výborná na budovanie imunity.
Ja plávam so synom od jeho 4 mesiacov teraz má 14.... On nemá žiaden problém že chorý alebo čo to skôr ja... Učíte do toho choď je to super 🙂. A hlavne zdravé pre dieťa
Tiez plavam s malym uz viac ako rok a v pohode a tiez nam instruktorka povedala, ze si buduje imunitu ked plavame aj v zime😉
@majusik1305 ja by som do toho šla, pre oboch to bude fajn. Dcerka ss otuzi v bazene a druhý drobec na čerstvom vzduchu. Ved to bude asi hodinka, max 1,5 hodiny. Zisti si, ci ho tam budeš mat kde nakojit, ak bude treba.
úprimne..ja byť tou babkou,tak by ma piclo kočíkovať v zime 2mes. koľko? hodinu minimálne ..len aby ste sa vy bazénovali...chcem povedať,že rob to,na čo stačíš ty a manžel....
mam podobne stare deti a skusili sme a katastrofa...bola zima...ja som sa chvachtala vo vode (lebo o tom je kurz..naucit ich vode..nie plavat), naly zatial babke reval hodinu v kociku aj vnutri...pri prezliekani som nevedela co skor..malemu nechutilo prso lebo bolo slane z vody...starsieho som nestihala obliect...viac sme nesli...to iste materske centrum..ze nech sa starsi pohra a maly bude spinkat v satke...ani nahodou..starsi bol medzi ovela starsimi detmi, brali si hracky, dokonca mu privreli nechtiac ruku do "dveri" domceka, stale vreskot, piskot, niekto hisak, maly nespal, ja som cez neho moc nevidela a slapala na hracky rozhadzane na zemi, a potom klasika: obaja plac, starsi ze ideme prec a mladsi ze obliekame overaly a musi do kocika...ak mas taku dobru babku ze jedneho vezme, uzivaj si druheho, alebo jej daj kocikkvat oboch a pospi si...na plavanie este bude cas 😊
@homolca dakujem za zdielanie. Nakoniec som nesla do toho. A dobre som zrobila, v lete to bude lepsie 🙂 K tomu materskemu centru, uz som bola dva krat s oboma naraz, s kocikom a nosicom. Isla som aj kvoli starsej dcerke, ale aj kvoli sebe, aby som uz nebola furt len medzi 4 stenami, a som rada ze som sla 🙂 Boli sme na "volnej herni", pre deti od 0-3, a starsia sa vedela pekne vyhrat. Ja som mala drobca na rukach, alebo v nosici, alebo mi aj mamicky pomohli podrzat a pod.....a aj ked bol krik a plac, tak nebolo to az take strasne, maminky pomohli so starsou do kocika, ved aj doma mam krik a plac niekedy naraz. Som vdacna za to MC 🙂
@majusik1305 super...presne, myslim ze len treba skusat...u nas MC preplnene, vela deti, vsade schody, mozno aj to ma zatial odradza...tiezsa mi nepacil koncept ze mamy "vypustili" deti a sadli si na kavu....ja sa rada hram s detmi 😁😁 ale mali vela krasnych hraciek, aj nejakr kurzy, urcite tomu este dam sancu ked budu vacsi 😊
@majusik1305 moj nazor- ved aj na jar sa da zacat a navyse aj kvoli zvysenej chorobnosti v tomto obdobi z mojej skusenosti neodporucam. Ale je to samozrejme na tebe. 😉