Prosim vas, ako je to s narodenim babatka a navstevami lekara? Ide o to, ze sa mi ma na jar narodit babo v zahranici a ja by som s nim ako mesacnym chcela letiet na Slvoensko. Nebude mat este trvaly pobyt na Svk, tak mu budem musiet vsetko platit. Viete niekto poradit alebo mate takuto skusenost?
Ja babo porodim v zahranici, budem tu cca mesiac a potom letim na Svk, takze potom staci ist raz za mesiac, ak nie su problemy? Budem v Bratisalve
Do pol roka cca 1 za mesiac, ak nie sú problémy, po pol roku u nás stačí Raz za mesiac a pol-dva mesiace.
A po 15mesiaci, už iba ked je bábo choré a podobne...
a kde v zahranici si? je to v ramci EU? ja som tiez malu porodila v Nemecku, po mesiaci sme isli domov na SR, kde planujem byt este asi do leta. Chodim tu aj k pediatrovi, nic neplatim, ani poradne, ani ockovania.....len si treba pre babo vybavit ten preukaz poistenca platiaceho zdravotne poistenie v zahranici.
ak chces nieco vediet, pytaj sa 😉
kvetinka,
lenze ak budes rodit v zahranici, pravdepodobne budes s dietatom chodit k lekarovi tam, nejde len o navstevy poradni, ale aj ockovania a podobne, vsade je iny ockovaci kalendar, zalezi kde v zahranici budes rodit.
Vracias a potom na stalo na slovensko?
A aby som nezabudla, nie je take jednoduchce preist s mesacnym babom na svk...skus najst niekde v temach, ako dlho baby vybavovali prislusne dokumnety na to aby mohli s babatkom vycestovat domov na slovensko.
Vela stastia.
hned ako som prisla do Bratislavy, skocila som tu k pediatricke, co mala este mna a prihlasila som tam malu. a ona si nas odvtedy normalne objednava na poradne a ockovanie, presne tak isto ako aj ine babatka.
Chcela by som prist na 2 mesiace. Takze odchadzat by som mala s 3mesacnym. Som mimo EU, takze to asi zohrava velku ulohu. Na Svk mam trvaly pobyt, takze ja sa mozem asi prihlasit do zdrav. poistovne a platit si to, ci nie?
macka, ak pojde vsetko ako ma, tak by som mala mat pre male rodny list a pas do mesiaca, potom snad uz nie je problem vycestovat
a neviete mi povedat niekto ake su poplatky u lekarov, ak budem vsetko za babatko hradit z vlastneho vrecka?
tak tu na sk sa treba s novorodeniatkom hlasit u pediatra naneskor 2 dni po prepusteni z porodnice a potom prvy mesiac sa ide 2x na poradnu a dalej raz za 3-4 tyzdne, podla prospievania dietatka. kde chces mat pediatra?