ahojte...chcela by som vediet ču su tu mat dlho sedietaminy ktorých detičkyv 3 mesiacoch chcu sediet...moja...chce sediet..ked ju dam lahnut dost plače až sa zachadza..je dost akčna a vo všetko je popredu je šikovná....viem že ju nemožem davat dlho sediet...len na malu chvílku..máte take babo tiež?
zbytocne sa tu pytas, jedine, coho sa dockas, je kritika a reci o tom, aka si nezodpovedna matka lebo tvoje dieta nelezi na chrbte minimalne 8 mesiacov, kym sa same neposadi. Rob, ako citis 😉. A neboj sa, nijak jej neublizis, to by potom muselo byt anglicko plne skrivenych mrzakov 😝. Tu daju sediet aj novorodenca a napoznam nikoho, kto by mal problemy.
kamošky na malá robila to isté skoro od narodenia ležať ani za svet riašila to že ju vypodložila vankúšmy do polosedu aby mala výhlad a bol klud teraz má jej dcéra 10 rokov a je zdravá bez následkov 😉
@lady511 nemozes ju davat vobec sediet nie ze dlho. tie deti sa nudia a nic nevedia a nic nemozu. skus sa s nou hrat ked lezi cvicit masirovat na fit lopte rozpravat ukazovat motivovat ju v pretacani na brusko a chrbatik. na vyvin svalstva je dobre aby bola co najdlhsie na brusku a pasla koniky. samozrejme nie za cenu placu ale hravou formou. a druha moznost nosit. ci su lehatka kde mozu byt títo drobci ale musi to mat ten spravny sklon aby im clovek neublizil a nie sediet vypodlozeny vankusmi na sedacke. my mame sedaci vak plneny gulickami pre male deti tak som ho davala troska sikmejsie ale stale mal telicko rovno len mal pocit ze viac vidi
@aliza nejde o kritiku. pyta sa tak jej baby odpovedaju. to co si z tych odpovedi vyberie je len a len na nej. kazdy mame svoj nazor a nie kazdy musi so vsetkym suhlasit. Tiez nie som matka co moje deti 8mesiacov lezali na rovnom ale ani nie v 3mesiacoch sa mne osobne zda byt skoro
@lady511 3 mesacne babo este nema vyvinuty chrbatik na to aby dokazalo sediet.. "pritahovat sa do sedu" to ano.. ale to je uplne o inom.. ako vies ze chce prave sedkat? mozno sa jej len nepaci ze lezi.. skusala si ju nosit v klokanke? 3 mesacne babatka su uz radi ked maju prehlad a vidia na svoje okolia.. aspon tak vnimam ja potreby mojho 4 mes drobca.. . ano, ma foto kde polosedi. ale je to len foto potom ho vzdy dam lahnut si ci do lehatka alebo do klokanky... do 5 mes ukoncenych by som so sedenim pockala.
@lady511 - nedavaj ju sediet vobec. Mozes ju dat do lehatka, to je sikme a uvidi, nebude sa certit. Na sedenie ako take nema este dost silnu chrbticu. Preco sa certi, ked ju polozis? Ved ju daj na brusko, nech trenuje zdvihanie hlavicky, to je jediny sport vhodny pre tento vek 😝 Inak fakt jedna tvoja otazka lepsia ako druha 😕
To, že niektoré deti skoro sedeli a teraz im nič nie je, o ničom nevypovedá. Degenerácia chrbtice sa môže (ale aj nemusí) prejaviť oveľa neskôr, v dospelosti. Ktorý dospelý človek dnes nemá problém s chrbticou? Je to možno dôsledok chýbajúcich informácií našich rodičov a starých rodičov v dobe, keď nás vychovávali.
Môžeš skúsiť dve veci - necháš ju sedieť a budeš mať pokoj, že neplače.
Alebo ju skúsiš zabaviť nejako inak (viem, je to ťažké, keď si už na to zvykla, že ju dávaš do sedu) a budeš mať čisté svedomie, že si urobila všetko pre jej zdravý vývoj.
Veď sa len pozri na tú jej mini chrbticu a v porovnaní s ňou obrovskú hlavu. Vieš si predstaviť tú záťaž???
presne ako pise @aliza, moj syncek od šiestich štvornožkuje a od deviatich chodi , takže za to že nie všetky deti su tabulkove, to neznamena že maju nezodpovedne matky... Proste su tie deti šikovne. A nie nič nemame s chrbatikom. Aj ja som prosti tomu aby niekto posadzal dieta ked to same ešte na to nema, ale prečo ho stagnovať? Ja som musela menit kočik ked mal maly 3 mesiace, a kupovať šporťak, lebo som nemala polohovatelnu vanicku a moj maly nevydržal ležať len tak pokiaľ nespal.
@anjelicek26 na brušku chce byt najdlhšie minutu nebaví....ake su moje otazky..pítam sa lebo ma to zaujíma
moja sa tiež už pretáčala cca 2.5 mesiaca v troch mesiacoch už aj s chrbátika na bruško a opačne 🙂
@aliza moj syn sa sice posadil sam ako 6 mesacny a chodi uplne sam (ziadne vodenie za ruky sa u nas nikdy nekonalo) od 9. mesiaca, ale aj tak by som si nedovolila tvrdit, ze je popredu...
suhlasim s @katy1979, nechat hrat sa na podlozke, pripadne v lehatku s minimalnym sklonom a ked ani to nepomaha a nestiham domace prace kvoli tomu, ze sa "musim" venovat dietatu, aby vkuse neplakalo tak ergonomicky nosic 🙂
@lady511 necitam ostatne prispevky lebo predpokladam len vela kritiky. moj maly sa ako 3m vedel sam otocit na obidve strany a po bruchu sa posunul kus po zemi. nemohla som ho davat spavat do kocika lebo sa daval na 4 a bolo to nebezpecne. 4m uplne vedel ist na 4 sam a sedel. uplne bez opory naliehania natlaku podotykam. 5m vedel uz celkom dobre 4 nozkovat. 7m chodil okolo celeho nabytku v dome a 9m chodil uz uplne sam bez drzania padanie. proste bol strasne v predu. tiez neznasal lezat. ja som to riesila takym lekatkom tam bol tak pololezato polosede a bol spokojny. skus aj ty ci to malej nebude vyhovovat.
@lucka1987 v 4 mesiacoch som na fotkach sedela aj ja, som septembrova, fotky z vianoc mam po sediacky pri stromceku, no mama mi rovno povedala, ze ma tam posadila a co, aky mam vraj problem?! No ziaden, len chrbticu v trubke...
@hoogy tak tak.. deticky necitaju tabulky ze kedy maju zacat sediet.. ako som pisala.. ja som v 8 mes zacala sama chodit... a co ma mali nasi priviazat k postielke? 😀 moj marek ma 4 mes a dva tyzdne.. sam nevie sediet a nenutim ho do toho.. a ani ho sediet nedavam. ked bude sam chciet sadne si..
@lady511 dieta v troch mesiacoch akokolvek genialne nie je fyziologicky a anatomicky stavane na to, aby vedelo samostatne sediet - alebo aby NAOZAJ chcelo samo sediet...niektore deti robia nieco skor ako ine, vyvoj je rozny, ale aj tieto rozdiely maju svoje hranice...(ak je vsetko ok po zdravotnej stranke..) 🙂
taketo metody som skušala vo vajíčku...ale tak baví ju to asi 5min
@lady511 mam obidve deti velmi akcne, to mi ver, prave preto pisem z vlastnej skusenosti...podlozka, lehatko, nosic...
@gabika7706 no neviem, ci je az take bezne, ze deti chodia same bez opory od 9.mesiacov 😕.
@lady511 ale mi nejdeme proti tebe ale ako citam tvoja malicka je skutocne malicka 2 mesiace a 2 tyzdne este nema ani tie 3 mesiaciky, je krehucka a chrbtica by si to odniesla, aj viem, ze nie je vyhra mat ju cele hodiny na rukach ale treba najst iny sposob, kt. sa zabavi skuste fakt to lehatko s hrazdickou, nejake piskacie hracky a podobne
Ahoj v 3 mesiacoch sedieť? to by som určite nedávala :/ len jedna vec ma zaujíma odkial vieš že skoro 3 mesačné bábo je vo všetkom popredu? nechápem ked takéto niekto napíše sorry