Ahojte žienky, vzhľadom na to že sa blížia Vianoce riešime darček pre staršieho synčeka 3 a pol roka....a všimla som si, že okrem autíčok s ktorými sa denne hráva ho bavi sa občas zahrať aj s babikou dokonca si dlhší čas pýta kočiarik a tak ma zaujíma aký názor prevláda vo všeobecnosti a teda, je babika vhodný darcek pre chlapca alebo je to uz cez ? Pýtala som sa na nazor mamky(48 rokov ) a tá sa vyjadrila že je to čudne podla nej.
Ahoj.ani ja v tom nevidim problem😉
Kludne kup...ja sm mojmu kupila ako rok a pol staremu modry kocik (asi Frozen bol, ale jeden z mala neruzovych) a veru sa vyhral zo pol roka s nim 🙂 aj ked o ziadneponale kocikovanie neslo, on mal z toho rally...ale radosti vela.. takze ak sa mu to paci, urcite to nebudr cez, ale jedna krasna splnena detska tuzba 🙂
Môj je autonaniak, no ma aj babiku o ktoru sa stará, aj kuchynku kde varí a aj sa niekedy sminkuje pred zrkadlom. 😉 opakuje ocina no opakuje aj moje činnosti, ktoré denne vidí, je to normálne 👍 je veľa babik chlapcekov v chlapcenskom obleceni, no keby aj tuzil po ruzovuckej babike v tutu suknicke a cukrikovom kociku, v tomto veku je to úplne v poriadku 😇
Môj syn tiež ako trojročný chcel bábiku, kúpili sme mu , hral sa snou ale väčšinou tak, že ju vždy posadil do áut, mal aj kočík a aj kuchynku...nevidím na tom nič zlé... nemyslím.si že mu to môže uškodiť, ak sa bude zabávať s bábikami....ved aj dievčatá sa hrávajú s autami. Ten mój už má 10 rokov a je.zneho už pomaly ale isto zdravý pubertiak, takže tá bábika naňom nezanechala ziadne stopy.
Este dodám že ked mal.asi 5-6 rokov chcel barbie...ale to len preto že mala prsia... tak ju preskùmal a bolo....😂😂😂😂
Aj podla mna to je cudne...
kazde dieta ktore k nam pride pod 3 roky a je jedno ci je to dievca alebo chlapec ide po babikach a kociariku. aj moj syn ked bol malicky tuzil po kociariku. moj manzel samozrejme zauradoval a kupil kosacku, ale nevidim na tom nic divne.. skoro kazde dieta sa s babikou hra
A tezaj sú už aj bábiky chlapci. Milule som videla v draciku baby anabel, jedna bola dievča a jedna chlapec.
@anickaaa6aa...tu asi LEN tebe je cudne ....😉
@wewewericiak preco cudne? Pokojne kupte... Ja som sa do dobreho 4,5r.hravala v podstate len s autami,tankami a stavala kocky.. Ak uz kocik,malokedy v nom bola babika, vacsinou len plysak..
Moja 2,5r dcera sa hrava najradsej s velkou tatrou 🙂 okrem tatry ju zaujimaju pavuky a kadeco ine len nie babiky 🙂 takze to vobec nie je divne nech sa maly pohra vyrastu z toho :D
@wewewericiak mame aj kuchynku, aj babiku, aj kocik a cudne mi to nepride, deti napodobnuju dospelych, neriesia kategorizaciu hraciek podla pohlavia, to su predsudky dospelych
@wewewericiak urcite nie ako na Darcek, Na Vianoce. Kup Len ta a poloz. Z psychologickeho hladiska je dobre to mat doma ale nerobit okolo toho halo. Kazdy potrebuje akoze hrat sa s dietatom. Najlepsie textilna chlapcek, v ikea take mavali. Kupit polozit a neriesit. On si svoje vyhra, ked potrebuje. U nas to bolo parkrat , netreba robit prehnane reakcie okolo toho. Ked ta chce zapojit tak sa hraj s nim...
Ako kociar Mali v ikea dreveny modry vozicek. Kupis podla mna aj od ruky. Ten vozicek je super ze si maly vozil co chcel z izby do izby. @wewewericiak
Kludne mu ju kup 💃
Od troch rokov mame kuchynku, upratovaci vozík, bábiky ale také este po mne, teraz máme obdobie barbie ale teda nekupovala som ma po mne+ k tomu nábytok do domčeku, teraz pýta domček pre bábiky ale to som povedala ze nie, a v škôlke si pravidelne oblieka sukne, plaste a hra sa s dievčatami na princezné, rad ma cese a aj baby v škôlke, maly bol strašne živý pri ničom nevydržal 5 min a toto su činnosti a hry pri ktorých sa vyhrá hodiny, vedie si vlastné dialógy, vymýšľa príbehy a je spokojný, raz sa ma opýtal ci mi to vadí ze sa taky narodil keď ho zaujímajú dievčenské veci az mi stislo srdce 😢 ale je šťastný a spokojný mozno ho to prejde a možno nie ale najvacsou vášňou su stale vlaky 😉
@zuzanka.zuzu no kuchynku neplanujeme koli priestorovym moznostiam, ale ma par riadov a celkom sa s tym vyhra , stale sa nas pyta co si dame a tak a kociariku by sa potesila, ale zas som rozmyslala ze cim budeme obdaruvavat dievca, ked ho raz budeme mat :D
@wewewericiak dievča bude chcieť autíčko na diaľkové ovládanie a dám ti radu - KÚP HO lebo potom si to bude želať od manžela a kúpi si ho ako stará krava 😂 (ehm... podobnosť so mnou čisto náhodná 😎 )
@paloma76 a co je na tom? Moj chalan nikdy netuzil po babike ani kociari..proste je chlapec. Potom sa divíte ako ta mládež vyzera ked sa nedá rozoznat dievca od chlapca.
ja by som babiku nekupila, ja mam dvoch synov a ani jednemu nechyba, maju takych plysakov zvieratka a to su ich akoze babiky, o nich sa sem tam staraju, takze nieco take skor by som kupila, nie kalsicku dievcensku babiku, ale kocik je ok, moj mladsi zoberie plysaka a kocikuje ho v jeho kociku. A kychynka je tiez ok, pokial nie je ruzova, takze ja som skor za take hracky nie cisto dievcenske. Ine je ked ma chlapec sestru a hra sa aj s jej hrackami, ale zeby som specialne kupovala chlapcom dievcenske hracky, to nehrozi. Myslim si, ze ani jeden otec by sa nepotesil kebyze sa jeho syn hral s dievcenskymi hrackami 🙂
Moj syn má už 9 rokov a hrása s napríklad s lego postavičkami alebo ked bol mladší mal takeho handrového Vudiho s rozprávky TOY story, alebo teraz má tiež HUlka s Avengers ,ale nikdy to nebola vyslovene dievčenská hračka, skus najsť niečo podobné 🙂 ved sú aj chlapčenské babiky, inač a ešte namiesto kočiara mal nákupný vozík tiež sa stým krásne vyhral, myslím ,že manžel by nebol 3 krát nadšený keby som kupovala pre neho
vyslovene dievčenské hračky.
@anickaaa6aaa to s tym nema nic spolocne. Poznam rodinu z lazov, otec tazkopracujuci drevorubac, mama tiez daco manualne, chlapcov vychovavali tak, ze vkuse makali okolo domu, na poli a podobne, styria bratia nadalej v dospelosti makaju jak aj ich otec a jeden zo synov je aj tak vizazista gay. Nik ho v tom nepodporoval, ani to nikde nemal moznost vidiet, hracky isto nemal babiky. To neni o tom, ja som sa rada hrala s autickami ako decko, muz mal okrem inych hraciek cele detstvo babiku, o ktoru sa staral a vyvinuli sme sa uplne "normalne" 🙂
@anickaaa6aaa podla mna to nezotiera rozdiely medzi chlapcom a dievcatom, moj manzel napriklad nema problem prebalit, obliect mladsieho a bezne berie deti vonku s tym ze jedno je est v kociku a podla mna sa v nom len vidi....a nemyslim si ze hranie s babikou hned z chlapca urobi dievca ...ani to ked chlap umyje riad, pomoze s detmi, nalozi pracku alebo urobi niejaku "zensku" pracu z neho hned zenu nerobi ci ?
@dorottka ok je to moj názor. To že sa to pár ženám prave na MK nepaci mi je jedno... pre mna to je divné chlapcovi babiku a tým to hasne. Pekby vecer
@wewewericiak už miesas ine. Odpoved poznas..naci sa pytas. Aj moj chlap si prestav, umyje riad, povysava, navari, operie.. ale to by chudák musel aj Keby nemal zenu..nevravim že urobis z něho dievca ale naco dávat chlapcovi hračky pre baby..
@anickaaa6aaa nie ja nemiesam ,ja len reagujem na tvoju vetu :Potom sa divíte ako ta mládež vyzera ked sa nedá rozoznat dievca od chlapca.
a ved ja tvoj nazor akceptujem, ty svojmu dietatu babiku nekupis aja este neviem musim sa rozhodnut , tot vse ... ja som len chcela vediet aky na to maju ludia nazor vo vseobecnosti a zatial je viac za ako proti, ale do rana sa mozno vyjadri viac ludi proti ....
a ano ja na tom nevidim nic zle, nemam pocit zeby hranie s babikou mohlo mat niejaky zly vplyv na jeho vyvoj, ak ide teda o to ze by mohol byt teply ... to podla mna hra s babikou nijako neovplyvni...
@wewewericiak v pohode aj nam pridu auticka mame plno babik a preco nie. Deti objavuju svet...okolo
Moj syn ma dnes meniny a dostal cerveny vysavac a ruzovu babiku Masu a co??? Paci sa mu Masa a velmi rad vysava tak preco nie???!!! Vobec to neznamena, ze je vadny alebo z neho neskor vyrastie gay ci nieco podobne.... a ak aj ano, napriek vsetkemu ho budem stale podporovat. Aj ked si myslim, ze prave odopieranim dievcenskych veci chlapcom a stale upozornovanie na rozdiely medzi chlapcami a dievcatmi prave robi z chlapov transvvestitov a gayov.... nemam ani pocit, ze modra farba je vyhradne pre chlapcov a ruzova pre dievcata....
@anickaaa6aaa preco cudne? neter dostane kombajn ano kombajn. na p budem davat peniaze do babik ked mi mala naposledy na babiku povedala to čo je?
takze malemu kup koci len nejaku buginu bude rad 🙂
@wewewericiak podla mna to je normalne 🙂 moj maly ma masku babiku taku asi 10cm vysoku a mala dostala velku masu taku makku co aj zgravci.... tu si navlaca maly bo ju ma rad vozi ju na tatrovke sem tam jej kukne pod suknu a tlaci jej brucho aby spievala a smiala sa.... zabavi sa po svojom. Jedna babika este nikomu neublizila 🙂 teda okrem chuckyho :D a anabelle :D
dlho ho to baviť nebude, takže v pohode nejakú peknú bábiku, aj kočík, ale asi niečo lacnejšie... aj kuchynku ak bude chcieť a môže variť pre bábiku - teraz pre plastovú, neskôr pre nejakú živú (a ešte sa o neho aj pobijú) 😉 veeeľa chlapov varí, takže v tomto by som syna dokonca podporovala 😂 žiadny problém.