ahojte.vcera sme boli na poradni a lekar nam skonstatoval,ze mala bude dostavat injekcie na podporu chuti-B12.ked sa narodila tak mala 3250g a 49cm.teraz vazi 4780g-ma 2 a pol mesiaca.lekar je tu od toho,aby jej pomohol,ale nezda sa mi chuda-ani nie vychudnuta-netrcia jej rebra 😅 mali ste s tym niektora problem?riesil ho vas lekar takto?aku vahu mali vase deti ako 2,5mesacne?
ja tiez nechapem-nechcem z nej mat tucka 😖
ozaj, a pýtala si sa na tú váhu, tak napr. môj najstarší sa narodil s váhou
4140g a váhu 4780 mal skoro ako päťmesačný... 😉
to len na margo, že váha Tvojej malej je ozaj úplne ok...
ved ta vaha je uplne normalne,aj ja by som ich odmietla ved nema dovod jej ich davat 😕
my s manzelom sme sa na seba iba pozreli 😅 no stale to bolo tak,ze-raz mala na poradni pol kila a neskor len trebars 20-30deka..............ved nemoze priberat kazde dva tyzdne viac ako pol kila 😖 mas 8 deti-vies,o com hovoris 🙂 len neviem ako mam dr. slusne povedat,ze to nechceme-ved nie je chora,nepotrebuje to.................tak neviem
muri, len mu jednoducho, úprimne a sebaisto povieš, že si nežiadate pichanie injekcií, že ešte počkáte a neskôr uvidíte... 😉
to priberanie u detí počas jednotl. mesiacov je maximálne variabilné a to by mal lekár vedieť... 😕
mne sa veľmi často stávalo pri deťoch, že niekedy mali na vážení v poradni + pol kila, niekedy vôbec nič, niekedy mali dokonca i menej a NIKDY to lekári (rôzni, aj nemocniční!) neriešili pichaním B12...
v ťažších prípadoch (napr. predčasniatka dvojičky) sa to riešilo cez gastroenterologa, že nepriberajú, nepapajú a chudnú a ani ten nikdy neodporučil B12 (a to je odborník priamo na "brušká" a váhu...)...
a ešte: takto sa to riešilo kedysi (keď sme boli my malí) a nie teraz, keď už sú oveľa lepšie vyš.techniky...
ak sa lekárovi niečo nezdá, nech si to potvrdí inými vyšetreniami a nech to nerieši takto... 😒
dobry den ja si chcem prave kupit tabletky B12 a nevie ci mi pomoze vazim len 38 kil a chcem mat aspon 45kg ak mate nejalu inu metodu tak mi pomozte prosim vas dakujem
tá váha je úplne optimálna! 😕
ja by som bola určite proti pichani B12-iek... (neskôr potom môže mať potom problémy s nadváhou 😒 )nechápem rozhodnutie lekára... 😨