Ani vaše 2 ročné dieťa sa nevie sústrediť na aktivitu?

monikapalo
23. jan 2012

Moj syn ma 2 roky a nic ho nezaujme dlhsie ako minutu, resp. par sekund. Ani citanie knih, ani auticka, ani kreslenie, ani stavebnice. Nema s nicim trpezlivost. Ked vidim niektore deticky, ako sa vedia s hocicim pekne zahrat, som z toho smutna, ze u nas to tak nie je ☹ . Maximalne tak prechadzka vonku, ci uz na kociari, alebo pesi. To ano, no ked je vonku zle pocasie, alebo sme chori, tak to je drzku. 😀

lenusiknr
23. jan 2012

@monikapalo moj kubik ma tiez 2 roky a bezomna sa absolutne nezahra... stale je to maminka pod, maminka kde si, co robis.... proste este aj na wc zamnou beha.... ked sa hrame tak sa vydrzi hrat tak 10 min. s autami-staviame garaze, 10 min. lego, knizky... tiez pri nicom dlho nevydrzi, jedine ked robime somariny-nahaneme sa na motorke, s furikom, schovava sa alebo stavia bunker🙂
napadlo ma, ze kubinko sa najlepsie zahra v kuchyni s hrncami kde ,,akoze vari,,je z toho sice neporiadok ale zabavi sa tak 15 min.nie je to vela no aspon sa hra chvilu sam🙂

andreah25
23. jan 2012

Náš sa zahrá aj hodinu sám - no zabudni na hračky: zahrá sa s vysávačom, pohár s troškou vody a lyžička, riady v kuchyni, štipce, trhanie servítkov, vyhadzovanie plienok z poličky a dávanie ich naspäť, šťukanie ovládačom od TV a chichotanie sa na tom, ako skáču obrázky, vyhadzovanie uterákov a osušiek zo skrine a hádzanie ich naspäť, no proste čokoľvek, čo s hračkami nemá nič spoločné. Ako jediná hračka, pri ktorej vydrží dlhšie ako 5 minút tak sa nám osvedčil bazén s guličkami. Musím len prísť na to, čo na neho funguje. Síce mám doma každý deň bordel ako po výbuchu, lebo je všetko povyhadzované zo skríň čo sa dá, no aspoň je kľud a mám čas aj na iné veci 🙂

zuzikkaa
23. jan 2012

@monikapalo u nas to je tiez take ze sa vydrzi hrat max 10-15 minut...nema ziadnu hracku co by ho zaujala na dlhsie...co vydrzi tak pol az 3/4 hodku je pozerat rozpravky,,inak sa musime snim hrat...
skor ho bavi ked ho zapajam nieco robit sonmou-upratovat,,alebo ked ideme peso von-do obchodu,to ho bavi ale s hrackami sa sam zahra malo 😒

vefi89
23. jan 2012

budeš mať doma športovca 😀 😀 😀
ja som na tom podobne ako píše @andreah25 ... s hračkami sa vie, ale len na kusa, no najlepšia zábavka je "variť" 😀😀 čaj nalieva do každého hrnca a potom chodí a varí autíčkový čaj, štipcový atp 😀😀

pimpulienka
23. jan 2012

My mame 1,5 roka a prehra sa mi aj sama. Zoberie babu, da jej papať, da ju do kočika, prezera si sama maminkovske časopisy, knihy viac so mnou, vybera zo skrin čiapky a dava si ich na hlavku, alebo hrnce a vari, alebo aj celkom pekne chvilu vydrži kreslit pri mne kym varim atď.Nemusim sa jej neustale venovať, dokaže si najsť činnost aj sama, alebo ju k nej motivujem. Inak je to žive striebro, neobsedi moc, je stale v pohybe, ale pri niektorych činnostiach to dokáže 🙂 a inak veľa mi pomaha, spolu utierame prach, upratujeme, vešiame pradlo, to ju nesmierne baví 🙂

gaby21
23. jan 2012

Monika, nesmies byt zo svojho maleho smutna, kazde dieta je jedinecne, kazde bavi nieco ine. U nas to iste, nebavi ho nic, dokonca ani so mnou, pri hrackach neobsedi ani sekundu, tiez som bola z toho zufala. Musis zistit co ho naozaj bavi, mozno to bude upratovanie alebo varenie, ako tu pisali ine baby. Mozes skusit prlievanie vodicky z poharika do poharika, alebo presypanie fazuliek, niektore deti proste neinklinuju k plastovym hrackam, zaujmu ich skor prirodne materialy, alebo drevene hracky. Doporucujem prestudovat Montessori pedagogiku, je tam toho hodne na inspiraciu, nam to velmi pomohlo, dokonca som absolvovala kurz, a uz som vyhadzala vsetky hracky. Nikdy neporovnavaj svoje dieta s inymi ani v hrani, ani v spani, proste v nicom, kazde ma svoju ososbnost a tomu sa mi musime prisposobit, nie im nutit to co my chceme 😉

sampo
23. jan 2012

nic si z toho nerob, ja mam toto iste doma 🙂 vie sa sice obcas hrat, ale jedine so mnou, sama nikdy. Niekedy by som si naozaj zelala, aby vydrzala aspon 10 minut nieco sama robit.. ale no a co. Hlavne, ze je zdrava a stastna. Nebude to tak navzdy 😉
keby sa cele dni hral sam a ani by ta nepotreboval, tak by ti tiez bolo trochu luto, nie? 😉