Angličtina pre 5-ročné dieťa

andrea_ff
31. jan 2023

Ahojte mamičky. Rada by som hravou formou učila 5 ročného syna angličtinu. Nemáte nejaké rady, na nejakú knihu, alebo stránku na nete pre deti? Nechcem iba slová, ale kde sú k obrázkom aj vety.
Resp. Ako sa vaše deti učia cudzí jazyk?
Ja sama na tom nie som jazykovo nejako extra.... Ale teda ten základ by som si trúfla. Neskôr by som deti dala aj na normálnu výučbu.
Ďakujem za rady.

blondiee83
31. jan 2023

na youtube najdi anglicke pesnicky a rozpravky a kludne mu pustaj, na deti sa rychlo lepi. Ak teda nie si proti tymto technologiam. Moje sa tak naucili a uz sa medzi sebou rozpravaju 10 a 6roc.
Ak nevies dobre po anglicky, s vyucbou by som ozaj nezacinala - jednak sa naucia aj tvoju zlu vyslovnost, aj tvoje chyby atd.

tanyan
31. jan 2023

Ak máte Disney Junior alebo Nick Jr., tak môžete spolu pozerať rozprávky po anglicky (prepnúť na anglickú jazykovú stopu).
Helen Doron má celkom dobré kurzy a majú aj aplikáciu.

taktotedanie
1. feb 2023

Partner sa s nou bude rozpravat len po anglicky takto pochytia najviac, ak mate moznost

mimka2019
1. feb 2023

Zvukové hračky v angličtine, aby dieťa počulo ten jazyk...ako bolo spomínané...ak sama nevieš poriadne, tak naučiť, lebo sa naučila tvoju výslovnosť...my sme s manželom žili v UK dlho aj detí sa nám tam narodili, takže denno denne to počuli...posledné dieťa sa narodilo na slovensku a od narodenia sme s ním rozprávali len po anglicky do cca 2 rokov, potom sme začali so slovenčinou...teraz má 5 rokov a rozpráva dvoma jazykmi úplne plynulo...ak by pomohko, dajte si na youtube Numberblocks a Alphablocks...to sú náučné série mini rozprávok.