Ahojte, viem, ze je viacero tem k aleriam, ale rada by som takto specificky k testom...
Vraj sa klasicke testy nerobia asi do 2-3 rokov.
Ale take z krvi uz mozu robit aj malickym babam.
Zaujimalo by ma:
- co vsetko sa da vytestovat z krvi (ci len zakladne - alergia na BKM, lepok, ci aj hocijake potraviny? A co tak nepotravinove alergeny, plesne a roztoce?)
- je potrebne v case testov pozivat alergeny a naopak nepouzivat ziadne antihistaminika?
(Napr. my sme teraz na diete bezmliecnej a bezlepkovej, ale predtym maly papal take veci, takze mal uz kontakt, ale uz asi mesiac nie, mohli by sme ist teda na testy BKM a lepku? Nemyslim celiakiu, ale len alergiu na lepok. Co sa tyka antihistaminik, tak tusim na nejak etesty to tak je, ze sa aspon 5 dni predtym nema nic brat, ale neviem, ci sa to tyka aj tychto testov)
Budem vdacna, ked mi napisete aj Vase skusenosti, ci Vam testy a alergo vobec pomohli a tak. Dik. (Nas stupel mal rok)
ahoj Ivka, neviem či si pamätáš ale už som ti pisala v inej diskusii či ste boli na Alergologii u doktorky Šafčákovej. Nám robila tie testy a už máme výsledky.Vyšiel nam bielok,lepok a prach a roztoče....ked nam brala krv tak Samko bral Fenistil a nevadilo to.Po upraveni stravy sa mu to dosť zlepšilo,ale ešte stale nie je čisty tak to bude asi tým prachom...na kontrolu ideme až v novembry tak uvidíme....no určite sme na tom lepšie ako po vyšetreniach na kožnom a gastre...
ahojte, baby chcem sa opýtať ako sa u vás alergia prejavila. myslím nie na jedlo, ale prach, roztoče atd. Môj manžel je alergik (senná nádcha) a naša maličká má už cca 2 mesiace hlieny alebo soplíky. Nie v kuse ale približne každý tretí týždeň...a dr. spomínala, že to môže byť alergia ☹ .
Erika - zaujimave, dik.
Darty, k nej sa chystame, ale nevedela som sa dovolat...
Petka - my mame brutalny ekzem a sopliky (aj ked len take akoze tajne, nie co stekaju von) od malicka...
NEMAS ZACO JE ICH TAM VIAC NA ROZNE DRUHY ALERGIE, na prach na soju , na lepok, stoja oklo 30 eur
mne pomohol pri malom , na alergiu na proteiny mlieka ,ani si neviem predstavit ho davat znova pichat, a takto ani nevedel, ze sa mu robi test,
ahojte,to by aj mna zaujímalo či sa robia klasické testy,alebo všetko zistia z krvi....
tiež máme ekzém(zatial klop klop v malom množstve 😅 )a už 3krát mala obštrukčnú bronchitýdu 😠 😠 tak jej brali krv,zistili zníženú imunitu slizničnú a zvýšenú eozinofíliu alebo čo... 😕 😖
dr.povedala že počkáme ako prebehne oktober a november a potom by sme robili ešte testy,,,,,tak by ma zaujímalo či kožné alebo krvné 😒
ahoj Petka.m 🙂
Tak, presne takto ako opisujes, tak aj u Timky sa takto zacala prejavovat alergia.Bola si s malou uz na krcnom?Urobili jej vytery z nosteka? 😕
ahoj Junovka 😉 .
Ešte sme nikde neboli, ale v pondelok ideme na očkovanie, tak si popýtam sprievodný lístok. A to sa robí na krčnom ten ster? A tvojej Timke zistili alergiu len na BKM alebo aj niečo iné? Lebo ja som si myslela, že alergia na potraviny sa prejavuje ekzémom alebo hnačkami. No ja som v tomto laik, tak možno sa blbo pýtam 😖
Peti, mas IP 😉
kocky, ja len, ze alergia BKM sa nemusi prejavit, ak este dieta nie je "zamliecene" nam urcili z krvi v 9mes, ale starsiemu az ovela neskor. Klasicke testsy- myslis tie kvapky na ruky? to sa fakt robi az od 3 lebo je to narocne, udrzat tak tie rucky. Joa este jedna vec- treba si nastudovat aj skrizene alergie- napr casto byva kravske mlieko so sojou. a rozne potrav.skupiny...je lepsie sa vyhnut cekej skupine 😉
erika,o tom som este nepocula, je to aj unas?
verulka, ja neviem , nechcem podcenovat slovensko , viem ,ze u nas to zaviedli len tento rok , v uk,a a mam pocit aj vo svedsku, len 4 krajiny sveta, tak treba ukazat lekarom a pytat si mozno ak bude zaujem tak to zavedu rychlo aj na slovensko
su spolahlive o to sa nemusite bat....
nehnevajte sa na mna dala som vam to ako informaciu , ze je to na svete ,a pouziva sa , tak drzim palce a nech cim skor to zacnu pouzivat aj na slovensku....
http://www.dbv-technologies.com/diallertest/ind...
ja chcem , len niektorym mamickam dat tuto informaciu , ze existuje aj takyto test bezbolestny, pre vase babatka, na alergiu mliecnych proteinov, je taktiez spolahlivy ako krvne vysledik je po 48 hodinach po nalepeni na lopatky dietaka , odporucam, vam, test je rychly a hlavne bezbolestny..
normalne klasicke testy ano sa robia, u deti , pokial to nie je nutne, ako deti s asthmou a inymi castymi silnymi alergiami tak sa samozrejme robia testy aj u malych , je nutne vediet preco takto reaguju..
normalne lekar by ti mal dat takuto informaciu , co mozes a a co nie pred testom ...
skus sa spytat radsej ..... 😉