Akú výšku a váhu má mať polročné dieťa?

denulienkad
10. júl 2014

Dnes sme boli u lekarky a povedala,ze malicky vela vazi.ma vysku 73cm a 9 kg.porodnu vahu mal 4140g .mne sa to nezda vela pri takej porodne vahe.pije nutrilon ha a davam mu aj prikrmi.papa 5 krat do dna mlieko.cez den 3 krat a v noci 2 krat.

havana_frost
10. júl 2014

@denulienkad Sú na to tabuľky, grafy. Môj o týždeň 8 mesačný má pri tej výške 7.5 kg (pôrodná váha 3850). Ale poznám aj dva a pol mesačného 70 cm a 7,5 kg. Nepovedala by som, že toto je ešte nenormálne.

sabina1975
10. júl 2014

@denulienkad moja mala ma 8 mesiacov a ma cca 8kg a 70cm (poradna bola v 7 mesiacoch) porodna vaha 3700g/51cm je dojcena (4-5 x denne ,v noci 3-4x ) + prikrmy 2x denne podla mna je to uplne normalne ved niekto ma v 30rokoch 50kg a niekto 100kg 😝

denulienkad
autor
10. júl 2014

Tak ma nakazane obmedzit mlieko.v noci ked sa zobudi iba caj.vraj je velky na to aby 2 krat po 180ml pil.

monicm
10. júl 2014

@denulienkad v polroku by malo mať dieťa dvojnásobok svojej pôrodnej váhy,vy ste takmer kilo nad.možno sa to zdá málo,ale tiež treba brať do úvahy to,aby dieťa zbytočne nezačalo trpieť obezitou.osobne by som tiež to nočné mliečko obmedzila,inak nič,na druhej strane,deti majú fázy,kedy priberajú na váhu,ale výškou stagnujú a potom sa zrazu vytiahnu a váha stagnuje (presne ako moje deti,najskôr boli riadny mackovia,samý mischelin a teraz z toho staršieho padajú všetky gate,ale je dlhý ako telegrafný stlp a mladší ho začína dobiehať 😀 )

dobromila1111
10. júl 2014

@denulienkad
Závisí to od genetickej výbavy najmä..náš vtedy nemal ani 6kg. A neviem, či teraz vôbec máme 73 cm, máme 7,2kg, a to máme 9,5mesiaca. Lekári sú rôzni, netreba počúvať každé ich slovo. Čo s tým akože môžete spraviť, neviem..sú väčšie aj menšie deti. Ono sa to neskôr vyrovná..

brady1
10. júl 2014

moja mala taku vahu ked mala rok, ale videla som polro4ne dieta ktore malo 10,5kg a to bol sumo.dieta bz malo dosiahnut 2nasobok porodnej vahy v 6m. inak ten zvysok je tuk a to nie je zdrave. Ale ak aj vz ste takz macatej3i tak je to asi v genoch. aked sa take male prikrmuje tak sa mu nema davat pokial otvara usta, take dietatko este nevie kolko mo6e.

jamelia
10. júl 2014

Tak moja dcera mala ako polrocna 9 kg a 70 cm (porodna hm. 3440 g, 49 cm), syn mal 9,6 kg a 71 cm porodna hm. 3740 g a 51cm) - obaja cisto dojceni, dceru som dojcila skoro dva roky, syn ma teraz skoro rok a pol a este stale pije mliecko v noci a pyta aj cez den 🙂 Mne na vahu lekarka nikdy nic nepovedala, kedze boli cisto dojceni. Teraz ma dcera skoro 4 roky, vysku 108 cm a vahu 20 kg, syn teraz vysku 84 cm a vahu 14 kg 🙂

denulienkad
autor
10. júl 2014

Tak moj vobec nie je obezny.taky baculaty je iba.