Akú literatúru poradíte na obdobie vzdoru?

zuzana231
21. apr 2016

Dobrý deň. Mám syna, v júni bude mať 3 roky a prežívame náročné obdobie 🙂 viete mi poradiť nejakú knihu, ktorá vám aspoň trošku pomohla a uľahčila toto obdobie? Ďakujem pekne.

timea7
21. apr 2016

kniha života - spomienka na moju babku, ktorá mala viac detí, medzi nimi dvojčatá. Boli stanovené pravidlá, ktoré sa dodržiavali. K rodičom a všeobecne dospelým sa dieťa správalo úctivo, neznamenalo to však slepé poslúchanie. Pri hádzaní sa o zem, dožadovaní sa svojho pišťaním, dupaním a pod. aktivitami - ignorácia, totálna. Maximálne poznámka - ešte chvíľu rev a dám ti príčinu. 😉 Telesné tresty babka nepoužívala, nepamätám si, že by na nás zvýšila hlas, moja mama a jej súrodenci tvrdia to isté, naopak, zachovávala v každej situácii kľud, rozvahu. Deti (aj my vnúčatá) nachádzali u nej more lásky, ochranu, radu, ale presne vedeli odkiaľ pokiaľ. Hlavne dieťaťu neukáž, že ťa jeho správanie rozhádže, lebo bude mať proti tebe zbraň.

silvia62256
22. apr 2016

Timea tak tak!! Nasa babinka bola na nas aj tvrdacka,ale strasne strasne sme ju lubili,na chate nas mavala na starosti aj vsetkych 6 vnuceniec naraz aj cele prazdniny,a bolo to uplne super (aj ked pre nu asi na nervy 😄) ale proste mali sme pravidla a skusili sme ich nedodrzat!!
Zvlastna doba toto,velmi,deti si urcuju co si oblecu,co budu jest,co budu robit,a rodic len ticho poslucha a pritakava a potom ak si chce raz za cas dupnut tak dieta mu to patricne vytmavy,a je s toho obdobie vzdoru 😉😉

bosoriak
22. apr 2016

Dreikurs - Deti ako vyzva, pomohla mi s celou vychovou.