Aktivity s ročným synom

5. nov 2022

Ahojte, bývame v byte s 13m synom, uz cupita celkom a plastové hračky ktore ma, ho veľmi nezaujímajú, neviem aké aktivity sú vhodné na tento vek? Myslíte že môžem vytiahnuť vodovky, namočiť mu prst do vody a dat papier nech si prstom carbe? Alebo co by sa dalo ešte s dieťaťom doma robiť, čomu by trosku rozumel alebo co by nebolo preňho náročné..?

pribinak
5. nov 2022

Myslím že toto je aktivita pre staršie ako 13 mesačne dieťa

Tu by som chodila veľa von, kúpila lopty rôznych veľkosti, nejakú hračku na tlačenie či ťahanie, mizno lego pre najmenších, knižky, nejaké activity board

dskjhfdlkdjhl
5. nov 2022

Moje deti v takom veku mali najma aktivity na ihrisku, doma to bolo lego, puzzle (su aj take, co maju par dielikov), stavanie klasickych, drevenych kociek a uz aj plastelina, starsia dcera ta od zaciatku rada kreslila, takze normalne farbicky a papier, vodovky a temperky prisli na rad trosku neskor.

mogaa
5. nov 2022

v takomto veku ho nechaj objavovať svet okolo seba, zaujíma ho všetko čo nájde, či varešky, hrnce, čokolvek nájde v zásuvke, vonku - šišky, paličky, kamienky, bačoriny.....na vodovky je skoro, tažko zabrániš aby si prst nedalo do úst a aby prštekom čmáralo len po papieri....môžu ho zaujímať z hračiek - to najväčšie lego, také poháriky čo sa podľa veľkosti vkladajú na seba, kocky, hračky kde sa niečo vkladá....ale rovnako ak mu dáš akúkoľvek hračku, nebude sa s ňou chcieť hrať lebo ho nezaujme.....z hračiek sú to skôr také čo svietia alebo vydávajú zvuk......ale okolo roku dvoch dieťaťu kludne stačia predmety bežnej spotreby s ktorými sa vedia prehrať.....u nás boli top vedierko s kolíkmi....dieťa v roku nerozlišuje čo je hračka a čo nie je, vie sa prehrať s tým čo ho zaujme.....veľa detí lego, či kocky alebo to čo sa vkladá na seba jednoducho nezaujme a nehrajú sa s tým a ak tak neskôr.....

ivangeline
5. nov 2022

Auta. Knihy. Rad si pusta auto ku mne a ja zas jemu alebo bzzzum a bam zo stola,strasba radost. xD Vonku vela. Vkladacky. Vyberat a vkladat veci dnu. (Kludne aj naplnat pracku) Spievat si a tancovat. Veci v kuchyni (miska a pribory)...lozit hore a hore a este vyssie (mozno uciaca veza alebo cosi,moj vylieza kade tade a rad pozera ako robim ja veci)..

evica17
5. nov 2022

Moji sa malo hrajú s hračkami,najradšej pomáhajú, cize ja umratujem,on sa snaží a tak. Farbičky skôr iba pastelky a fixky,aj to tak minútu ho bavilo,vodičky radšej nie. Môžeš mu urobiť cesto a nech sa s ním hraje, a aj upečieme na Vianoce. Alebo som dala burizonky,misky,hrnce,varešky a tak a akože varil a presypal a kadečo robil,potom sme.upratali.

nwnw
6. nov 2022

Vyrež dierky do krabice a vkladať gaštany, mince, naberať fazuľu lyžicou do pohára alebo malej fľaše , lego duplo, drevené kocky, napustit vaňu s penou a dať loptičky, prstové farby, slamky na pitie pchať do cedníka, u nás v tom veku ficalo odrázadlo Pukylino no ale neviem jak v bytovke so susedmi 😀, lebo hrmoce to riadne