Ahojte maminky chcela by som sa opýtať ako trávite voľný čas so svojimi deťmi nemyslím teraz keď je vonku skôr tma. Ake aktivity a hry im vymýšľate prosím poraďte niečo. Mám doma 2rocnu dcérku a ročného syna.
moja dcérka má niečo vyše dvoch rokov a spolu kreslíme, hráme sa s plastelínou, staviame kocky, hráme sa na doktorku, vyrobila som jej učiace kartičky a s nimi sa vieme dlho zabaviť, či už učiť nové slová, zvuky, farby, priraďovať a pexeso a teraz najviac varí, povyťahujem nejaké hrnce, varešky a varíme
Plastelína je super, len je dobré dávať pozor aby dieťatko neskúšalo koštovať. Ale sú aj rôzne iné také modelovacie hmoty 🙂
skúste nejaké začiatočnícke varenie pečenie-to sa bude na vianoce hodiť a keď potom niekomu z rodiny poviete že to piekli deti tak budú na seba hrdé 🙂 ale inak tiež také klasické človeče, domino, stavanie hradov z vankúšov, dék a matracov alebo knižky, lego, skladačky, puzzle a tak - skúste popozerať aj na ručné vyrábanie na pintereste je kopu toho 🙂 ja som objednala pár knižiek a hier online
@michaelahorvatova vsetko mozne, co baby písali..
@andula09 da sa vyrobit aj jedla.plastelina,cize taka,co ak aj dieta ochutna,nic sa mu nestane. Z muky,soli, vody a kto chce,moze spravit aj farebnú,staci pouzit potravinove farbivo.
ak nie sme vonku, tak tvorime, varime, pecie, hrame sa na stratene babatko napr., alebo mame diskoteku..
@michaelahorvatova tiez by ma to zaujimalo 🙂 mame 19 mesacnu dcerku a skladame vezu,kreslime si, pozerame knizky, casopisy s babatkami, skaceme na lopte...a tiez som rozmyslala ze neake hru alebo aktivitu aby sa trosku rozvijala ale akosi ma zatial nic nenapadlo :-/