Aktivity s deťmi, keď je vonku skôr tma

michaelahorvatova
29. okt 2018

Ahojte maminky chcela by som sa opýtať ako trávite voľný čas so svojimi deťmi nemyslím teraz keď je vonku skôr tma. Ake aktivity a hry im vymýšľate prosím poraďte niečo. Mám doma 2rocnu dcérku a ročného syna.

vektricka16
30. okt 2018

@michaelahorvatova tiez by ma to zaujimalo 🙂 mame 19 mesacnu dcerku a skladame vezu,kreslime si, pozerame knizky, casopisy s babatkami, skaceme na lopte...a tiez som rozmyslala ze neake hru alebo aktivitu aby sa trosku rozvijala ale akosi ma zatial nic nenapadlo :-/

veronikazoja
30. okt 2018

moja dcérka má niečo vyše dvoch rokov a spolu kreslíme, hráme sa s plastelínou, staviame kocky, hráme sa na doktorku, vyrobila som jej učiace kartičky a s nimi sa vieme dlho zabaviť, či už učiť nové slová, zvuky, farby, priraďovať a pexeso a teraz najviac varí, povyťahujem nejaké hrnce, varešky a varíme

andula09
30. okt 2018

Plastelína je super, len je dobré dávať pozor aby dieťatko neskúšalo koštovať. Ale sú aj rôzne iné také modelovacie hmoty 🙂

sarahj
30. okt 2018

skúste nejaké začiatočnícke varenie pečenie-to sa bude na vianoce hodiť a keď potom niekomu z rodiny poviete že to piekli deti tak budú na seba hrdé 🙂 ale inak tiež také klasické človeče, domino, stavanie hradov z vankúšov, dék a matracov alebo knižky, lego, skladačky, puzzle a tak - skúste popozerať aj na ručné vyrábanie na pintereste je kopu toho 🙂 ja som objednala pár knižiek a hier online

siska53
3. nov 2018

@michaelahorvatova vsetko mozne, co baby písali..
@andula09 da sa vyrobit aj jedla.plastelina,cize taka,co ak aj dieta ochutna,nic sa mu nestane. Z muky,soli, vody a kto chce,moze spravit aj farebnú,staci pouzit potravinove farbivo.

jana_eyre
3. nov 2018

ak nie sme vonku, tak tvorime, varime, pecie, hrame sa na stratene babatko napr., alebo mame diskoteku..

andula09
12. nov 2018

@siska53 To fakt? To mi nenapadlo takto doma čosi urobiť vymyslieť :-O

siska53
12. nov 2018

@andula09 to mam z knizky o montessori na doma, tam je vela takych veci,co sa da robit doma vseobecne,..