Aktivity pre štvormesačné dieťa

sonik123456789
6. sep 2020

Ako zabávate svoje 4 mesačné deti. Okrem hračiek samozrejme a nosiča.

maximilie
6. sep 2020

@sonik123456789 básničky, pesničky, knizocky, tancovanie, hudba, ....
A nie, nie je na to malé dieťa. Mojej som recitovala a spievala od narodenie. Dnes má 7 mes a miluje to keď jej spievam, a obľubena hračka sú knihy (samozrejme aj najchutnejšie)
Hojda hojda... kolo mlynské, tap tap tapusky, bola babka....
Tiež rôzne pohybové hry (

https://www.youtube.com/watch?v=ZfHLWYaC4hI

) ...toto zbožňovala a výrazne jej to pomohlo pri vývoji

janinah
6. sep 2020

a angličtinu...najvyšší čas jej už púšťať texty v angličtine...😉

stela01
6. sep 2020

@sonik123456789 aktivity pre 4 m ?

@janinah Určite treba pozrieť aj program v kultúrnej sfére .... múzeum ?

maximilie
6. sep 2020

@janinah
@stela01 normálne sa opýtala... Mamička ktorá má záujem svoje dieťa aj rozvíjať a nespolieha sa na to, že na to sú výchovno-vzdelávacie inštitúcie.....
Alebo podľa vás má dieťa ležať celý deň vo vajíčku (či čo sú to za tie kresielka-nemala som) a sledovať dianie v domácnosti?

pupavka89
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinah
6. sep 2020

@maximilie na to ti môžem napísať len jedno....zdravý sedliacky rozum+ zlatá stredná cesta+ materinský inštinkt = zdravé normálne dieťa...premotivovaná matka niekedy narobí viac škody ako úžitku...ale ok,pýtala sa...tak počkáme na dalšie odpovede,zvedavá som...lebo mne toto prišlo ako mega úsmevná téma

andreatytler
7. sep 2020

@sonik123456789
My sme spolu rozpravali... on povedal gamabava a ja ze: ja ta tiez velmi lubim 🙂
Pocuval hudbu. Od narodenia som ho priniesla v naruci k radiu a nechala ho pocuvat pesnicky. Bol do toho uplny blazon. Toto bola tiez perfekna liecba na plac. Stacilo priniest k radiu a ak bola dobra rytmicka pesnicka hned stichol a pocuval s velkym zanietenim. Stale to ma rad.
Tiez som mu spievala aj ked na to nijak nereagoval ale teraz ked ma 9 mesiacov rad pocuva ked spievam.
Suchacka - sedis na gauci, zaklonis sa a nohy vystries tak aby si mala cele telo naklnenu rovinu. Poloz babatko bruskom dolu na svoju hrud, chyt ho za nozky a tahaj dolu telom.
Plienka cez hlavicku - nechas plienku spadnut na babatko (najlepsie nahe) a potom potiahnes po jeho tele dolu. Jeho to stekli a je to pre neho zaujimavy pocit.
Davala som ho casto na brusko, ale to nemal rad
Velmi rad sa na seba pozera v zrkadle. Tak zalubene sa na seba usmieva
Mam zamatove vankuse vysivane nadhernou ludovou vysivkou z Dobrej Nivy a na ten vankus sa dokazal pozerat cele minuty. Normalne to studoval tu vysivku, usmieval sa na to, hladkal... kazdy bozi den. bolo to najlepsie kino.
Najlepsie boli prdy ustami na brusku lebo pri tom sa nadherne chychotal.

adika21693
7. sep 2020

@sonik123456789 ja som nosila, ukazovala, spievala, rozpravala a niekedy aj blbosti. Je pravda ze mala bola skoro nonstop na rukach ale odkedy sedi tak zas kecame ked sedi, ona pocuva. Miluje knizky, najma zvieratka. Zrkadlenie. Co robi ona robim aj ja...

engynka
8. sep 2020

Je taka knizka s aktivitami co robit s babatkom do jedneho roka, napisala to nejaka ceska. Mala slm ju no zial si vobec nepamatam ako sa ta knizka vola 🙈 a popravde bola to volovina (hodnotim s odstupom casu). Teraz viem ze bars co ma napadne ako zabavu a to som neni kreativna! 😂 Proste rob co ti napadne a ked zareaguje tak aspon vies co sa jej paci. Napr pozerat sa do zrkadla, dat nieco sustiace na nozicky - nas mal sacky na nohach a kopal do sedacky, na kresielko som mu zavesila vzdy nieco nove aby to nemal obkukane, kuki kuk s plienkou, postavala som gumenne kocky a buchali sme do nich. Proste take hovadinky ale jasne tiez sme to nerobili cely den. My sme hodne byvali skor vonku, dala som dole stiesku a kukal na stromy s otvorenymi ustami 😂

engynka
8. sep 2020

@engynka mamou hrave sa vola ta kniha