Dobry den,mate nejaky grif ,ako odnaucit 2rocne dieta od buchania si hlavicky?Bucha si ju,ked ho potrebujem odlozit na chvilu,lebo mam pracu,varim,robim s horucou vodou alebo tak,cize dam do ohradky,ktora ma tvrde drevene dno,zacal uz aj o plastovu stolicku,ked v nej sedi,to ale nie casto,len skusa.No ma uz na cele modrinu a ja skutocne potrebujem aj nieco urobit,uvarit a s dietatom pobehujucim okolo to nie je mozne ani bezpecne.
2r dieta do ohradky? To si neviem predstavit..keby som dala svojho do ohradky asi by si tiez buchal hlavu.. to ho stale vlacis na rukach ci ako fungujete vlastne? Lebo 2r dieta by malo byt uz trosku samostatne a ked sa nehra pocas toho ked varis tak ti vie “asistovat “v kuchyni..
Dvojrocne dieta predsa nemusis nonstop strazit, nosit a co ja viem, co vlastne s nim robis, lebo dvojrocne deti sa uz normalne dokazu nejaky kratky cas prehrat tak, ze nepotrebuju asistenta.
"Neodkladaj" ho, daj mu pri tebe nejakú zábavku, môže ti pomáhať alebo sa hrať pri tebe
2 ročný môže pokojne pobehovať okolo
V živote som deti nedávala do ohrádky a prežili v zdraví aj varenie aj všetko. Búcha si hlavu, lebo je frustrované. Kúp detskú kuchynku, nech si tiež “vari” a ohrádku daj do múzea socializmu.
Ja som s dvojročnou robila už všetko, keď som varila, bola pri mne, to isté pri pečení, keď som potrebovala zmyt podlahy, tak som ju dala do hojdačky, muž navrtal do stropu a sem tam som do nej kopla, aby sa hojdala a nepobehovala!
Ved to nieje až také malé dieťa už, aby bol v ohradke
napis viac, preco nie je mozne aby dieta volne pobehovalo popri tom ako napr varis, umyvas riad? keby ze mu das varechy hrnce nezahra sa?
No skuste ju nedavat do ohradky...
mozno si to dieta spaja s tym, ze "teraz maminka nemoze a musim tu byt" a strajkuje..
Kazda mama musi varit alebo striekat kupelnu savom atd... ja to svoje dieta skusim nejak zabavit alebo ked sa neda a varim ,jej "dam robotu" a vari na zemi vedla mna..
Dvojrocnu by som uz do ohradky nedavala 🙂
Inak aj moja si bucha hlavu o stenu aj bez ohradky🤷🏼♀️
Náš ma 18 mesiacov a keď varím je pri mne v kuchyni a objavuje. Prezerá zásuvky, vyberá hrnce, musím ho prekračovať, ale to mi nevadí. Skúšala som mu aj rozprávku v obývačke zapnúť, ale vždy pricupka a nájde si niečo.
@lija22 Tie miestnosti,kde sme najviac,nie su este na to prisposobene,ale musim to co najskor vyriesit.🙂
@lija22 tie miestnosti,kde sme naajviac,teda aj kuchyna nie su na to prisposobene zatial,ale idem to riesit co najskor.🙂
U nas je velky pomocnik uciaca veza. Mam ju v kuchyni a ked cokolvek robim, dcerka je v nej, vsetko vidi a je spokojna. Samozrejme snazim sa ju zapajat do vsetkeho co robim. Davala som ju tam odkedy sa naucila stat. O chvilu bude mat 3 roky a je velky pomocnik pri vareni. Len teda ten bordel potom...😀🤦♀️
Náš malý ma 18 mesiacov a teda neobsedí pri mne. Všetko ho zaujíma 5 minút, lezie na komodu, takže sa bojím baby nestiahol na seba TV, lezie na stoličku k PC,lezie do šuflíka, pod stolík atď no nikdy nebol v ohrádke 😁 Varím na etapy. Keby som ho dala do ohrady tak ju asi rozkuše 😂
Spomínam si, že keď bol môj syn zhruba v tom veku a potrebovala som variť, dala som mu plastovú misku, drevenú varešku, do misky som mu nasypala fazuľu, alebo cestoviny a miešal odušu. 😊 Ale tak chápem, že sú aj deti, ktoré na to nie sú. Ohrádku sme doma nikdy nemali.
No a prečo si búcha tu hlavu?? 🤨 To akože len tak? A jeho to neboli, že si ubližuje? Ja som ohrádku používala ale nikdy si dieťa hlsvu nebuchalo v nej a už vôbec nie tak aby si ublížilo. Ja do dnes nemám rada keď sa okolo mňa niekto tmoli pri varení, čiže hrala sa v ohradke alebo na koberci alebo spala a urobila som si všetko. Prísne sme riešili lozenie po nabytkoch a kadejaké kamikadze akcie a našťastie sa teda v kľude vedela prehrať bez toho aby som ju našla na lustri alebo si dačo urobila.
@h2 to si sa nebála že by ti ju po jedol, nebezpečné, myslím tú fazuľu
@bobricek1979 Nebála, jeho by to ani nenapadlo, vždy bol slabší jedák. A nemal ani vo zvyku dávať si veci do úst, či do nosa, chvalabohu. Ale máš úplnú pravdu, nemala by som to radiť, môže to byť nebezpečné.
Aj náš to robil istý čas.. nemohol pobehovať lebo sa liepal na gauč stolík.Liezol aj na skrinku pod tv.Ano TV sme museli kvôli nemu zavesiť, vždy keď sa tam liepal ma striaslo aby skriňa čo je zavesená na stene na neho nespadla😱.Dala som do ohradky dala mu hračky čo vyhrávaju nás rád aj plastové misky s chrumkami a varešky a ja si kľudne varila a robila svoje
Aj ja mam dvojrocnu a mozno sa budes cudovat,ale take dieta uz vela chape....napr.moja ked zacne len tak mrncat nez dovodu,tak jej poviem,ze bud prestane,alebo moze ist mrncat do spalne...a cuduj sa svetu ona prestane...takze ked to tvoj syn bude robit povedz mu,se mu das na hlavu ciapku alebo prilbu....a uvidis ci ho to bude este bavit...nemozes tomu venovat pozornost lebo on si ju tym vynucuje...takze tvrdo na neho...ked to zacne robit tak ho daj do druhej izby a povedz mu,ze n3moze prist lebo si bucha hlavu....prejde ho to urcite...len musis byt ty panom situacie a nie on😉
Ja mám 21m dceru naučenú tak, že sa hra, caka na našej posteli, kým jej nedam papuce, aby sa obula, “nemôže” ist dole. Sama som prekvapena, ako to funguje, že si nedovoli zliest a predsalen na posteli má miesto 2x2 metre, čiže viac ako tá ohradka. Rešpektuje aj povel počkaj, hneď sa vratim, tak caka. S tými papucami to veľmi funguje, jej izba je blizko vchodových dverí a keďže sa z topanok roznasa spína a ja sa jej izbu snažím držať sterilnú od kedy stvornozkovala a hra sa aj na zemi, dali sme si pravidlo s mužom, že ak ideme do izby dnu, vyuzuvame sa z papuc, čiže má papuce spojené s voľným pohybom po byte mimo jej izby a keď ich nemá, aj z tej izby len vykuka, nedovoli si vyliezť, čiže aj to využívam, že má otvorené dvere, ale nejde z nej von a ja si zatiaľ napr umyjem podlahu. Tiež nevarim pri nej, príde mi to nebezpečne. Videla som obarene deti, dojazvene aj z obyčajného horúceho čaju, čiže mám predtým rešpekt a skôr ju učím do kuchyne nechodiť a už vôbec sa tam nezdržiavat. Možno pre niekoho je to prehnane, ale bojím sa o ňu.. keď sa stane, že nemá naladu zostať sama, keď idem prec na dlhsie(osprchovat sa, uvariť niečo,..), tak jej dam chrumat ryžové/spaldove chlebicky
My sme spolu aj piekli... velmi ho to bavi hrat sa s cestom, pomahat mi ked sa robi bananovy konteil napr.. rozbijat vajicka na prazenicu , natriet si chlebik maslom. Podla mna netreba prehanat a dovolit dietatu robit veci primerane veku..
@simca06022011 ja neviem,preco.MM ked je s nim,tak to vraj nerobi.
pravdepodobne má MM u neho väčší rešpekt, musíš mu aj ty určiť hranice čo môže a dôsledne ich dodržiavať, ako som písala aj vyššie, neodkladať, ale nájsť mu zábavu
Inak, ja neviem, ale moje deti od roka so mnou napr. piekli na vianoce-normalne same vykrajovali, aebo tvarovali rohlicky. Samozrejme, bolo z toho hodne bordelu, ale ich to bavilo a teraz ja uz piect v podstate nemusim, napecu same, mladsia ma 10. A to som nemala ziadne kludne deti, skor take vrecia blch.
@dskjhfdlkdjhl heh presne. Nepoznam vacsiu zabavu pre deti ako cesto😅niekedy ked citam komentare sa zamyslam co z tych deti vyrastie ked mamick ich drzia v bublinke aby sa im nic nestalo😯
@patka06 No o to sa snazim.
@h2 šikovník, moja zje všetko čo nezje ju tak sa obávam fakt pre mňa teda pre ňu nebezpečné
Moja má 3r a tiež ju musim niekam "odložiť" alebo niekoho k nej zavolať keď niečo chcem urobiť lebo inak začne robiť salta alebo skriabat sa na vrch chladničky
iný problém nie je? Všetko OK? Lebo ak je to len tento problém tak jediná možnosť je čakanie...