Ako zaujať 20 mesačné dieťa?

mata2014
26. máj 2015

Ahojte baby, mam 20 mesacnu dcerku. Ked mala dcerku menej mesiacov, tak ju zaujimali knizky, skladacky, hracky aj celkom pekne vydrzala pri mne ked som jej nieco vysvetlovala...ale teraz pri nicom nevydrzi, iba zacne utekat a chce ist na balkon, kukat rozprávky a pocuvat pesnicky...snazim sa ju stale ucit hravou formou ale zda sa mi, ze nic nepomaha a mam pocit, ze sa na nu nic nenalepi ked vidim, ze niektore deti v jej veku nieco vedia..Baby poradte, co mam robit...dakujem

pribinak
26. máj 2015

Chce pocuvat pesnicky? Ale ved to je fajn ;))) tak bude vediet vela pesniciek, riekanok. Tak to vyuzi a prihlaste sa niekde na tanecky pre deti a maminy
Ked chodi stale na balkon asi chce ist von, len to nevie povedat ;)

michala11111
26. máj 2015

@mata2014 Moja to isté chcela som s ňou chodiť na fit lopty a nedalo sa utekala preč odtiaľ. Potom som s ňou chcela chodiť na také hudobné hodiny, to isté hneď bola preč. Baví ju len skákať na trampolíne a behať kade,tade 🙂 Ale nerobím si z toho hlavu... Inak má tiež 20mes. 🙂 🙂

zuzka38
26. máj 2015

@mata2014 presne mi napadlo to iste ako pribinacikiovi, ze ked ide na balkon asi xce ist von 😉
ako casto chodite von? co robite?
ja myslim, ze mas ok dieta, mozno len ine ocakavania mas od nej samej.. ja by som zvolnila tempo a nechala to na nu..

mata2014
autor
26. máj 2015

@zuzka38 Von chodíme rano i poobede ked sa zobudi a napapa...rano sme vonku vyse hodiny a to beha, hra sa s kamienkami a ukazuje na auticka a skuma ich a to iste poobede a to sme vonku aj 2 hodiny...a ked sme doma, tak mala beha po celom byte a hra sa s klucami a snazi sa ich pchat do dveri vacsinu a vecer rada pocuva pesnicky...a ked sa zadari tak pozerame knizky ci spolu skladame skladacky a pod. a to nie moc dlho.

zuzka38
26. máj 2015

@mata2014 odporucam nastudovat nieco o montessori.. kuk napr. mothering.cz mozno pomoze.. drzim palce

pribinak
26. máj 2015

Moj krpec ked bol take babo ako tvoja, tak nosil topanky pred dvere, aby som pochopila, ze chce ist von

Tak noste von kriedy, odrazadla, formicky do piesku, bublifuky, kociky, lopty, auticka, tym sa dieta tiez vela nauci, zlepsi si motoriku, kordinaciu, nauci sa byt v kolektive deti, je smele a rozvija si slovnu zasobu
Dieta sa neuci len indoorovymi aktivitami
Sama ti pekne ukazuje aktuvity, ktore ju zaujimaju
Niektore deti len placu a placu a nevedia naznacit aktivitu, co ich zaujima, ty mas toto peknu vyhodu, vyuzi to

zuzanap80
Autor odpoveď zmazal
Zobraz