Ako odnaučiť, vysvetliť alebo proste zakázať 9 mesačnému bábätku aby nehrýzlo iných. robí to keď sa jej zachce, keď je nervózna, keď sa pritúli a ešte sa z toho aj smeje 😖 dá sa to nejako obmedziť...vysvetliť...alebo to nejako musí prejsť samo? hryzátok, cumlíkov, hračiek a všetkého má dosť-to jej nechutí... 😒
@danusskaaa neodnaucis, nezakazes a ani nevysvetlis....9 mesacne dieta to jednoducho nie je schopne pochopit. Robi instintivne veci. zjavne mu idu zuby, takze skor by som kupila nejaky gel na ďasná a potierala ich, pripadne sa ho snazila zaujat niecim inym.... Ono to nebude trvat vecne, neboj 😉
v tomto veku deti absolutne netusia co je zakaz 😉 treba vydrzat, nic ine vam neostava
@danusskaaa tomu drobcovi by som nič nezakazovala ani nevysvetľovala (nemá ešte "bunky" na to, aby pochopilo), ale tých hryzených by som požiadala o trpezlivosť,alebo ak im to až tak vadí, tak nech sa k drobcovi nepribližujú moc blízko 😀 prípadne v rámci srandy by som možno postieľku vyzdobila nápisom "pozor, nebezpečie uhryznutia" 😎
a kedy chcete mile mamicky zacat zakazovat, resp. dat najavo ze nejaka cinnost dietata je neziaduca? V roku, dvoch alebo v puberte staci? Nestacim sa divit...dat laskavo ale pevne a rozhodne najavo ze to robit nesmie je urcite na mieste.
Co je neprijemne teraz, bude neprijemne aj neskor, takze zacnite vcas vymedzovat hranice. Ohybaj ma mamko atd.
@danusskaaa mozte dat jasne najavo ze sa vam to nepaci, povedzte prisne NIE a tvarte sa vazne, prersute hru alebo co ste robili, oditte bokom aby na vas videla ze ste "smutna", "nahnevana" ... mozno to bude trvat kym pochopi ale neustupte ...
@danusskaaa Aj nasa zacala hryzt tak okolo 9. mesiaca (hlavne mna a babinu). Do troch tyzdnov jej vysli 4 horne zuby. Ale ked chcela stale hryzt (uz taka zubata), tak sme jej to zacali zakazovat. Jednoducho sme prisne zakazali, zaroven sme sa uhli pred nou, aby nemohla pohryzt, ked sa jej to nahodou podarilo, tak sme "plakali" ... a nakoniec to pochopila. Aj teraz ma take chutky na mna, ale staci, ze poviem "nehryz mamu!" a zastavi sa a uz nepohryzie a tvari sa ze nic. 😉
no vraj do 10mesiacov dieta uplne nerozumie vyznamu slov, a nema ho ani zmysel vychovavat, potom ale ano a dokladne - tak neviem, zeby pockat?
@danusskaaa mám ten istý problém, ale dcérka má 10 a pol mesacia. pred týždňom sa jej prerezali prvé zúbky a odvtedy kúše jak besná 🙂 a ja vyzerám jak keby ma muž bil lebo po tvári mám samé modriny a o ramenách radšej pomlčím 🙂 ale dúfam že časom ju to prejde 🙂 ešte že nie je leto lebo tie modriny sú brutálne 🙂
neviem ci je to zubkami, lebo uz ma 6 a zacala to robit len nedavno, ale zase poriadne intenzivne... no nic, poskusame hocico, lebo to uz fakt moc boli!
No to, ze 10 mesacne babatko nerozumie uplne nic, si dovolim pochybovat, moj ma 6 mesiacov, a ked ma prvy krat uhryzol pri kojeni, tak som zdvihla prst, pozrela do oci a povedala zvysenym hlasom no no, hned sa rozplakal, takze nerobme zo svojich deti uplnych somarikov 😀
Inak moja kamoska, to tiez riesila podobne ako sa tu pisalo, ze ved tomu nerozumie, vyrastie z toho a podobne hluposti, a ked nase dvojrocne deti nasupili do skoly, hryzol vsetkych naokolo, v ramci hrania, tak to by ste mali vidiet ako na toto reaguju rodicia, a este chuda dieta, zrazu vsetci donho kricali, aj pozadku dostal, a taky bol z toho v strese, lebo vsak doteraz tobolo dovolene a cakalo sa ze z toho vyrastie 😝
no aj ked neposluchne treba dat babetku najavo ze sa nam nepaci co robi, pripadne mu ponuknut inu lepsiu cinnost. To ci presne rozumie ci nerozumie, nie je az take podstatne. Ved rozpravame na dieta aj vo veku ked nie je schopne rozpravat...a prave tym sa rozvija rozpravanie...podobne s porozumenim ...dieta pochopi zakaz nie ze si na to pockame...ale tym ze ho stale opakujeme.
moj tiez hryzie a ma uz 16 mesiacov. 😠 unho to nie je nervozita zo zubov, takym sposobom sa presadzuje u surodencov, pohryzie ich ked mu nieco nedaju alebo ho ku niecomu nechcu pustit. Stale upozornujeme ze No no kusat...a ponuknem aby danu osobu pohladklal, urobil moja. zda sa mi ze poslednu dobu hryzenie ubuda, respektive naucil sa chytit do zubov len oblecenie a symbolicky pohryzt, samozrejme este sa nevie uplne ovladat, ale i to je pokrok. 😉
myslim ze nie je velmi spravne hrat pred dietatom plac, jednak je to divadlo, jednak dieta to skor zaujme ako nieco zaujimave tak bude skusat opat hryzt aby tu "zaujimavu reakciu" vyvolalo. Nejaky hlbsi sucit tam este nebude.
mam doma 9,5m dceru, od 8m jasne rozumie co je NONO, takze nech mi tu nikto nehovori ze dieta nerozumie hovorenemu slovu... jasne ze rozumie, Takze ak kusne, povedat jasnym hlasnym tonom NONO alebo NIE alebo co chcete, ja jej aj pohrozim prstom, a funguje to. vyzera to sice mozno ako navod na vycvik psa, ale funguje to.
mna kusala pri kojeni, som sa obliekla ze kuses nebude, aj som videla tie oci ked zasa pila ze kusnem/nekusnem? stacilo pokyvat prstom. male decko ma viac rozumu nez su ochotne niektre mamicky priznat.
no neviem nasa zacala hrist az ked mala asi tak hm... rok? lebo ju brat hryzol tak ona zacala hrist druhe deti, on ale hrizol len ju (to mal tak asi dva a pol ked zacal ju hrist kedze su 16 mesiacov rozdiel) ona zacala hrist cudzie deti, no a hrizla az kym nemala 2 rokya 3 mesiace, niekedy stihla uhriznut za 30 minut aj 3 deti, to bolo hrozne, ja som uz nechcela nikde chodit s nimi sama lebo som ju nestihla ustrazit, no uz to prestala a teraz sa hrizu len jeden druheho..... malej nic nepomohlo ked sme jej dohovorili, nakricali, dali po zadku, dali do kuta absolutne nic nepomohlo aj doktora som sa pytala a on povedal ze jedine co moze pomoct je dohovorit je a dat ju ako ze do kuta na 2 minuty (alebo skratka niekde sadnut) a za ten cas jej to vysvetlovat ze sa to nesmie... sesternica co je ucitelka mi to tiez vravela ze to pomaha...neviem lebo to mi uz obaja povedali ku koncu ako prestavala hrist....no a ked boli mali tak ma obaja hrizli do zadku ked mali tych 9 mesiacov - ked som bola niekde otocena chrbtom tak prisli a dafli ma....napriklad jednej kamoske poradila doktorka naspet uhriznut syna, on hrizol len ju - mamu, a poriadne, tak ho raz vraj uhrizla naspet a prestal, hm neviem....
@eeffka samozrejme ze vacsina deti tomu v tomto veku rozumie... 😉
pravda su ojedinele vynimky, ja som mala dcerku s poruchou porozumenia...ale to rodic vidi ze dieta aj na ine veci nereaguje, dcerka nechapala ani jednoduchym pokynom typu Pod, daj, pozri, ani na meno sa neotocila...
ale ak zdrave dieta na vyzvu robi paci, paci, reaguje na jednoduche pokyny, rozne detske riekanky, ukazuje co chce.. atd. tak samozrejme rozumie aj co je NO, no.. druha vec ci to splni...tu treba trpezlivost 😉 🙂 🙂 🙂 🙂
@bronia13 tak ja take vracanie agresivity nechapem...este tak deti, ale aby dospely vracal ??? 😒 😒 😒
dospely ma ukazat pozitivny priklad, naucit co ma dieta urobit namiesto toho hryzenia...napr. ked chce hracku, tak si ju ma vypytat a nie pohryzt dieta. trva to urcite dlhsie, ale ma trvalejsi uspech
@zivika jasne ze neposluchne, ale davas tym najavo nejaky postoj, nejaku hranicu - dieta chape uz pohlad, ton hlasu, mracenie sa, usmev, to vsetko vnima. nemozes sa mesiac tvarit ze nic sa nedeje a potom zacat zakazovat, lebo si napriklad precitas ze dieta rozumie reci od 10.mes., ale niekde tu rec muselo dovtedy pocut, spomenie si, neboj sa. Len nepodcenujme deti. Su ovela mudrejsie ako si myslime.
Dobre pisu maminky po mne, ako dali najavo ze hryzt sa nema.
Tak by som to urobila aj ja, keby som mala tento problem. Moj syn nehryzie, takze som toto neriesila, ale riesim kopu inych situacii, nakolko sa uci chodit a kazda si tu vie predstavit co to obnasa 🙂
@olivia6 ale ved ja s tebou absolutne suhlasim, len otazka bola polozena tak, ze ako to dietatu vysvetlit a zakazat a ja si myslim, ze to sa jednoducho neda...jasne, ze treba dat dietatu najavo, co ano a co nie a ono to urcite raz pochopi, ale myslim, ze to chvilu potrva 🙂 moj maly nastastie tiez nehryzol, ale niektore veci mu vysvetlujem snad od narodenia a furt ich nechape 😀
ahoj, dcera kuskala syna ked bola nervózna a ked jednoducho chcela to čo mal on. A ako sme to zvládli? No, ako prišlo, tak odišlo. Takźe len vydržať a príde niećo iné 🙂 🙂
@danusskaaa 😀 zakazat 😀 , no prijemne to nie je, ale asi to v tomto veku neodstranis lebo babo je nervozne zo zubov a ked ho bolia, tak hryzie