Pýtam si radu pre susedu,má dve dcéry 3 a 5 ročne.Je s nimi doma celé dni nikam nechodia.Deti sú unudene mrzuté vymýšľajú,suseda na ne veľa kričí.Nezoberie ich von, hovorí že vonku neposlúchajú,že ich musí naháňať po celom ihrisku,že radšej sú doma.Navstevujeme sa dosť často,deti sa zahrajú spolu.No nedá sa to každý deň.Ja chodím s mojimi deťmi vselikade na výlety.Aj som ju volala pár krát že by sme išli spolu na kúpalisko alebo na vlaku do mesta,do prírody opekať atď.Ona že take veci jej deti nebavi.Chcela som ju vytiahnuť von,no keď na všetko má výhovorku nebaví ich to,nechce sa jej ísť tak čo už.Alebo keď prší ja chodím s mojimi von v daždi,deti skáču do kaluži, ani to nechce chodiť s nami.Do snehu tiež nie lebo je zima.Uz mi dochádzajú nápady.No je mi to ľúto že sú stále len doma,predsa sú prázdniny a deti potrebujú zážitky.
suseda nepotrebuje rady, veď to vieš aj ty. ved nápady si jej poskytla už ty, ale očividne sa JEJ nechce. viem že ustrážiť dve deti na ihrisku je niekedy o nervy, ale presne ako píšeš- dve unudené deti doma je ešte vacsie peklo 🙈 ale pokial to ona sama nepochopí, že by deti viac poslúchali doma, ak by sa vyblbli predtým vonku a neskúsi pre to niečo spraviť…darmo sa jej snažíš pomôcť, keď to sama nechce vidieť.
Chudák deti pri tak lenivej matke .
Ak nemáš vlastné deti, nič jej neraď. Rady bezdetných tým detným sú ako olej do ohňa. Nič nevieš a nič nechápeš moja...
@mikadooo Asi si nečítala poriadne,aj ja mám 2 deti
Aha, tak sa ospravedlňujem, potom beriem späť. Nuž, aj tak by som jej neradila. Evidentne nemá záujem, načo mrhať energiou. Skús jej navrhnúť, že jej vyvenčíš deti, ak jej chceš skutočne pomôcť. Ak ani to nie, tak má jednoducho iný životný štýl a predstavy ako ty a treba sa s tým len zmieriť... "Deti potrebujú zážitky" je len tvoj názor, nie každý to považuje za pravdu.
Ehm. A ty si sa nominovala na animatorku jej deti, alebo o com je tento prispevok? 😅
Každá matka co chce vie ako zabaviť deti,.... Táto zjavne nechce preto je každá rada zbytočná.... Myslím ze si jej bolo poradene dosť
Možno už len čaká kedy od nich nastúpi do prace v nejakej polodepke. 😀 Keď jej chceš pomôcť, resp tým deťom, tak si ich požičaj na výlet.
Nech jej poradiš čokoľvek jej odpoveď bude nie, nedá sa, to nemôžeme. Lebo jej je jednoduchšie zhucat po deťoch ako ich vziať von alebo doma im vymyslieť nejakú aktivitu.
Chudata deti, len doma sediet. Ak mas energiu, tak skus zobrat obcas aj tie jej, rozpravat jej asi nema vyznam. Mozno ked uvidi, ze detom sa pacilo, trocha to prehodnoti.
Chudiatka deti,unudena,leniva matka im neukaze svet. Ked sa jej uz ani na ihrisko nechce ist,to uz je extrem. Ved tam sa vyblaznia,vyhraju. A ze ich ani do snehu nepusti,lebo je zima. No mam dost. Lutujem take deti,ktore vdaka pohodlnosti rodicov nic nezaziju.
@mamamasama Ja len došla som sa sem poradiť ako ju vytiahnuť von aj s deťmi.Ver mi není to nič príjemné keď počujem ako po nich kričí a deti plaču.
Lenže jej môžeš navrhnúť čokoľvek nepohneme s ňou keď sama nechce. Naozaj ľutujem tie deti. Pre ňu je jednoduchšie má je naziapat zatvoriť ich do izby a mať pokoj ako na ne dozerať niekde vonku
Ty nepotrebujes radu ako zabavit deti, ale radu ako rozhybat ich unudenu,pohodlnu( mozno lenivu) mamu.
Kasli na nu. Zbytocna strata energie. Keby si jej aj vzala deti von, tak ona bude lezat pri telke/mobile jak doteraz. Z jej deti budu rovnake unudene zeny, co ich nic nezaujima. Jasne, ze vonku nepocuvaju, ked nie su vobec zvyknute von chodit. Ja mam tri deti, 5.5, 3.5 a 0.5 a ked je doma vreskot, vystrkam ich pred dvere, najdu si kamen, palicu a su prestastne...
Sa nečudujem, že sú ako z divých vajec, keď sa konečne utrhnú z reťaze von.
Od septembra hádam idu do škôlky nie ?
Ty si sa sem prišla chváliť aký program robíš pre svoje deti s porovnaním so susedou?
Ono keď je matka hnilá zobrať deti na ihrisko, výlet , von tak ti tu môžeme radiť veci ako rôzne tvorivé práce , skladačky, hry a neviem čo ak ona je hnilá a nechce sa deťom venovať tak sa im nebude venovať ani doma 🤷 mamina im asi zapne telku, prípadne tablet alebo im povie "však sa hrajte máte hračky" a potom to tak vyzerá , hlavne nech "neotravujú"...
@hipuska Pýtala som sa o radu.
Ja sa nepotrebujem chváliť.Kazdy si robí čo uzná za vhodné.Len tie deti mi je ľúto.
@daniela1911 Áno od septembra do škôlky.
tak pani suseda to musí sama v svojej hlave pochopiť, zbytočne jej ty budeš niečo radiť, veď vidíš že aj ked ju zavoláš tak nejde
neviem čo ešte viac by si chcela urobiť
Čo čakáš, že keď jej dáš rady bude sa nimi riadiť?
Každý nech sa stará o svoje deti internet je plný rád čo robiť s deťmi niektoré ženy to nevedia, nechce sa im ..to je taký typ nechá deti a potom sa nudia a robia zle.Neplytvala by som energiou