Ako zabaviť cca 3-ročné dieťa?

19. sep 2023

Caute, poradte mi, lebo uz som zufala, vyhorena... Som na materskej, maly ma 2,5r a do 4r nepojde do skolky, pretoze nie je miesto, ani v okolitych dedinach.
Sme spolu rano od 8 do 18:00. Spi cez den 1 hodinu.

Prosim vas, aky mate denny program? Co robite spolu? S cim sa hrajete?

Mojmu pustam aj telku na max hodinu denne, aj sa pohraje sam, ale vidim na nom, ze sa nudi. Kamosa nema.

Neviem uz co robit a som zufala.. A nervozna...

zuza265
19. sep 2023

A ako casto chodite von? Ma tam kamaratov/ine deti?

autor
19. sep 2023

@zuza265 nema... Nemame ani tak kam ist. Mame jedno mizerne ihrisko, kde sme vacsinou sami... Alebo maminy s babatkami...

tanyag
19. sep 2023

A do mesta sa vám nedá ísť? Do najbližšieho? Tam je určite viac možnosti. Ja som síce z mesta (Trebišov), ale aj tak a dcérou chodím do Košíc, tam neúrekom miest pre deti, ako ihriská, tak aj detské kútiky. Dieťa sa zabaví a zabijeme celý deň (cestujeme vlakom alebo autobusom)

autor
19. sep 2023

@tanyag ako casto chodite?

zuza265
19. sep 2023

Alebo aspon niekam vedla do dediny, ked aj nie do mesta. Ak ste mensia dedina isto mate blizko nejaku inu s vacsim poctom obyvatelov🤗

hipuska
19. sep 2023

Sadnut na autobus a ísť do najbližšej cukrárne. Alebo do lesa, tam sa vyhrá. Nájsť materské centrum a tam chodiť aspoň raz do týždňa. Nech je s inými deťmi. A u nás sa kazdy deň niečo pieklo. Najviac asi medovníky, kedy som ho nechala sa s cestom vyhrať.

zuzuliennka1
19. sep 2023

ja som mala syna v tomto veku, a mali sme na slovensku zakaz vychadzania, zakaz nakupovat doobeda, zatvorene vsetko, zakaz stretavania,....to by si asi nemenila...
sadni na bus a ides - najblizsie ihrisko, cukraren, prechadzka po meste, ine ihriska, obsedi ti v kociku este?

strakovaa
19. sep 2023

No my sme z dediny s malým počtom obyvateľov,ale nudu ani zďaleka nepoznáme.
Veď vždy je čo robit okolo domu,drobec všetko robil so mnou pomedzi to sme si spievali,rozprávali riekanky. Máme zvieratká, s nimi sme trávili veľa času. Pri potoku stavali hrádze,robili bunkre z konárov, alebo stopovali zvieratká).Veľa chodievame na huby, černice. Od jari do jesene máme bicykel (4-roční už zvládli 7km k jazeru). V zime zase korčuľujeme na močiari, sankujeme sa,bežkujeme (od troch rokov,výbava z bazaru za pár eur). Plus máme ešte lopty, kolieskové korčule.
Nás to na dedine baví

tanyag
19. sep 2023

@autor
Momentálne je škôlka, tak často nie, ale keď bola menšia, tak aj 3-4krát do týždňa. Vždy na iné ihrisko, do iného kútika, na prechádzku po meste, do cukrárne, do reštiky, do ZOO, na detský vláčik, na menšie farmičky ku zvieratkám, ale chodili sme aj do iných miest, aby sa dcére neznudilo. Vždy sme vyrazili ráno okolo 10tej, išli sa napapať a celé poobedie sme sa hrali von aj dnu, domov sme chodili vlakom o 17tej, doma sme boli cca o 18tej, večera, vaňa, rozprávka a spať 😉 Doma som sa išla zblázniť a dcéra tiež a nejde o to, že som ju nevedela zabaviť, ale skoro nič ju nebavilo a bola mrzutá.

vreckovka2
19. sep 2023

Vela tvorime - malovanie, lepenie, kreslenie, plastelina, kineticky piesok, sliz, ryza, cicer. Citame knihy. Teraz sa vela hra s magnetickymi kockami, zvieratkami a autami. Pacia sa mu jednoduche pracovne zosity. Striedame to so starostlivostou o domacnost, varenim a pecenim. Vonku na dvore travime dost casu. Tam si vzdy nieco najde - furik, zemina, piesok, zahrada, voda, kamene, palicky, sliepky, chrobace a zaby...u susedov traktory, chodi hladat bazanty na pole. S manzelom chodieva na ihrisko do mesta, nakupit. Teraz sa mu pacia vlaky, tak sa ideme len tak previezt. Pacilo sa mu v muzeu, tak planujem chodit viac. Plus babkove divadlo. Chcela by som aj medzi viac deti, co sa vsak u syna nestreta s nadsenim, tak uvidime. Mozno v zime.

nwnw
20. sep 2023

V tom veku odrazadlo a jazdili sme aj v dazdi len tak po dedine, prechadzky. Vozila som do mesta na baby cvicenie a baby plavanie. Bolo to super nenasilnou formou sa socializovali. Nastup do skolky starsi v 4r koli covidu a bez problemov.

ivangeline
20. sep 2023

Lego a magneticka stavebnica.... zapojit do dna hodinku tvorby (plastelina,voskovky,fixy,farbicky,farby na prsty,vodove farby,nalepky,peciatky.....a x moznosti)

jesenzima
20. sep 2023

Program. Doobeda vonku, cez obed oddych doma, zatiaľ som si navarila a poobede vonku. V prípade extra zlého počasia sme sa chodili previezť MHD, išli do mesta na koláč, alebo prosto boli doma. Plastelína,farby, stavanie bunkra, alebo niekedy telka 🤷, posadiť do vane s vodou, nech sa len tak počľapká a navarí lektvary 🤭
Ak je sneh, tak sankovacka, v lete sme boli na kúpalisku furt, prípadne išli do lesa do chládku ..
Mojim deckam stačí,že ich vypustíme von, oni si nájdu zábavu aj meter pred bytovkou 😃