Ako zabaviť 5 mesačné dieťa?

mata66
1. nov 2015

Caute baby mám 5 mesačnú dcérku prešli sme si uz všeličím cez zapáli prsníkov koliky a riadne malá je na UM napapa sa prebali ale sama sa nezabavy napohra chvíľku potrasie hrkalku a to je všetko len na ruky a po case aj to ju uz omrzi neviem ako ju zabaviť v noci prespi celú noc ale cez deň minimum. V kocari nechce byt stale len mrnci ničím jej nevyhoviem uz sa nemám ani kedy vy.... doslova len aby som bola pri nej. Skúste poradiť ako to mate vy

katrin21
1. nov 2015

nuz, male dieta 5 mesacne, to by si vela chcela " aby sa ti same zahralo"...
moja dcera bola taka ista, kedze sme byvali u nasich, mama ju stale nosila a naucila ju na ruky, takze tiez sme len nosili, ukazovali jej z okna , co je vonku, alebo hracky a ked nie, tak proste na bruško dat, hracky okolo a nech si cvici chrbatik, ukazovať jej s tymi hrackami, robit opičky, nech dočahuje za nimi a tak... Spala len pocas kocikovania vonku ..
Ale podla mna primerane to je veku.
Sem tam su deti, ktore "posadis a sedia " a su spokojne, zo skusenosti viem, ze vacsinou su to take bud flegmaticke, alebo taake tažkopadnejsie deti... sikovne dieta skor potrebuje spolocnost a chce byt aktivne a aby sa mu clovek venoval. tak si vyber 🙂
Jedna mamicka mala 3 synov, stale jej sedeli , kde ich dala, alebo ležali.. spali rano do 9, mohla vyspavat, cele noci tiez... poobede uz zase spali....stale sa chvalila, ake ma ona dobre deti..... a nakoniec sa jej ucili na 4... prepadavali, fakt boli take prispate.. a pod...
Nemusi to byt pravidlo, samozrejme, su aj kludne a sikovne deti.... ale tak to som si povedala, chvalabohu za moje zive, sikovne dieta 🙂

slnecnica174
1. nov 2015

Zalezi od dietata. Ked som videla babatka co sa same dokazu zahrat a mamicka si cita pritom noviny, cumela som ako puk 😀 Poradit ti neporadim, ja som moju malu tiez nonstop zabavala, vsade si ju nosila so sebou. Tazke, ale pekne obdobie, potom to prejde a uz ta nebude tolko potrebovat, bohuzial 😖

majulino
1. nov 2015

U mojich deti zabralo kresielko s hrazdickou a melodiami

bajana
1. nov 2015

Hracia deka - dobrá na motoriku

siska53
1. nov 2015

V tom veku sa naozaj maloktore zabavi dlhsie samo. Ja som.im vselico ukazovala,pomenuvavala,citali sme (ano,naozaj som citala kratke pribehy) a aj s hrackami - vozila vlacik a tak. Nechala som ich aj pod "hrazdickou,resp.dcerku v ohradke - ale pod dozorom,lebo bol uz aj 2r.stuplik a pna ho zas ale rada pozorovala pri hre a tak som raz s jednym raz s druhym komunikovala.
Hraciek mali viac,tak som im to striedala. Aj sme akoze schovavali hracku a zniva sa objavila,alebo sme sa my zakryli plienkou a maly dokonca sam sa zakryval a ukazoval.. A inak..v tom veku sa este casto dojcili - kazdu hodinu az dve cez den a do toho aj prebalovanie plus prechadzka,ihrisko ci nakup ani neviem,ako rychlo to zbehlo. Upratovala som s malou v nosici,pri malom uchytkom,ked spal ci nejak akoze s nim (bol pobliz pod hrazdickou.)
Ja som proti tym.kresielkam,to je fakt nachvilocku,dieta tam nema moznost nejakehi pohybu,mne na deke comi pod hrazdickou aspon trenovali,a ked to uz bilo nevyhnutne pri malej,tak sla nachvilku do vajicka.
Maly sa v to veku uz gulal a pomaly sa zacal plazit. Mala nie,ale zas som ju davala na brusko a trenovali sme.i na fitlopte,lebo ona zas mala problem s hrubou motorikou,mala slabsi svalovy tonus. Kebyze to ale viem skor ako v jej roku,urcite chodim na baby plavanie. A teraz lutujem,ze som nechodila s obomi a prave od toho 5.m. Mali by jedno take ine dopoludnie ci popoludnie v tyzdni.

mimik79
1. nov 2015

hracia deka s hrazdickou, nas maly sa v tom celkom prebavil, samozrejme len nejaky cas a potom sme zas vymyslali nieco ine

ewelyn3
1. nov 2015

Suhlasim, tazko s niecim take male babo zabavit na dlhsie. Na moju starsiu dceru fungovalo spievankovo..zapla som to a pozerala div si oci nevyocila...a mala som aspon tych 33 minut co to islo klud a mohla si povysavat, navarit, alebo nieco ine rychlo urobit...ale to som pustala len max raz za den, aby z toho nebola velmi prestimulovana.
Druhej dcere to zase nic nehovorilo...nebavilo ju to...tak tej som spievala ked som nieco robila..bola pri mne v lehatku a nejake hrkalky mala...a chvilu tak vydrzala...a este ju zabavilo, ked som jej pustila pesnicky na mobile...mobil obracala v ruke a cudovala sa ze co tam hra. Ale na mobile treba vtedy prepnut letovy rezim a vypnut wifi.
Ale presne suhlasim ze si uzivaj ze ta este takto potrebuje...lebo to velmi rychlo prebehne...

bonnie1
1. nov 2015

Prva bola vkuse na rukach. Dookola som jej spievala, tancovala s nou, chodila po byte, vkuse do nej nieco hucala 🙂 citala som jej. to si dam zalezat od bruska citam obom.. aj s nimi prezeram leporela.obzerame foto v ramcekoch . hrkalky..mladsia sa vydrzi hrat aj sama na hracej deke. ja som nepustala nic na telke ani pocitaci ani tablete parmesacnym detom..

jul11
2. nov 2015

satka alebo nosic.budes mat dieta na sebe,bude ta citit a bude mat vyhlad a ty si povysavas,upraces a podobne.len pozor na nosice,aby boli ergonomicke. najdes o tom vela info na nete aj tu na MK. zname znacky:Manduca, Ergo, Zumbucca,Kibi,...

cervikpepik
2. nov 2015

Nam v tomto veku velmi pomohla hrazdicka jednoznacne,skus jej tam povesat hracky,stuzky a pod. ,,zaujimavosti a uvidis,ci sa nechyti 😉

mirkava
2. nov 2015

Akoby som o mojom drobcovi citala. Teraz uz mame 1.5 roka, ale boli sme na tom pred rokom rovnako a to mi ani v noci nespinkal. Stale som ho nosila v nosici a chodili sme od okna k oknu a potom som ho nalozika do auta a vozili sme sa. Chodili k nasim tam mu presiel cas