Ako zabaviť 22-mesačné dieťa?

22. mar 2024

Prosim poraďte nejaké hry alebo ako zabaviť dieta mám síce toho veľa domáce prace varenie ale radi sa naháňame keď skladáme kocky to ho nezaujíma len ich obzerá keď niečo robím popritom mu hovorím

struhanka
22. mar 2024

Zapojiť ju/jeho do aktivít. Až vyberiete veci z práčky, nech podáva štipce/veci z koša. Keď sa varí/pečie, nech varí/pečie aj on/a. Nech si skúša zavesiť čisté veci na vešiaky. Vysávať spolu na striedačku. Umývať spolu podlahy. Niektoré deti majú rady zvukové knižky, knižky od Svojtky Minipédia s posuvnými časťami. Urobiť si preteky s autami. Variť v detskej kuchynke s reálnymi surovinami (napr. použiť surové cestoviny…).

autor
22. mar 2024

@struhanka až toto všetko nevie 🙆‍♀️

takacovama
22. mar 2024

takmer dvojrocne dieta aby si nevedela zabavit? 😀 vsak je tolko aktivit, ze ich ani vymenovat neviem. aj male deti su velmi ucenlive, mozes sa jej venovat a zaroven sa bude nieco nove ucit, spoj to s hrou a mas o program postarane.

natassa2
22. mar 2024

Dvojrocne dieta a nevies ako ho zabavit? Ved a keby ti aspon v ramci jeho moznosti s tymi domacimi pracami pomaha - das handricku nech utiera prach, metlu ze zameta apod.

oli18
22. mar 2024

Uc ho, aby sa vedelo zabavit same.

struhanka
22. mar 2024

Deti v tomto veku sú nadšené z toho, keď môžu robiť to, čo mama, tatino, dospeli. Napodobňovaním sa učia a tešia sa z pochvaly. Napr. spoločné “varenie” môže vyzerať tak, že ty si krájaš, šúpeš, strúhaš a dieťa si zatiaľ ošúpava cibuľu, hrá sa. Mieša si v miske rukami surové cestoviny, premiešava zeleninu… Keď umývate podlahy, tak je to reálne tak, že si namočí handričku a ledabolo ju “pohádže” po podlahe, ale v jej/jeho očiach veľmi pomáha mame, robí to čo ona.