Ako vytvárate deťom pocit domova a zázemia?

28. aug 2023

Chcem aby sa deti cítili doma fajn. Sme po rozvode, presťahovali sme sa. Ako matka často nestíham, deti mám maličké ( dve - 2r a 4r). Prosím dajte mi nejaké tipy, čo sa vám osvedčilo ako zlepšovák pohodlia detí doma? Varím, pečiem fakt sa snažím.

viestta
28. aug 2023

Vecer pol hodinka na tulenie a rozhovor im da viac ako kolac, aj ked aj ten je dolezity

pribinak
28. aug 2023

Ľahnúť spolu večer do postele a spolu rozoravat sa čo bolo dnes pekne

luccija
28. aug 2023

Stačí, že budeš ty v pohode, budeš deti počúvať, ľúbiť venovať sa im.Vecer sme vždy rekapitulovali den večerné rozhovory som mala najradsej.Aj dodnes mi pubiska najviac povie večer🙂

deti95060810
28. aug 2023

kašli na vypekanie a varenie - nech to nie je na prvom mieste... pre tak malé deti tie dva koláčiky kúpiš hoc kde - nepotrebuješ plech koláča
láska, pekné slovo, pohladenie, rozhovor, spoločná hra, prechádzka - to je dôležité pri tak malých deťoch...

andreatytler
28. aug 2023

To varenie a pecenie musis robit s detmi, inac to nie su najlepsie aktivity na vytvaranie rodinnej atmosfery. Lebo ak to robis sama, tak ich tym uberas o cas ktory by si mala byt s nimi. Vie, navarit treba a aj domaci kolac je dobry, ale ja mam take spmienky na moju mamu ze sa so mnou nikdy nehrala, stale len varila alebo umyvala riad. Ako dieta som mala pocit ze to varenie a umyvanie je pre nu dolezitejsie ako ja.
Zvolni z varenia, urob maslovy chlieb na veceru a postav si s detmi bunker.

bociandy
28. aug 2023

Tiez som rozvedena a tento rok sme sa stahovali do noveho bytu, deti 3 a 6 rokov. Ja som sa snazila aby mali peknu izbicku, hlavne starsia si uz sama povedala, spolu sme vyberali postel, postelne pradlo, kupili sme plysakov, obrazky na stenu… A potom to co tu uz odznelo: snazim sa zapajat deti do varenia/pecenia (ano narobia vela bordelu, ale stoji to za to a myslim ze im potom aj viac chuti😉). Tiez si robime vecerny pokec pred spanim, kazdy povie co sa mu dnes pacilo ale aj nepacilo, plus si k tomu obcas vymyslime aj nejaku kratku hru “hadaj na co myslim” a pod. Niekedy “iba” citame knizky, deti si vzdy vyberu ktoru chcu citat. A samozrejme su dni kedy nevladzem, tak vtedy s nimi pozeram telku a objedname pizzu. Myslim, ze je nam tu fajn☺️

aiana24
28. aug 2023

Prijemne straveny cas s detmi. Pokoj, smiech, nebrat mobil do ruky. Doma mat pekny priestor pre deti kde sa dobre citia, lebo sa tu spolu hrame, su tam pekne hracky, plus minus poriadok. V priestore sa nekrici, nenadava. Deti potrebuju mat doma svoj pokoj.