Ako vediete nepriebojné dieťatko?

25. aug 2022

Dcerka ma 2 roky a je taka jemna a opatrna. ja tiez nie som zrovna konfliktny typ. nie som si ista ako riesit situacie ked ide na trampolinu je na druhom schode pride dieta a predbehne ju. Hra sa s niecim pride dieta a vezme jej to. Berie si hracku pride dieta a vezme jej ju. Stava sa ken to dost casto. Naposledy ju zacalo bit rocne dieta. Len tak. Minule ju len tak zacalo byt tak isto stare dievcatko iba kricala hotovo hotovo ale nebranila sa fyzicky. ako to riesite vy ?

anjelicek26
25. aug 2022

Od dvojrocneho dietata nemozes ocakavat riesenie konfliktov (zasahuje mama) a rovnako co sa tyka sposobu, akym dieta reaguje - je cisto o povahe v tomto veku... vsetko toto sa utrasie medzi 3-4tym rokom, ked bude dieta plynule rozpravat a vsetky konflikty si proste - vykeca.... vo veku dvoch rokov skutocne nemozes chciet viac... pri konfliktoch ju maj na ociach a zasiahni, vysvetli situaciu obom stranam - dietatu druhemu, ze pockaj, moja bola prva a na trampoline moze byt vzdy len jeden - a tvojmu dietatu - poskaces chvilu a potom pustime dalsie dietatko... pochopia obe strany a je dobre...uprime - nechci, aby sa branila fyzicky...ked sa toto nauci, tak sa to bude zas tazko odnaucat...v dnesnej dobe sa uz nestrkame, netlcieme... rozpravame sa, ked mame konflikt.

pribinak
25. aug 2022

Niekto jej zoberie hračku z ruky? Prídem k dieťaťu a poviem, nemôžeš detickam brat hračky z rúk, musíš si vypýtať a beriem hračku spat k môjmu
Nie agresívne, ale asertívne
Ale ani svojmu nedovolím brat hračky z rúk iným detim, buď si požičiame, alebo vymeníme

Predbehne ju na schodisku? Ale veď tam si, prídem a poviem, nepredbiehaj sa, musíš počkať

Áno niektoré deti, sú veľmi drave, idu si za svojim, ale od toho si tam ty mamina aby si pomohla tomu tvojmu
Niektorí rodičia upozirnia to svoje aby sa nepredviehalo, ini majú v paži
Teda majú v paži len dovtedy kam niekto nepredbehne to ich dieťa

sense
25. aug 2022

V tom veku som riešila za ňu, postupne boli situácie kde som ju nechala ale napriek tomu keď bolo nutné som zasiahla, ma 9 rokov a stále je taka duša žeby sa pre iných rozdala, a nechápe alebo nechce chápať ze nie každý je ako ona, citlivá a ohľaduplna. Ja som rovnaka, síce si viem povedať svoje ale nejdem cez mŕtvoly. Myslím ze je to povahou do nejakej miery sa to môže zmeniť ale nebude z nej zrazu niekto s ostrými laktami.
Ked mala 3-4roky a robilo jej jedno dieťa zle, a keď nepomáhalo, stop prestaň tak jej vravím, tak mu správ to isté a zbadá sa a na to mi povedala ale bit sa nepatrí. Tak som zasiahla ja a fagan malý sa utekal s plačom sťažovať mame, matka síce žiaden reakcia telefón presnejší Le chlapec s k mojej bic nepriblizil, našiel si "inú obeť"

nwnw
25. aug 2022

Vyčkať. Syn bol taký asi skoro do 4r. Potom ho zivot a skolka naucili. Do vtedy som to riesila, ze som sa oblukom vyhybala bitkarom a podobne..

katka8382
28. aug 2022

Moja malá má 2 a pol roka a tiež vždy každému vo všetkom ustupovala. Dokonca, keď ju niekto bil, držala. Vysvetlila som jej to, že keď sa jej niečo nepáči, musí to povedať. Ze nie vždy musí hneď hračku odovzdať, môže povedať, aby druhé dieťa pockalo, že mu ju dá za chvíľu, keď ju niekto bije, ma povedať nerob mi to atď. Teraz je už taká, že niekedy povie sama co sa jej nepáči (jasne, že len kratkou vetou - nerob, alebo neber mi to) , niekedy potrebuje, aby som ja zasiahla, ale potom ona sama vždy dodá - to sa nerobí (potrebuje si povedať svoje už, aj keď ešte to tak nevie poveda). Dúfam, že časom to bude len a len lepšie.