Ahojte maminy . Ako trávite tieto hnusne upršané dni s deťmi ? U nás idú rozprávky, hrajú sa . Občas ich vezmem do detského kútiku ale to sa tiež stále nedá finančne. Varím skoro každý deň a potom sa im venujem chvíľkami keď už nevedia čo so sebou . Už len čakám kým bude jar, že budeme stále vonku na dvore . Rodinu máme ďalej a ideme tak aj občas autobusom.. ale to tiež sa nedá stále, majú svoje tiež.
Mame gumaky a nepremokavý overal. My tieto upršané dní mame celkom radi. Vonku je veselšie. O zábavu postarané.
Keď je fakt zle počasie tak sa hrame. Momentálne u nás frčí plastelina, interaktívne pera s knihami, maľovanie, ...kadečo. a keď už je veľa energie tak postavím nejakú prekážkovu dráhu. Bunker...
Skus sa inšpirovať aj knihou Mamou hrave
Ked chvilu neprsi ideme sa prejst na par minut inak pp dazdi nie,ja sama sa po dazdi vonku netrepem takze ani syna netaham. Neznasam to. Tiez sem tam kutik, dnes ideme do kina, casto ideme aspon na dzus ci najest sa, doma si spravime filmovy vecer, hrame pexeso , spravi si testy do skoly na compe,potom sa moze na nom zahrat a vela si sam kresli
@ivik4 hm kino by som skúsila ..malý má 2,5roka myslíš žeby tam vydrzal? Alebo či chodia s takými malými deťmi ? V kultúrnom sme boli na predstaveniach smejko ,fíha len to trvalo hodinu
Videla som na ig, ze chodia aj s malymi detmi v amerike do kina, mna by to ani nenapadlo, moj syn nevydrzi tak dlho sediet a kukat na rozpravku.
My chodime von aj ked prsi, ma nepremokavy overal, takze moze aj na ihrisko na vaetkom sediet, ako za pekneho pocasia. Doma zvyknem stavat prekazkove drahy, ma piklerovej triangel, lavku, smykacku niekedy dovlecem z dvora, tie ortopedicke podlozky…alebo bunker. Alebo velky karton a malujeme si. Ale jeho nic nedrzi dlho. Potom kupel aj hodinku, bubliny rad nahana. Proste to co ine dni😂
Puzzle. Rozne kocky. Magneticka stavebnica. Lego. Kreslime. Vyfarbujeme. Strihame. Plastelina. Dalsie tvorivé hry v skrinke.. ;D Starsie uz aj Double,Clovece nehnevaj sa,Hadaj na co myslim a pod..A samozrjme,ze behaju,skacu,hasteria sa. ;D
Ja upratujem. Behaju za mnou 4 a 2 roky. Niekedy im dam handricku tak utieraju. Ked vysavam tak sa utekaju schovat a nakukaju z postele / gauca. Prekladame hracky, utierame z nich prach. Vzdy si na dazd planujem vacsie upratovanie. A ich to nejak zabavi. V dazdi nikdy nechodim von. Keby im dam gumaky a prsiplast tak si vsetci myslia ze mi sibe, byvame na dedine. Ale ked som bola u rodicov na sidlisku tak tam to bolo na moje prakvapenie uplne normalne a nic nezvycajne.
Moj syn by tam ako 2,5rocny nevydrzal ani 10minut ale ty musis vediet. Videla som tam uz viac krat male deti
My sme boli v kine až teraz prvý krát cez Vianoce (tento mesiac ma 3.5roka), skor by som sa neodvazila ale ona je neposedna raketka. Teraz vydržala-síce bola 3x cikat ale inak ju to bavilo a tešila sa najmä z pukancov 😀 (boli sme na Masu a medveda-3 x rozprávka po cca 20 min)
Gumaky, prsiplast a podme von. Aj v zlom pocasi chodime von, mam permanentku do Zoo, a v predoslom roku sme vonku neboli tusim len 4 dni , ked sme mali covid…
Chodíme vonku aj keď prší. Aj v ozaj lejaku. Mám 2r dcéru. Ale teda niesme 3h ako v lete vkuse. Doma spolu varíme, spolu niečo vyrábame, majuleme, upratujeme, hráme sa
Gumáky, pršiplášť a choďte von.