Ako tráviť čas so 6-mesačnou dcérkou?

14. jan 2023

Ahojte, mam 6m dcerku este sa neplazi , otacat sa z chrbatiku na brusko vie ale neotaca sa lebo je prilis pohodlna...Vydrzi len chvilku sama sa hrat v hrazde alebo na brusku, max. tych 15 min. a potom uz len vymyslam co s nou...Najradsej by bola stale na rukach, kludne vydrzi tak aj hodinu na mne vykvasena, ale je to dost otravne, nic neporobim....Furt si vravim ze isto jej nieco je ked zacne plakat, ale vyzera to ze je len rozmznana a chce aby som si ju zobrala k sebe...pritom to nie je tak ze by som pri kazdom jej zvisknuti sa jej venovala...Zmeni sa to ked sa zacne viac pohybovat (dufam ze to raz bude, hoci je fakt leniva...) ???

lenuska333
14. jan 2023

Moja to isté sama sa pohrá len chvíľu,inak je stále na rukách.

jane1987
14. jan 2023

6 m dieta nemoze byt rozmaznane, ono chce len matku pri sebe, pretoze je to prirodzene predsa. U nas pomohol velmi nosic ci satka v tomto pripade. A co sa tyka ,,lenivosti" , tak skor jej chyba stimul k tomu, aby sa viac hybala. Takze zaujimave hracky pred nu ci kontrastna knizka, prehadzovat zo strany na stranu. Pokial je pekne pocasie, tak isto ist von. Treba sa zmierit s tym, ze je malicka este a potrebuje ta a tak si nastavit aj rezim.

gladys_07
14. jan 2023

Leniva, vykvasena, rozmaznana, otravne 🤦‍♀️🤦‍♀️

Je to len babatko, chce byt pri mame. Spamataj sa troska…

lenlenulik
14. jan 2023

6 mesačne bábo rozmaznané? Lenivé?to ti povedal nejaký dr? Či ty to vravíš, lebo ešte nelozi. Buď rada, lebo , keď začne uz sa nezastavíš. Takéto keci, že ju ponosis 15 min a už ti to príde otravné? Nosiť vlastne dieta ti príde otravné? Ja už fakt nechápem, tak si kúp nosič,čo budeš robiť, keď jej pôjdu zúbky? Veď je ešte malinká, tak chce cítiš mamu.

evkamotka
14. jan 2023

Cim skor sa zbav predstavy, ze das malemu okolo hracky, hrazdicku a ono sa ti prebavi, ty mu obcas zakyvas a porobis si pri nom tip top domacnost.

Vec sa ma tak, ze babo sa chce hrat s tebou a byt s tebou. Same sa nepobavi mozno aj dalsich 5 rokov. A domacnost ide pri babatku na druhu kolaj. Este si mama kratko, ked podrastie (1+), budete spolu vysavat, prat aj varit ;) drzim palce

konikkon
14. jan 2023

Strašne prívlastky pre tak malé bábätko 😱 pohodlná, lenivá či rozmaznana určite nemôže byť. Čím bude dieťa väčšie, bude potrebné sa mu viac a viac venovať. Takže to si vyhod z hlavy, že sa mu nebudeš musieť venovať. Teraz vyžaduje max tvoju náruč, keď bude mať rok, budeš sa s ním musieť hrať, čítať knižky, všetko vysvetľovať a ukazovať, pri ňom variť, upratovať tak že budeš neustále v strehu, aby si neublížil, keďže také deti zaujíma Jednoducho všetko. Bude sa učiť chodiť a proste sa nezastavíš. Máš celkom zvláštne predstavy o materstve.

hilda08
14. jan 2023

Môj ma osem, je vsade, co by som dala za to aby chcel byt len na rukach tak, ako pred dvomi mesiacmi

dominyca9
14. jan 2023

Prepáč, ale veľmi škaredo sa vyjadruješ o svojej dcére... Je to úplne normálne bábätko. Neviem síce, čo čakáš od 6 mesačného dieťaťa, ale samostatnosti sa ešte veľmi dlho nedočkáš. Mne skôr príde zvláštny (až nenormálny) tvoj prístup k materstvu. Asi si čakala niečo iné...

elanor
14. jan 2023

teraz ozaj lutujem, ze cez pocita sa neda natiahnut ruka a jednu vylepit po pysku. Lebo taku jednu vzduchom chladenu by si zasluzila, ze az.
Pre Boha, ved je to babo. Ty ako jeho matka si pre neho cely svet, jasne, ze potrebuje teba a jedine teba. Ono sa este nevie hrat same. A este dlho sa nebude vediet. A ak aj do nieco potapka, nieco poobzera, ze to zalezitost na par sekund, mozno minut.
Uf, postav sa pred zrkadlo, a jednu riadnu si plesni, snad ta to preberie...

lenkalenka1987
14. jan 2023

Davnejsie som citala, že tuším do nejakeho 8 mesiaca si babo mysli, že on a matka sú jedna bytosť, preto chce byt stále na mame. Uzivaj si to, potom bude od teba už len utekat😊

struhanka
14. jan 2023

6-mesačné dieťa nedokáže byť rozmaznané! Zakaždým, keď mám pocit, že je to s naším dieťaťom otravné, že plače či chce ísť na ruky akurát, keď niečo robím/riešim, pripomeniem si, že sme ho chceli, ľúbime ho a je obrovským šťastím, že je zdravé. Možno si zahundrem, ale kašlem na to, čo práve robím a venujem sa dieťaťu. Plačom mi predsa dáva najavo, že ma potrebuje. Aj keď niekam s mužom ideme/cestujeme všetci traja spolu, hľadáme cesty, ako to pôjde a budú všetci komfortní najviac, ako je to možné. Skúste si prehodnotiť vnímanie vlastného dieťaťa. Dieťa potrebuje cítiť blízkosť, vôňu, pokojné a bezpečné náručie mamy.

bolarazjedna
14. jan 2023

Ale no tak ženy, vy ste všetky dokonalé a nikdy-nikdy ste neboli unavené, vyčerpané, zúfalé z výchovy dieťaťa, ani z toho, že je 24 hodín denne s vami a nič nestíhate....
... Prečo nepripúšťate, že sú lenivé bábätká, ktoré sa nechcú otáčať, aj keď majú hračky pred sebou? Však ona je jej matka, pozná ju predsa najlepšie.
Súhlasím, dieťa v takom veku nemôže byť rozmaznané, potrebuje iba blízkosť maminky. Ja priznávam, napriek tomu ze svoje dieťa milujem, som taktiež dlhodobo frustrovaná, že nič pri nom nestiham... Určite je to aj o povahe matky, sú salamistky a aj také, ktoré nevedia tak ľahko upústať z nárokov... (mimochodom staršia literatúra píše, že dieťa od 3 mesiacov už môže byť rozmaznané, takže ho nemáme príliš často brať na ruky.... Takže stačí, že babky, susedy hukaju do autorky, že dieťa rozmaznáva, nemusí to byť jej výmysel. A zas nie každá žena visí na MK a na rôznych článkoch o výchove, aby mala naštudovanie detskú psychológiu.....)

Autorka, asi to závisí od dieťatka... Ja mam 6 mesačného, už plazí, niekedy sa pekne pohrá na zemi aj dlho, niekedy nie. Ale v porovnaní s kamoškin ou dcérou v rovnakom veku, môj syn je omnoho menej na rukách a dlhšie a pohrá sám...podľa mňa plazenim sa to môže a nemusí zmeniť....

Okolo 8 mesiacov začína separačnú úzkosť, to zas bude také, že bez dieťaťa ani na krok.

Ako písali vyššie, najviac asi pomôže, keď nebudeš proti tomu bojovať, ale prines, že tvoje dieťa je jednoducho také, povieš sú, že je to len obdobie, o rok už bude samostatnejsie... Ako moja sestra vraví, v 18tke už tvoju náruč potrebovať nebude ☺️

waity888
14. jan 2023

Tak sú aj takéto náročnejšie deti 😊 Viem,že je to niekedy veľmi frustrujúce ale najlepšie je to prijať. Bude sa to zlepšovať. Mám takú dcérku. Jednoducho si non-stop vyžaduje moju prítomnosť a to od malého bábätka. Urobiť niečo pri nej je nadľudský výkon a to pochopia len tie, ktoré majú takéto deti doma. Bol to aj pre mňa trošku šok po synovi,ktorý bol úplne iný. Ale o tomto to je, každé je iné. Ona podrastie, začnete chodiť von, môžete chodiť na detské cvičenie, plávanie...treba si to užiť preto tieto časy sa už nikdy nevrátia späť 😊

jane1987
15. jan 2023

@bolarazjedna pripustam, jedno take mam doma. Sama pediatricka to skonstatovala, ked som si nevedela rady, raz to boli zuby, potom skryty reflux, separacka, vzdor, problemy so spankom, niekedy som spala 2 hodiny za cely den a noc, nonstop nalepeny na mne v nosici a nikdy ma nenapadlo nazvat maleho, ze je rozmaznany ci lenivy. Hladala som moznosti, ako si pomoct a neraz az v slzach, ale prisposobila som rezim jemu a vsetko sa postupne zlepsuje. A nie, nemame ani starych rodicov a muz je od rana do vecera v praci. Myslim, ze kazda, co tu pisala, sa snazila mamicke otvorit oci a uvedomit si, ze dieta je zdrave a nema s nicim problem, ale problem je myslenie mamicky.

simona20201309
15. jan 2023

Odporucam knihu , mamou hrave". Tam máš veľmi veľa pekných námetov ako sa hrať s bábätkom. Na youtube si nájdi nejaké cvičenia s miminkom. Tiež je toho veľa. Sú to cvičenia na podporu plazenia, otáčania, . . . A celkom to babo unaví, potom lepšie spi.
Moje tiež chceli byť stále na rukách. Viem, je to veľmi obmedzujúce, obzvlášť keď šatku a nosic ani za svet! Tak som sa s nimi veľa veľa nachodila po byte, rozpravala som im co vidím (stromy, domy, tráva, nebi, okno, dvere, chladnička, krb, koberec, kúpeľňa...) naozaj. Prechádzala som sa po byte a oboznamovala babo so všetkým. Vieš aké je to pre nich wau??? Potom sme si pustili hudbu a tancovali sme, spievali.
Ved ta nikto nevidí, tak sa zabavaj 🤗
Pre bábätko sú hracky zaujímavé tak 5min. Chce veľa veľa nových podnetov. Inspiruj sa internetom. Je tam toho veľa. Obzvlášť ak máš lenivé bábätko, treba veľa motivovať.

karin___
Odpoveď bola odstránená
Zobraz