Ako to napraviť?

13. sep 2023

Dceru (4) vychovavam sama. Otec ju po porode ani vidiet nechcel - neni zapisany v RL.
To len na okraj.
Moje dieta je trochu samopasne , ale inak sebavedome , sikovne , v skolke bezproblemove, sme vela vonku, vela sa spolu hrame.

Ale spravila som velku chybu a snazim sa ju napravit . Ale nejde to .Preto prosim naozaj skusene mamicky o radu🙏🏻

Dceru som nikdy nebila , nekricala po nej.

Mala som velmi zle obdobie, bola som podrazdena ale vacsinou len na vecer. V posteli ked sme lezali ked mala spat a chcela pit ,som jej povedala aah uz zase…. Ked neskoro jedla oh musis teraz jest? Nemohla si predtym?
Hruba chyba. 🥺

Teraz mi povie :mami prepac ale ja som hladna.trva to par tyzdnov,vsetupujem jej do hlavicky ze sa ospravedlnovat nemusi ,ale rozdiel nevidim.

Boli ma v srdci za tuto moju chybu ,som si jej vedoma,velmi ju chcem napravit , ale ako ?
Trha mi srdce ked to tak povie.
V inych situciach to nerobi ….

Ako to napravit?

syslik81
13. sep 2023

moja sa ospravedlnuje za vsetko ..mna boli hlava a ona povie prepac.. nieco ma vytoci a ona prepac... hocico co sa stane ajked to s nou nesuvisi tak nasleduje jej -prepac.. ja to uz ani neriesim ..jedneho dna ju to snad prejde ...

autor
13. sep 2023

@syslik81 myslis si ze je to ok ?
Ja sa bojim ze je to mojou vinou

syslik81
13. sep 2023

ale kde .. su to proste deti ..kazde je ine... my uz sa na jej sorry smejeme lebo uz to robi aj priatelovi .. 😀 proste ona je lutostiva a taka moc priatelska alebo ako by som to napisala .. nechaj ju tak obim ju a povedz ok spravim ti daco .. obcas s nou sprav spolocne a bude ok

zojazoja
13. sep 2023

Aj u nás bolo za všetko prepac😀 nie síce v takomto malom veku ešte.. je to normálne pri deckach. Nerob si starosti z toho. Si úžasná mama.

autor
13. sep 2023

@zojazoja Dakujem 🤗
@syslik81 ukludnili ste ma kocky dakujem🙏🏻 varime spolu vela , rada vari a pomahanie jej ide naozaj dobre , jaj mne tak odlahlo teraz….

aiana24
13. sep 2023

V prvom rade - je sympaticke ze o tom rozmyslas a zalezi ti na co najlepsej vychove. Si super mama! 🙂 moj nazor: nejak jej to vysvetlit, tak, aby to pochopila. Napr. "Nemusis sa za to ospravedlnovat ze si hladna, je to normalne, vsetci ludia su velakrat za den hladni. Niekedy som ti povedala "uz zasa?" lebo som bola unavena a mala som tazky den, ale to nie je chyba. Vzdy mi prosim ta povedz ked budes hladna, mama je tu pre tebaavyriesime to."

autor
13. sep 2023

@aiana24 Si zlata dakujem. Ja som mala velmi zle detstvo , bola som bita , kricane bolo pomne , zaprisahala som sa ze ja budem inak vychovavat. A dari sa to.
Neda sa byt dokonalou matkou , to je jasne ,ale neviem preco mam pocit ze som hrubu chybu spravila.

Velmi pekne dakujem za tvoje tipy ako sa s nou rozpravat urcite to skusim ! 🤗

vanilkovazmrzka
13. sep 2023

Prilis to prezivas. Ked sa ospravedlni, povedz ze nic sa nestalo.

avonladyba
13. sep 2023

Aj môj syn keď bol menší mi hovoril prepáč, aj za veci, za ktoré on nemohol, napríklad keď ja som sa udrela.

autor
13. sep 2023

@vanilkovazmrzka Prezivam lebo to spajam s mojimi reakciami. Keby som ja tak nereagovala ,myslela by som si ze je to normalne v tom veku.teraz si myslim ze ja som jej dala nejaky dovod -pocit viny - ze sa musi ospravedlnit zato preto sem pisem.

@avonladyba Juj zlaty🤗

aiana24
14. sep 2023

Drzim palce! Klobuk dolu! Deti vedia vela pochopit, len to treba povedat takymi slovami aby si to v hlavicke vedeli poskladat 🙂