Ako ste zvládli obdobie, keď ste dali dieťa do jasiel?

zmena303
16. júl 2013

Chcem sa opytat mamiciek ktore dali deti do jasliciek ako to zvladali. Moja dcera to zatial zvlada ok ale ja nie ja stale placem ked odchadzam a ked sa na nu pozriem ze musim ta tu nechat aj ked by som bola najradsej s tebou. Neviem si na to vobec zvyknut na odlucenie od nej

mariankach
16. júl 2013

@zmena303 prve dni su tazke..mala plakala, ale potom to preslo a teraz sa uz do jasli tesi 🙂. Je to samozrejeme velka zmena, ale kazda adaptacia je tazka....Momentalne sme v jaslickach uz takmer 4 mesiace a sledujem velky pokrok - mala sa mi pyta na serblik, vie riekanky, chodi domov vyhrana, skludnena 🙂. Neboj, bude dobre.

misinka26
16. júl 2013

Aj mi ideme dať malého do jasiel od januára vtedy bude mať rok a 2 mesiace, tiež mám veľký strach ako to zvládneme, ale budeme musieť práca nepoká ☹ ☹

simca06022011
16. júl 2013

no u nas sa to zvladlo vyborne.. ziadne place ani od rodicov ani odo malej, teraz ked uz sme v 2. jasliach viem, ze ak sa dietatu v jasliach nepaci asi je na to dovod... moja sa do tychto novych hrnie rano sama... v prvom rade sa treba ukludnit, malym tam je fajn, zabavia sa zahraju, naucia sa kopec veci a vy idete asi do prace a mate na to dovod, cize nie je preco plakat.. najhorsia kombinacia je totiz mama nervozna bez penazi vystresovana doma a k tomu dieta, ktore musi pockat, kym mama urobi, dokonci atd. ja som sa snazila pracovat pri malej doma a je to priam nemozne pri vacsom dietatku...

mimikas
16. júl 2013

@zmena303 moj drobec si na jaslicky zvykol v pohode ja nie, Ked som ho tam prvy krat niesla plakala som, a potom este cely tyzden, neboj sa ono to prejde a zvyknes si. Pravda je ze deti to zvladaju zvacsa lepsie ako matky. Je to tazke dat svoje dieta niekomu cudziemu, ale raz nam aj tak vyletia z hniezda, tomu nezabranime. Dolezite je aby si travila vsetok volny cas s malou a uzivali si volne chvile.

mimikas
16. júl 2013

@simca06022011 mas pravdu, podla mna nema vyznam ak je zena doma dlho a financne to nevychadza, zena je vystresovana a aj chlap a dieta si neuzivaju, dolezita je kvalita a to ako travime cas s detmi.

zaneta123
16. júl 2013

@zmena303 ahoj, môjho druhorodeného som dávala do jaslí mal rok a 5 mesiacov, v septembri tam bude rok, začiatky boli ťažké pre neho i pre mňa, ale musela som ho tam dať lebo by som prišla o prácu. My sme to vymysleli tak, že manžel vodil do jaslí, tomu problémy nerobil a ja som vyberala, A tak som bola ušetrená od ranných plačov. Dnes malý chodí bez protestov, vie sa pekne sám najesť, všetko chce robiť sám, keď to porovnávam so starším tak určite čo sa týka samoobsluhy je na tom lepšie. Zároveň vidím, že je spokojný. A ja? V práci sa naplno venujem práci a doma zas deťom. je to "hubu" ale ako s ahovorí človek si zvykne i na šibenicu. A okrem toho ja patrím do generácie keď mamy boli doma so svojimi deťmi len 6 mesiacov, potom šup do jaslí. A nepobadala som na sebe resp. na vzťahu s mojou mamou nejaké dôsledky toho, že som bola v jasliach tak skoro. PS: môj názor: napriek tomu, že si matka máš nárok aj na svoj vlastný profesijný život,nechať dieťa v jasliach, v škôlke alebo v škole, myslím, že je to vždy asi obdobné, jedna etapa končí a druhá začína. 😉

m_ij_ka
6. aug 2013

@zmena303 moja staršia dcéra keď išla do jasiel tak tie prvé dni som ja zle znášala, malá veľmi dobre. Stále som na ňu myslela, že čo asi tak robí, či náhodou neplače, ale aklimatizovala sa na prostredie aj deti priam úžasne, len tie prvé dni boli asi najťažšie v mojom živote, ale to asi každá matka zažíva, podľa mňa je to úplne prirodzené. Niekedy deti to zvládajú lepšie ako my mami.