Dcerka bude mat dva roky a ja sa chystam od januara do prace , mam trochu obavy ako to zvladneme aj ja aj mala , ako si zvykne na jaslicky na nove prostredie a hlavne na to odlucenie od nas....I na to ako sa dokazeme prisposobit novej situacii a zosuladit sa. diki za vase prispevky
ja som nastúpila do práce keď som mala dve deti, robila som na smeny, manžel bol vážne chorí bol viac v nemocnici ako doma, a zvládla som to s pomocou cudzích ľudí - keď som mala nočnú deti boli u nich.
Druhýkrát som nastúpila, keď som mala štyri deti a bola som vo štvrtom ročníku na výške-externe opäť smeny a malá mala len rok. Teraz som na materskej, ale myslím, že nastúpim do práce skôr a vôbec sa toho nebojím. Všetko sa dá zvládnuť len si to treba zorganizovať. Na babky a dedkov sa spoľahnúť nemôžem.
Ťažko radiť.Každé dieťa je iné a aj my mamičky máme rôzne predstavy o materstve.Ja som čiastočne pracovala od úplného malička dieťatka.Ale fakt len pár hodín týždenne.A to som mama,ktorá nemôže byť bez svojich detí ani minútku a aj deti sú na mne veľmi závislé.Väčšinou som mala a mám výčitky,že ich nemôžem stále mojkať a byť s nimi.Na druhú stranu peniaze treba a nemôžem úplne vypadnúť z práce,keďže som drobnučký živnostník.Je to ťažké ale zvládnete.Veľmi držím pästičky,aby to nebolo traumatizujúce ani pre jednu z vás.
za pomoci adaptacneho programu v jaslickach sme to s vtedy 14mesacnym synom zvladli uplne v pohode. Chce to naplanovanie a pripravu a zvladne sa to. Ja som si sice zobrala na zaciatok dovolenku, co som naskrblila pocas materskej, ale slo by to aj bez nej. Kedze som na syna sama a mame aj psa, tak sa smejem, ze moj denny rezim je naplanovany na sekundy 😉
tak to by aj mna zauijimalo ako zvladnut nastup do prace s 2skolopovinnymi detmi a jednym skolkarom mna to caka najskor o pol roka ale mam s toho hruzu a des ze to nieje mozne zvladnut a hlavne ked nemozem ratat s pomocou manzela ani starych mam proste NIKOHO odkazana sama na seba da sa to vobec?????