Ako ste zvládli nástup do práce po rodičovskej?

tamilenka
2. dec 2010

Dcerka bude mat dva roky a ja sa chystam od januara do prace , mam trochu obavy ako to zvladneme aj ja aj mala , ako si zvykne na jaslicky na nove prostredie a hlavne na to odlucenie od nas....I na to ako sa dokazeme prisposobit novej situacii a zosuladit sa. diki za vase prispevky

katecameron
3. dec 2010

tak to by aj mna zauijimalo ako zvladnut nastup do prace s 2skolopovinnymi detmi a jednym skolkarom mna to caka najskor o pol roka ale mam s toho hruzu a des ze to nieje mozne zvladnut a hlavne ked nemozem ratat s pomocou manzela ani starych mam proste NIKOHO odkazana sama na seba da sa to vobec?????

mamkaivka
3. dec 2010

ja som nastúpila do práce keď som mala dve deti, robila som na smeny, manžel bol vážne chorí bol viac v nemocnici ako doma, a zvládla som to s pomocou cudzích ľudí - keď som mala nočnú deti boli u nich.
Druhýkrát som nastúpila, keď som mala štyri deti a bola som vo štvrtom ročníku na výške-externe opäť smeny a malá mala len rok. Teraz som na materskej, ale myslím, že nastúpim do práce skôr a vôbec sa toho nebojím. Všetko sa dá zvládnuť len si to treba zorganizovať. Na babky a dedkov sa spoľahnúť nemôžem.

abbey1
3. dec 2010

Ťažko radiť.Každé dieťa je iné a aj my mamičky máme rôzne predstavy o materstve.Ja som čiastočne pracovala od úplného malička dieťatka.Ale fakt len pár hodín týždenne.A to som mama,ktorá nemôže byť bez svojich detí ani minútku a aj deti sú na mne veľmi závislé.Väčšinou som mala a mám výčitky,že ich nemôžem stále mojkať a byť s nimi.Na druhú stranu peniaze treba a nemôžem úplne vypadnúť z práce,keďže som drobnučký živnostník.Je to ťažké ale zvládnete.Veľmi držím pästičky,aby to nebolo traumatizujúce ani pre jednu z vás.

ginger_fox
7. dec 2010

za pomoci adaptacneho programu v jaslickach sme to s vtedy 14mesacnym synom zvladli uplne v pohode. Chce to naplanovanie a pripravu a zvladne sa to. Ja som si sice zobrala na zaciatok dovolenku, co som naskrblila pocas materskej, ale slo by to aj bez nej. Kedze som na syna sama a mame aj psa, tak sa smejem, ze moj denny rezim je naplanovany na sekundy 😉