Ako ste prežili obdobie vzdoru?

luthien118
17. jún 2024

Ahojte, tie stastne z Vas, ktore uz mate obdobie vzdoru za sebou - ako ste ho prezili? Mate nejake tipy na to, ako to vydrzat? Co ste robili, ked dieta nervacilo pri hocicom, co ste mu povedali? A ako sa Vam podarilo zostat v pokoji, ked Vam drasalo nervy?

ptvw
17. jún 2024

tu si nechám poradiť aj ja

sissy27
17. jún 2024

@luthien118 mysli na to, že je to len obdobie 😀 a pomerne krátke.
Mne sa osvedčilo nerobiť nič - snažiť sa odviesť pozornosť, ukľudniť dieťa, objímanie, a všetky ostatné múdre rady boli úplne k ničomu. Prirovnala by som to k situácii, keď ti tečú nervy a niekto príde a povie "ukľudni sa" - tiež to nepomáha a akurát ťa to vytočí ešte viac.
takže som proste dcéru len nechala nech sa vyventiluje (či doma alebo na verejnosti, mne to bolo jedno), akurát som odpratala z dosahu niečo, čím by mohla sebe alebo druhým ublížiť. A samozrejme ak som potrebovala byť niekde včas, tak som ju proste naložila do kočíka / prehodila cez plece a išli sme, ventilovať sa mohla cestou.
Samozrejme nie je to univerzálny návod, je to len moja skúsenosť.

luthien118
autor
17. jún 2024

@sissy27 super navod, znie to logicky a rozumne - dakujem! 🙂

sissy27
17. jún 2024

@luthien118 za máličko ;) držím palce, je to fakt len obdobie 😀

bellaa3007
17. jún 2024

Moja má 4r a každého pol roka máme niečo ine. Ani nedúfam, že príde obdobie kludu..

cookie29
17. jún 2024

zalezi od dietata. Pri jedno to trvalo par dni a preslo. Pri druhom este stale trva a uz je v skole :(

angel993
17. jún 2024

@luthien118 zmenila som štýl komunikácie. Nepoužívala som príkazy a zákazy, ale na všetkom sme sa dohodli a už som len strážila dohodu. So starším to takto išlo ako po masle, doteraz sa na všetkom dohodneme, horšie to je s mladším, nakoľko slabo rozpráva a dlhšie trvá kým sa dohodneme.

katkaseiner
17. jún 2024

ja suhlasim v kazdom bode s
@sissy27
Ako fakt ti nepomoze ak sa budes nad tym rozculovat.... a este pockaj ked dojde puberta... radsej by som brala 3 obdobia vzdoru ako jednu pubertu 😝 decka su uz tak velke ze ich nedokazem zdvihnut len tak.... 😅

hederamonstera
17. jún 2024

Dnes jeden krasny 10 minutovy zachvat za nami💪🏻 nerobim nic, ak neviem zvratit to, preco chytil hysak, cakam, som tu pre neho, chranim ho pred sebou samym, Proste to musi prezit. Tak som pri nom sedela, popritom rozmyslala co na obed. Proste bola som tu kludna pre neho. Nesmies sa nechat vtiahnut do jeho chaosu, ty mas vtiahnut jeho do svojho kludu. Potom na mne na pol hodinu odkvecol.
Ale dostala som v minulosti fajnu radu od svokri. Jednu po riti😂😂 nechapem ako toto vyriesi jeho hysak bez toho aby ho posilnil ale tak je to na pobavenie

luthien118
autor
17. jún 2024

@bellaa3007 drzim Vam palce, aby to cim skor preslo 🤞

luthien118
autor
17. jún 2024

@hederamonstera rady od svokier su samostatna kategoria 😁

dominikamacakova
17. jún 2024

Keď má záchvat, musíš byť ty najpokojnejší človek v miestnosti ako sa hovorí.