Ako sťahovať predkožku 2 ročnému synovi?

jarka1708
29. okt 2012

Mam 2ročneho synčeka,je normalne že mu neviem stiahnuť predkožku?a teda ani si ju nechce dat,neviem čo robiť a ako postupovat.Bola som už snim na detskej urologii,a bojim sa ist snim druhy krat...Pomohla by mi nejaka mamina čo najlepšie pre neho aj pre mna? Dakujem zatial Ahojte

domique
29. okt 2012

Mam 8 rocneho syna a neriesim. Problemy nema. Ked dospeje sam sa rozhodne co s tym urobi.

careamell
29. okt 2012

Predkožka sa nasilu nesťahuje, ak si ju nechce dať, nenúť ho. Do 6. rokov sa s tým ani zaoberať nemusíš, ak mu to ani potom nepôjde, existujú kortikoidové mastičky na uvoľnenie. Problém je v tom, že každý lekár ti povie inak.

lejlla
29. okt 2012

boze v tejto otazke sa asi lekari nikdy nezhodnu...neviem co by som ti poradila,sama mam synceka a jeden vravi stahovat...druhy nechat tak...ja mu to ale stahujem pokial ide a hlavne nie nasilu.snad bude dobre 🙂

anjelicek26
29. okt 2012

@jarka1708 - nas ju ma prirastenu a neriesim, dostali sme masticku, ta ho stipe, tak to nechame tak... nebudem to riesit v tomto veku... urcite nie nejakym zakrokom :(

sendy182
29. okt 2012

skús jemne pri kúpeli ak sa nedá tak nechaj tak.... 😉 .ja som neriešila a detská doki o tom vedela ..... bola toho názoru že nasilu nie.........ak nemá zjavné problémy....opuch.....sčervenanie.......bolesť...........tak nechaj na prírodu 😉 😉 😉

zdenula81
29. okt 2012

Mam skoro tri a pol rocneho chlapceka a nikdy som mu ju nestahovala a ani ma to nenapadlo robit mu to. Ked sme boli na povinnej prehliadke v troch rokoch lekarka mu kontrolovala aj predkozku a povedala aj ukazala mi ze na jednej strane ju ma este trosku akoby prilepenu a ze mu to mam nechat tak, ze mu to same ako si pipika natahuje povoli. A stalo sa. Druhy syn ma rok a urcite sa mu nechystam s predkozkou nieco robit. Aj ked mam kamaratku, ktora to tiez stahovala. opytaj sa svojej lekarky, pripadne ako tu uz bolo napisane by som to este aspon rok nechala tak.

mamickalienka
29. okt 2012

moj drobec bude mat 5r. ale bo na urolo. a tam mu lekar stiahol ale velmi opatrne ak to ide ved on už vie ako a od vtedy som každy večer ho okupala a stiahla a krasne sa to upravilo......ak nepojde tak mu daj spravit zakrok kym je drobec...

mamalienka
29. okt 2012

neboj sa navštevy lekara, oni vedia co robia a niekedy staci takym sikovnym pohybom to pohnut 🙂ale treba zavčasu, myslim že je najvyšši čas u vás...nam to bohuzial nepomohlo a riesili sme to zakrokom, lekar odporucal v predskolskom veku, dieta si to nauvedomuje, nehrozi vysmech spoluziakov a podobne, robili to v narkoze, maly to znasal v pohode, nie je to sranda, moze to sposobit vela problemov v dospelosti a nas postrasili aj tym, ze je tam vacsia pravdepodobnost rakoviny 😖 ...podrobnosti si napamatam ☹...celkom rada som na to zabudla 🙂

milenka74
29. okt 2012

Ja mam 6 rocneho a pomohlo nam kupanie v bylinke slez nebadany,nasla som to tu na MK v teme.

catik
29. okt 2012

Väčšina doktorov sa ale zhoduje v tom, že do 2-och rokov netreba s tým nič robiť a potom nenásilne pri kúpeli skúšať preťahovať koľko ide ( pretiahnúť a potom hneď naspäť, nenechať pretiahnutú predkožku) A najlepšie je pomaličky viesť syna k tomu, aby si predkožku preťahoval sám (formou hry). My sa teraz tiež s tým boríme.

macamac
29. okt 2012

neriešim a to má syn už 10 rokov
urologička povedala, že pokiaľ sa v pohode dá močiť, netreba nič robiť. niekomu to vraj povolí až v puberte.
pýtala som sa v rodine tety, tá má dvoch synov- a veru o tom ani nechyrovala 😀 😉 a majú rodinu-sú ok 😉
a moja svokra-tá hádam ani dodnes nevie, o čom je reč 😀 😉

dnes sa všetko moc rieši. niekedy na škodu veci.

neboj, nechaj na prírodu 🙂

157misicka
30. okt 2012

pokial si mu ju doteraz vobec nepretahovala tak je normalne ze mu to nejde pretiahnut, odporuca sa zacat s tym od narodenia po kupeli pokial to ide, tak aby to dietatko nezabolelo to pretiahnut, moj ma 20m a nakolko sme to nerobili denne sa priznavam , ze mu to nejde este cele, je mu vidno len ten zalud skoro cely uz, to sa velmi tesim a nadalej mu to budem denne pretahovat..ono u starsich deti ako ti tu zienky pisali a nechavaju to tak..vies ono potom uz vela moznosti nie je len ,obriezka ked sa to necha tak ☹ ..takze odporucam stahovat po kupeli, este mate podla mna do 3,4 rockov cas..pokial vsak lekar nezistil iny problem a to je zuzena predkozka potom sa neplati na nic cakat a dat to do ruk odbornika

bubinko83
30. okt 2012

ja som to nikdy nevedela poriadne spravit ale našmu to ide pekne od malička. Skor ale ked mu to spravi muž ten ma taky iny cit predsa len chlap vie ako to funguje.A vačšinou vo vani v čistej vodičke pretiahnut a šupnut hned naspat.

nailinka1
30. okt 2012

Keď bol náš synátor maličký tak som mu to robila pri každom kupkaní od narodenia, keď mal asi pol roka tak mal úplne pri korienku cistu pod kožtičkou, boli sme to dať von a odvtedy začal problém lebo to bol veľmi bolestivý zákrok a potom pri každom kupkaní sme museli byť sami a dovolil to robiť len mne, keď sa kupkáte nech si lahne do vodičky a ty mu to skús oboma rukami nielen jednou. Možno sa ti to podarí

renata5
30. okt 2012

ja stahujem od narodenia a krasne mu to ide stiahnut cele nikdy nemal ziadne problemy dokonca ked ho vecer kupem a stiahnem strasne sa mu to paci 😀

lejluska
30. okt 2012

ja pomaličky tiež sťahujem od narodenia..samozrejme nie nasilu a len pokiaľ ide 🙂

m.i.r.i
30. okt 2012

absolutne neriesim..slovensky fenomen...maly ma z pipika hracku, sam si ho chyti ci natahuje kadejako, postupne sa mu to uvolni..kym nie je nejaky velky problem, vobec sa mu tam toho nedotykam..a ani nebudem...

calistka
30. okt 2012

presne ako pisu baby: stahovanie predkozky je slovensky fenomen (chyba mi tu grcajuci smajlik). skoda, ze si nepamatam link na stranku, kde bolo popisane, ako to vlastne funguje a ze sa s tym nema nic robit, postupne sa to uvolni, ked si to chlapci sami natahuju. (samozrejme nieco ine je napriklad neprirodzene zuzena predkozka a podobne).

verca6
30. okt 2012

Ja mam tiez 8,5mes.syna a stahujem od narodenia,pri kupani,ale len trosku,pokial ide samo a krasne sa nam to stahuje,po prichode z porodnice bola u mna nasa pediatricka a ukazala mi, ako to mam robit,prvu mam dceru-,,zlate dievcence,, 🙂
Ale nazory sa lisia,moja mama stahovala aj brachovi a myslim,ze vzdy sa to robilo.Ale zalezi uz na tebe,dolezita je hygiena predkozky,je zdrojom choroboplodnych zarodkov....

kuratko
30. okt 2012

ja mam doma trojrocneho a tiez mu nejde. este pred druhym rockom som s nim bola u urologicky a to bola najhorsia vec co som mohla spravit. ta KOZA mu to bez upozornenia nasilu pretiahla a povedala len "doma mu to tolko a tolko krat pretahujte v kupeli, bla bla. lenze kym sme prisli domov tak uz mi to neslo, maly plakal a ja som na to nemala nervy tak som mu to nechala tak. a teraz uz len cakat ci mu to sposobilo trvale nasledky a pojdeme na operaciu alebo sa mu to upravi samo casom.. :-/ ..rozhodne som za prirodzenost. ziadne pretahovanie, ziadne operacie. priroda to vymyslela dobre.

majkapatko
30. okt 2012

Prosim a k comu to ma byt dobre? Pise sa 21. storocie a este stale niekto veri na podobne hluposti? Ved chlapci mavaju uz od narodenia erekcie a tym padom priroda sama zariadi to, aby sa predkozka pomalicky primerane veku uvolnovala. A samozrejme odkedy svoj pipik objavia, bude az do puberty natahovany viac nez dost 😀 K lekarovi treba ist, len ak su tieto erekcie bolestive, pripadne ma chlapcek problemy s cikanim. Ta predkozka ma svoju ochrannu funkciu.

studio11
30. okt 2012

Ja odporúčam sťahovať, najlepšie v harmančekovom kúpeli. Mám skúsenosť tiež s urológom kde sme boli keď mal malý 1 rok a vtedy mu to urobili nasilu a ešte mi povadali, že som sa tomu mohla vyhnúť keby som to robila od narodenia. Teraz druhému poctivo sťahujem ako sa dá..........pediater sa vyjadril: "Keď vyrastie ešte mi poďakuje" 😉

yesno22
10. nov 2012

súhlasím s názorom @macamac ... synovi tiež nešla stiahnuť predkožka, hoci som to jemnučko skúšala od cca 6m...keď mal asi 18m, asi 3x za sebou sa mu predkožka mierne zapálila a tak som sa rozhodla navštíviť urológa...a bola to moja doteraz najhoršia skúsenosť s lekárom 😒 najprv sa zdrbal, že kde som doteraz bola, potom bez varovania malému nasilu predkožku stiahol a poslal nás domov, že mu ju mám sťahovať naďalej...ibaže malý dostal taký hysák, že mi najbližšie dni skoro nedovolil sa problížiť k pipíku...a to sme akurát začali odplienkovanie 😒 takže nám za tie dni predkožka znova prirástla a ja som si povedala, že nikdy viac to nespravím....keď mal malý asi 3,5r pri každom kúpaní mu mm ukazoval, ako si ma pipíka "naťahovať", že to robia všetci chlapi...postupne pochopil a skúšal a do roka si ju stiahol sám, bez stresu a bolesti 😉 takže moja rada...nestresovať, nechať do na malom... 🙂

zukuvi
18. nov 2012

nas syn ma 22mes.a poviem pravdu tiez mu nestahujem ani sa nepokusam. nasa pediatricka mi vzdy vravela ze do 1 roka urcite nechat tak a pritom mu sama (este nemal rok!) 2x stiahla predkozku tak rychlo, bez upozornenia ze mu zakazdym krvaacal pipik!!! uz jej to NIKDY nedovolim,dala nam framykoin,ze to bude ok... aj bolo,ale ja mam z toho asi traumu,radsej mu to nestahujem a verim ze sa to samo nejak podda...

nikak23
18. nov 2012

nam povedala dokorka asi v roku, ze pocas skusania skusat, ale nie na silu, pokial sa da. teraz ma maly 3 rocky a uz si pipika pekne umyva sa ked sa sprchuje. v podstate pocas kupania sa ta kozicka uvolnila a sam si skusal sposob, ze kedy je to este OK a kedy to uz boli, takze cca od roku a pol uz si umyva pipika pekne sam.

msally
19. nov 2012

To su dnesne moderne matky, nic neriesia! ! Ani o tom poniektore nepoculi! ! Je toto sice diskutabilna vec, ale v niecom sa predsa len väcsina odbornikov zhodne. Kazdy chlapec ma predkozku individualne prilepenu, alebo aj prirastenu (o to horsie), preto treba k tomu individualne pristupovat. Radikalne (teda nasilu urolog pretiahne) sa to pretahuje az ked dieta uz nenosi plienky, lebo v plienkach je väcsie riziko zapalu (po pretihnuti). Netreba to robit nasilim(teda my matky doma a same), ale treba s tym zacat od novorodenca, kym neje penis s predkozkou natesno. Je dost dovodov, preco je potrebne pretiahnut predkozku cez zalud: po prve z hygienickeho hladiska--to pre tie matky, co to neriesia. Po druhe, ak sa to necha tak, kym chlapec nema skolsky vek, predideme vysmechu a deti vedia byt dost krute....Po tretie- vyhneme sa stresu nasho syna, lebo pre deti je traumatizujuce robit nieco, co samy nechcu a este nie jeho mamka ale rovno doktor. Po stvrte, mame sancu, ze do tych cca dvoch rokov sa to podari nam mamam a nemusime hladat urologa, ktory mu to urcite velmi rychlo stiahne a potom dieta 3 dni neskutocne place pri kazdom moceni (ved je to ranka a moc je slany). Po piate- v dospelosti sexualny problem. Viete si predstavit ako funguje muzsky pohlavny organ pri pohlavnom akte, ked mu nefunguje zakladny proces drazdenia? Ak si to viete predstavit, tak dalej uz nie je potrebne nic pisat....Maria

silvia123
19. nov 2012

Ja som sťahovala od pol roka, no vlastne vždy po kúpeli len jemne a koľko šlo, v podstate dlho nešlo vôbec, ale postupne bol vidieť výsledok, pekne sa to pomaly uvolňovalo. Asi po roku a pol sme mali všetk ok, doktorka nás vychválila a povedala mi, že som veľmi dobre urobila, že dosť často sa jej stáva, že prídu chlapčekovia so zapáleným pipíkom a vtedy naozaj jedine urológ pomôže!!! A to mi verte, že to tak je, pretože aj moja dobrá kamoška musela ísť s chlapcom a po násilnom stiahnutí mal chlapec bolesti pri cikaní a po vyhojení mu to už nemohla nechať tak a viete si predstaviť po tom zážitku sa mu toho dotknúť...takže neprajem to nikomu. Môj názor je, že áno môžete nechať tak, ak budete mať to šťastie, že chlapcovi sa nevytvorí zápal, všetko bude ok, neskôr sa naozaj pravdepodobne samé uvoľní, ale ja by som to neriskovala, lebo takto pekne bezbolestne dospejete k istému výsledku a naozaj to nechce až tak veľa! A viem že je veľa názorov na túto problematiku, práve preto sa každý rodič musí rozhodnúť sám!

titulka
20. nov 2012

Tiež nesúhlasím s názorom, že: nič neriešim. Podla mna je lepsie vyriešiť toto kým je chlapec malý, od mamy je to nezodpovednosť nechať na syna nech si to v dospelosti vyrieši sám. Čím viac rozumu bude mať, tým to bude pre neho horšie. My sme najprv problém nemali, potom si malý sám potrhal kožičku vo vani - pri kúpaní sa hral s pipikom. Koža sa zjazvila a nedala sa pretiahnuť. Nakoniec musel ísť na obriezku, do nemocnice, pod celkovou narkózou. Urobili mu čiastočnú obriezku, je skoro tri roky dozadu. Vela si z toho nepamatá, teraz má deväť rokov, všetko je v poriadku a môže v klude dospieť a nájsť si dievča 🙂

adriana1107
23. apr 2013

Násilné stahování předkožky - nikdy se násilím nesnažte o přetáhnutí předkožky
http://www.rodina.cz/clanek5274.htm

hubicka1612
8. apr 2014

ahojte prosim vas poradte mi mam 2,5 rocneho chlapceka a mame problem pretahovanim pipika boli sme u urologa pretiahol mu pipika a povedal ze mam mu pretahovat raz za tyzden ale tu je ten problem ze si to nechce dat robit aj sam skusa ale vobec mu nejde stiahnut neviem ako mam postupovat bojim sa abi mu znova neprirastla dakujem za vase odpovede ahojte