Ahojte, mám 5-mesačnú dcérku Timeu a od narodenia spinká v perinke so zabalenými ručičkami. Snažíme sa s manželom odnaučiť ju od perinky, kedze je už teplo a do perinky je už naozaj veľká. Večer pekne zaspí rozviazaná, ale o hodinu sa zobudí s veľkým plačom a nijako nevie zaspať, až ked ju znova zaviazeme. Poradte ako na to, dkujem Vám 🙂
Aj my to vselijako skusame, no vzdy skoncime v perinke ☹ ak chceme, aby sme sa vyspali aj my, aj mala. My to skusame najma cez den, nechavat ju len tak a vecer ju zaviazeme pri uspavani, ale tak, aby sa dokazala "vysloibodit". Potom uz spi v pohode, ale pri uspavani musi byt zaviazana, inak si ruckami stale ide do tvare a tym sa vzdy zobudi. ☹ Cez den spi aj bez perinky.
ja som mala podobný problém ale my sme to vyriešili s plienkou.Malý sa mi stále motal s tváričkou do tej krajky na perinke.tak som mu začala prikladať plienku a zabralo to.ale ty máš trošku iný problém 😒 skúsila si aj tie vaky na spanie?niektoré mamičky si ho chvália.aj kamoška si o kúpila a malého tam zazipsuje a pekne jej spinká.. 🙂
Kamarátka má 14 mesačnú dcérku a stále ju balí do perinky. Samozrejme nohy jej z nej trčia, ale je tak spokojnejšia. Možno práve to teplúčko potrebuje. No ak chceš naozaj čím skôr skoncovať, tak ju skús začať stále menej a menej zaväzovať a raz povolíš úplne.
Možno potrebuje cítiť, že je niekto pri nej. Skús si ju dať k sebe a pritul si ju. keď tvrdo zaspinká, pokús sa ju opäť preložiť do postielky. Možno pomôže 🙂
ja som to riesila tak, ze v lete som miesto tej paperovej vyplne dala do perinky len 2 tenucke bavlnene plienky a tak malu balila. Potom sme sli na odvykanie postupne, najprv uvolnena len jedna rucicka, potom druha - netreba sa ponahlat, kludne az po mesiaci a stylom, ze trebars zo zaciatku nechavat rucicku uvolnenu len na denne spanie, nech sa v noci este citi isto. My sme boli v perinke tiez dost dlho 😉
ahoj, my sme toto tiez riesili, bez perinky nezaspala ani nahodou, rucky musela mat vnutri zviazane a ked si ich nahodou vytiahla zobudila sa 😒 skusala som ju zavinovat do plienky, na cas to fungovalo ale omnoho lahsie si odtial vytiahla rucky takze sa aj castejsie budila....
potom som jej ju 2 tyzdne skusala nedavat, fuuuu to boli hrozne 2 tyzdne, nespala skoro vobec, tak som si povedala ze ked jej je tam dobre tak nech ju ma...
asi mesiac na to uz pocas spanku ju nechcela, zacala plakat a prestala ked som ju z nej vybrala, mala ju len na zaspavanie... o dalsi mesiac ju uz nechcela ani na zaspavania...
takze moja rada je ze ona sama najlepsie vie ako sa jej dobre spinka, ked ju chce tak ju v nej nechajte spinkat 😉
a skúšali ste dávať bábätko spať na bruško? moja tak spí od narodenia, lebo stále rozhadzovala ručičkami a budila sa a v plienke nechcela byť, lebo mala silné koliky.
zalezi kolko to uz skusate bez perinky aj ja som deti balila a ked som si z jedneho dna na druhy povedala ze koncime vzdy este take dve noci boli vselijake ale potom si zvykli a spali dobre aj bez perinky. Skus dat len do nejakeho tenkeho spacaku aj ked budu rucky vonku aspon ten pocit zavinutia tam nejaky bude 😉
a preco jej nedopriat perinku, ked v nej rada spinka?..patko to mal tiez rad, nohy mu trcali von, vrch mal uviazany..ved je doma, krasne spinka..tak by som to neriesila..ked bude väcsia, bude jej to uz vadit a najde si tu spravnu polohu na spanok aj sama..
A prečo ti to vadí, že chce byť v perinke? Cíti sa bezpečne. Ja by som to nechala tak ako to je. Ak ti vadí vyslovene perinka, tak ju zabal do tenkej deky aby mala pocit, že je zabalená a pritom jej nebolo teplo.
misko mal dakych 6-7mesiacov ked sme ho prestali balit.prislo to samo.bolo nam smiesne ako mu trcia nohy,bol uz riadne vyrasteny na perinky,no bolo mu tam dobre a ja som bola spokojnejsia,lebo sa mi aspon na brusko neprevratil a pekne na chrbte spinkal. a potom postupne sme prechadzali na nespatie v perinke a potom sme presli na nedojcenie sa v noci a teraz spinka celu noc uplne v pohode 🙂 ma 22 mesiacov 🙂
ak sa ti zda, ze je v perinke priteplo a mala stale potrebuje byt stiahnuta, skus ju zviazat do niecoho tensieho. mne sa osvedcila velka satka z materialu skoro ako gaza. zlozim na trojuholnik a ramena toho trojuholnika zaviniem. nozicky mozu ostat volne.
náš malý bol v tomto veku v zime tak to bolo jednoduchšie ale tiež rád spal zabalený, lebo s tými ručičkami stále šermoval a to mu vadilo aby kludne zaspal. ale potom sme ho už iba do deky balili a časom to prešlo
a ako píšu baby skús do niečoho tenšieho zabaliť, napr. bavlnená plienka
Ahoj,my mame 4,5 mesacnu Dorotku.A tak isto sme spavali v perinke s rucickami. Uz mesiac sme bez! 🙂 My sme na to isli opacne. Vzdy sme jej v noci perinku povolili, kazdy den trosku viac a viac a skor a skor. Takze nakoniec v perinke len zaspavala a potom sme ju odviazali. Potom nastal problem so zaspavanim, ale ten sme vyriesili kocikom a potom sme ju prelozili. No my mame spachtosa mala zaspi o osmej a o siedmej rano si zacne cosi rozpravat 😀 Bali sme sa, ze ked prestaneme,,perinkovat,, ze tak nebude spavat... nastastie, ziadna zmena. Drzim palce a prajem malinkej, ale aj mamine co najdlhsi spanok.
ahoj, ja mam 14 mesacnu dcerku uz nespava zaviazna v perinke,,ale spava na perinke- tak sa od babatka naucila a nevie sa s nou rozlucit, tak sme ju museli brat aj na dovolenku k moru 😀 ,,,mne to neprekaza, tak to nejako neriesim,,,,,,,,,ale ak by to mal byt problem , ktory vas narusa, tak treba vytrvalost a tak ako uz radili dievcata skusit postupnost,,ja by som vsak zaviazanie perinkou nahradila zababusenim do prikrývky - mozno jej len chyba ten pocit mat na sebe nieco ju pevne obopina a tak sa citi bezpecnejsie,,,,,,,,, 😵
ja som tiez balila do 5 mesiaca, bolo mi to veru divne uz, ale inak sa hrozne budil na rucicky, stale sa nimi plieskal po tvaricke v spanku...zaroven vsak mal v perinke koliky, lebo sa nemohol poprehybat a zlostil sa na to...tak som ho proste jedneho dna nechala spinkat bez perinky, zaspaval sice tazko, ale po 2 dnoch uz ani nevedel ze mal perinku...tak treba aspon skusit. drzim palce
Moj maly ma zatial len mesiac a tyzden ale tiez to vyzera na dlho pretoze jemu je stake zima a kludny je len v nej.pevne nervy 😉
no ked sa jej to paci,tak to nechaj tak...nasa spala v perinke kym nemal 7 mesiacov.......ale nemala zviazane rucky, to je pravda..to som sa bala...ze keby sa vyvratila na brusko, by sa mohla zadusit...no a potom sme jej ju vzali, a bolo..podla mna z toho vyrastie...
tiez by som vobec neriesila ci ma perinku alebo nie...hlavne ze sa dieta vyspi do samej krasy a spokojnosti.... A samozrejme spokojnosti rodicov. Lebo nie je nic nad spokojne a usmievave babatko, ktoremu nic nechyba...Neries perinku, raz ju odmietne ked bude na to pripravena
ahojte ja mam dvojicky jeden spava bez perinky no druhy s perinkou mame sedem mesiacov a tiez uz neviem ako to riesit...teraz ked je teplo tak som skusila len ho polozit na perinku...ale musela som ho zviazat...je aj kniha nezna naruc rodicov a tam sa tymito babetkami zaoberaju trocha...dieta je citlive potrebuje mekkucko zavinut...moj ma rad tie cipky...raz som perinku skryla on robil cirkus ..teda..vytiahla som ju a taaak sa figliarsky usmial...co uz narobime ked ho toto potesi..tak mu dam usit velkuuuu perinku a bude...snad sam sa oduci ked na to bude pripraveny
dievčatá, ja mám podobný problém, malý má 4 mesiace a chcem ho odnaučiť od perinky. Viažem mu aj ruky pretože s nimi rozmetá a budí ho to. Prvé 3 mesiace pekne aj zaspával v nej sám, ale teraz sa zlostí a vypína, dokonca aj keď ho uspávam na rukách.Keď ho rozbalím alebo uspávam bez perinky, tiež je srditý. Je naučený aj na plienku pri ušku. Potom keď sa konečne dosrdí, spí v perinke pokojne. Neviem ako na neho, či odnaučiť alebo nie.
A prečo chcete odnauúčať? My sme mali to isté, v perinke spAL AKO medvedík, akonáhle mal voľné ruky, budil sa, škrabal... tak som ho dávala do perinke.. ked mal asi pol roka, tak ručky vyťahoval von, nemusel mať zvaiazané, ale stále potreboval byť v perinke.. teraz má skoro desať mesiacov, spí v spacom vaku, zaspávam ho na jeho paploniku, tam ho zaviniem a je akože v perinke 🙂 on si skrátka potrebuje niekde zaboriť noštek 🙂
Skús ju zavinúť do deky akoby do perinky, ale nijako nezviazovať.