Ako sa zachovať, keď sa 7 mesačný syn zlostí?

suz2
26. apr 2013

Mamičky, chcem vás veľmi pekne poprosiť o vašu radu, názor, skúsenosť... Mám skoro 7 mesačného synčeka. Je veľmi zlatučký, ale nikdy sa nechcel zahrať sám.... teraz mu idú ešte aj zuby a každý zub ho veľmi veľmi trápi, bolí, nepomáha ani Nurofen.... no a najnovšie sa začal aj veľmi zlostiť. Keď ho dám na deku a potrebujem ísť čo i len na WC, začne sa hnevať, pišťať, rozhádže hračky.... dnes to zašlo tak ďaleko, že som ho pol hodinu nevedela nijako ukludniť. Ale nechcem mať z neho rozmaznanca, zlostiaka...tak by som ho chcela trošku aj "vychovať". Nie som ale zástanca nechať dieťa vyplakať.... tak teraz neviem, čo mám robiť... Viem, že ho bolia aj zúbky, ale dnes kvičal od zlosti, nie od bolesti... Mám ho teda nechať pokvičať s rizikom, že zas dostane "záchvat" zlosti, alebo mám zakročiť hneď? Prosím o radu. vime, že je ešte drobec, milujem ho nadovšetko, ale už si neviem rady :o( PS: na WC ho sem-tam beriem so sebou v lehátku, ale ani tam nechce byť....

unavenasom
26. apr 2013

7-mesacne dieta ktoremu idu zuby..pravdaze sa zlosti :D a ze ho ukludnujes az polhodiny...tak to je skor rekord, byvaju dlhsie maratony placu 😉
maly je vo veku kedy si zacina uvedomovat, ze nie vzdy je vetko podla jeho voli..no tak sa zlosti ..to nie je rozmaznanie ani nebudes mat zlostne dieta
a ver ze 7-mesacne nerozhadze hracky tak ako rocmne, dvoj ci trojrocne ked sa zlosti 😀 😀 😀 a aby sa hralo same v tomto veku??? aj to najlepsie deita s v tomto veku nedokaze hrat same, ale potrebuje rodica k tomu..cize teba 😉
ja som vzdy brala dieta aj na wc ci do sprchy k sebe, aby ma videl..dieta nerozlisuje ci si vo vedlajsej izbe alebo mimo domu..nevidi ta, tak ta vola..dieta poterebuje svoju matku nielen pocut ale aj vidiet a najlepsie aj citit

lucinocka
26. apr 2013

sme v rovnakom veku a mala posledne dni mava tiez zachvaty nervov, dnes je napr. zla jak dabol :D do kupelni som ju nikdy nebrala so sebou, to som radsej nesla..😀 ona si vedela citat knizocku sama na zemi, alebo sa zabavit somarinou a teraz si plne vyzaduje moju pritomnost nonstop, cize co robim robim ked spi..inak sa venujem len nej.. muza pravidelne posielam doprdele aj s jeho obedami aj vecerami, on nema zaujem ju postrazit ja nemam zaujem mu s 8 a pol kilami na rukach varit 🙂

radlinka
26. apr 2013

Este je malicky, nevie sa zahrat SAM... to este potrva pokial sa to nauci a ak ho to bude bavit.... 😉 netreba to od neho ziadat ani ocakavat, budes rada ak sa nauci pekne sediet a potom pridu dni, ked sa nauci chodit a behat a vsetko so sebou stahovat. Zober si ho na ruky, urcite ta potrebuje a hlada ta, chce aby si sa mu stale venovala...je na teba zvyknuty a nauceny, kedze nema inu pozornost v okoli....a ked potrebujes odbehnut tak ho daj do postielky, alebo ho nechaj na hracej deke, nic sa mu nestane aj ked sa nato bude hnevat, chvilku vydrzi. Pripadne si ho zober so sebou ak mozes. Este tie spravne vychovne momenty pridu, hoci mozno skusa uz teraz a hlada ta, tak takymto sposobom chce zaujat. Uvidis ked bude mat 2 roky, aky z neho bude nezbednik a kolko si toho spolu este uzijete, aj prve vzdory aj to rozhadzovanie hraciek, ze nebudete ani stihat upratovat to mi ver 😉 😀 😀 😀
Na zubky vyskusaj homeopaticky cipok Viburcol, pripadne najaky gel, ktory mu to trosku ochladi, nemusis davat hned Nurofen. Zaberaju aj tie rozne chladive hryzatka 😉

kattrin5
26. apr 2013

ahoj moja mala sa pohra sama tak max 10 minut inak to iste..aknsa od nej vzdialim hned mrnci, ale zasa nenervaci len sem tam, ked je zla nosim ju v nosici to sa jej velmi paci lebo je pri mne a vsetko vidi, taktiez sa rada vozi v kocari tak s nou chodim tri krat denne na prechadzky na pol hodku az hodku...to vies babo ak ta nevidi ono nevie zw ty ides na wecko, ako uz bolo povedane ked sa vzdialis ta vola a nic zle na tom nieje, bud rada ze potrebuje tvoju blizkost lebo ked vyrastu uz nas nebudu potrebovat a vtedy si povieme ake bolo krasne ked boli pri nas nalepeni cely den🙂

marcelka932
26. apr 2013

suhlasim s maminkou RADLINKOU ma naozaj zdravy pohlad na situaciu tvoj malicky potrebuje mat neustali pocit ze si tam v jeho blizkosti a ze mu neutecies skus sa pocas dna s nim zahrat na KUKUK :D schovaj sa mu za dvere a po sekunde sa mu ukaz toto opakuj viac krat a vzdy po dlhsich intervaloch sa mu vynor aby pochopil ze aj ked ta nevidi ty si stale tam urcite si na to po case uvedomi a vzdy ta bude ocakavat...drazim palce 🙂

maria72
10. máj 2013

Som prababka 9 mesačného chlapčeka,no ešte som nezažila to ,čo tento chlapček robí.Ráno vstáva s plačom (revom)a prereve 2 hodiny že sa nedá ho utíšiť.Potom zaspí a znovu s plačom a revom sa zobúdza a nedá sa utíšiť.Lipne na matke ako malá opička.Bez nej len plače až sa zadúša od plaču.Nechce byť s nikým,len s matkou.Čo s tým robiť?