Ahojte mamičky, potrebujem rady ... tipy ... triky, o dva týždne máme nástup do škôlky kde netolerujú plienky ani počas spánku.
Nám sa jednoducho nedarí žiadnymi spôsobmi neocikať plienočku počas denného spánku. Teoreticky to malý ovláda, vie že nemá cikať do plienočky. Skúšali sme aj odmeny či prekvapenie ak bude plienočka suchá, formou rozprávky kedy som mu rozprávala o škôlke, ako sa bude pani učiteľka tešiť keď sa nepociká a detičky tlieskať, skúšala som byť smutná, nahnevaná, robiť sa že sa nič nedeje ... Ak plienku nedám tak sa pociká - skúšala som viac dní po sebe. On je si toho vedomý že sa cikať nemá keď spinká, ale jednoducho si to nevie ustrážiť, viem že na to musí dozrieť a ešte nedozrel, ale o chvíľu nastupuje do škôlky a ja do práce a obávam sa že mi ho "vrátia".
Ešte dodám že budeme mať 3 rôčky a cez deň sme odplienkovaní.
@janickacrazy Pravdupovediac nebyť škôlky by som to vôbec neriešila. Tiež som premýšlala nad podložkou či nepremokavou plachtou, uvidíme ako zhovievané budú pani učiteľky.
@moonlighting Pravdepodobne este nie je zrely na odplienkovanie pocas spanku, ved ma len 3 roky. Tu nepomoze nic ine, len cas. Mrzi ma to, ale obavam sa, ze inu odpoved ani nedostanes. Neda sa u trojrocneho lamat uhora cez koleno, ked raz este nedozrel, tak nedozrel. Mozes to skusat s nedavanim tekutin a podobne, ale zas nedavat mu cele doobedie pit, len aby mohol chodit do skolky, mi pride cudne.
Vela stastia.
@moonlighting no držím ti palce, aby boli trochu zhovievavé tie učiteľky, lebo ja som sa veru s veľkým pochopením nestretla
@moonlighting my teda este nie sme v takejto faze, ale napadlo mi, ci by sa to nedalo riesit nejakymi tymi plienkovymi nohavickami, ze by si to sam pred spankom obliekol, potom vyzliekol (roztrhol), ak by to vedel, pripadne by s obliekanim snad ucitelka pomohla skor ako so zapinanim klasickej plienky...
@zabina27 Áno to by si určite vedel sám obliecť - vyzliecť, ale je to stále len plienka ... neviem ... ale tiež by to mohla byť jedna z možností - návrh pre učiteľky. Ďakujem 😉
@moonlighting tak prinajhorsom mas alternativu, ak by sa nepodarilo a nemusis sa velmi stresovat 😉
@moonlighting kamoskin maly sa docikaval do cca 4 r. A to od 3,5 r.chodil do statnej skolky. Ale nie vzdy,no casto. Tak prali. Nevylucili im ho kvoli tomu.
@moonlighting no na 3 rôčky to je na chlapca normálka že sa pociká...dievčatká sú v tomto šikovnejšie, môjho malého som odnaučila keď mal 3,5 roka a to niekedy v máji-júni...jednoducho som mu natiahla po byte pančušky a keď sa dočúral, tak mu to samému vadilo, lebo tie pančušky sú priliehavé tak ho to chladilo a vadilo mu to 🙂...počas spánku nech má podložku pod sebou, ale čudujem sa že toto vadí pani učiteľke. ja som sa tiež bála, lebo môj keď nastúpil do školky tak nosil plienku na spanie a na kakanie 🙂 🙂... učiteľka povedala že majú detičky aj s cumlíkom, a každé má svoj pohárik na cumlík 🙂... závisí od škôlky a tolerancie učiteľky. skúste po byte tie pančušky, nech pocíti aké je to nepríjemné "keď nestihne"...detto počas spania, a dávaj tú podložku pod neho + igelit aby nepočúral válendu... trénujte teraz doma a uvidíte...
@zabina27 no on už akosi vedel, že mu treba cikať, a zväčša vtedy sa hral na koberci...koberec som mala taký detský s vláčikmi...ten som dala vytepovať a hotovo, neriešila som a potom sme ho neskôr aj vymenili. mal obuté papučky takže keď pustil do gatí, tak mu to tieklo po tej pančuche do papučky a to veru nebol príjemný pocit 🙂.... trvalo to 2-3 dni...potom sa naučil stíhať a vieš čo, ja som mu kúpila v zdravotných potrebách plastovú fľašu na cikanie tzv. bažanta 🙂...tú som používala aj v noci keď som ho budievala na cikanie, lebo keď mi cikal do nočníka postojačky bola som celá ofŕkaná 🙂 🙂...do záchoda som ho nevláčila lebo bol celý rozospatý. takže v noci som ho zobudila, vycikal do fľaše, ja som to vyliala do wc, opláchla, doniesla do spálne a spali sme ďalej veselo. no a cez deň som ju mala poruke, lebo keď niekedy akože nestihal do wc, tak stiahol gate, pinďúra vopchal do nej a cikal 🙂... no vyskúšaj. viem že je to aj na zasmiatie, ale čo človek všetko neskúsi v živote... 🙂
Ďakujem Vám všetkým za príspevky. Nakoniec sme dopadli tak, že v škôlke malý nevie zaspať, takže máme po probléme 😀
@moonlighting na toto bohužiaľ žiadne triky nie sú, ja som mala podobný problém s oboma staršími synmi, každý chodil do inej školky, v jednej mu plienku na spanie pár týždňov tolerovali, potom povedali, že už nemožu tolerovať, tak niekedy sa pocikal, niekedy nie ako kedy, postupne sa prestal pocikávať, učiteľky aspon dohliadli na to, aby sa vždy vycikal pred spaním, to trochu pomohlo, mladší syn tiež mal taký problém, no u nich v školke plienku netolerovali vobec, takže bohužiaľ sme nosili také tie podložky, aby posteľ neocikal, tiež to prešlo postupne samo časom, aj ked učiteľky pofrflali, aj k doktorovi ma posielali, aj so m tam bola veru, ale doktor povedal, že do 5 rokov sa to stáva a sa to nerieši vobec, že z toho vyrastú aj tak bolo