Ako rozhovoriť dieťa?

14. jan 2024

Ahojte, mám dcérku 2 roky a 8 mesiacov. Ide o to že nerozpráva takmer nič. Rozumie všetko, keď niečo chce tak si povie čo, poprosí, poďakuje. Niekedy sa jej podarí povedať niečo aj vo vete, ale veľmi máličko. Pozná aj niektoré pesničky, básnicky a tie si spolu opakujeme. Pozná farby, vie ich pomenovať, tak isto zvieratá, vie počítať. Opakuje po mne aj celú abecedu. Vie povedať ako sa volá a koľko má rokov ale to tvorenie viet jej ide veľmi ťažko.
Pani logopedička nás vezme až po 3 rokoch.
Prosím, ak máte nejaké tipy ako pracovať s takýmto dieťatkom budem veľmi rada 🙏🏼 trošku malej pomôcť. Vidím že by veľmi chcela ale nejde jej to. A keď áno tak je to taká hatlanina ktorej ťažko rozumiem.

andreakotesova
14. jan 2024

Náš syn sa rozhovoril až v škôlke, v kolektíve deti.

autor
14. jan 2024

@andreakotesova áno, každý mi hovorí že to v škôlke príde, len jej chcem trošku pomôcť nerada by som čakala až do septembra (teraz ju do školky nevzali).

kveova
14. jan 2024

pripnem sa , moj ma v maji 3 a tiez dokopy nic ziadne vety ale rozumie vsetko a je odplienkovany

cyberk
14. jan 2024

Chod ku sukromnej logo

janka_266
14. jan 2024

U nás zabrala škôlka 😃dovtedy používal len slova, ktoré potreboval, odvtedy aj tie, ktoré by nemusel ani poznať 🤣

msnesquik
14. jan 2024

No ja poviem tak, my sme cakali az naa zoberu na logo az v 4 rokoch, zeby nam to enjako divoko pomahalo sa povedat teda neda, robime tam veci, ktore podla mna nerozvijaju tu rec, pokial dieta nema nejaky problem, tak zacne rozpravat skor ci neskor, najlepsie je ist ku klinickemu logopedovi, lebo my sme prideleni k obyc logopedicke a neviem ci to vie tak posudit

egonsk
14. jan 2024

Stvornozkovala dostatocne mala? Ak preskocila niektoru fazu vyvoja, bude sa k nej treba vratit, aby sa jej ucelil psychomotoricky a komunikacny vyvoj. Potom sa rozkeca, ze ta aj hlava bude boliet 🙂

gvenduska
14. jan 2024

Ani môj 2,5rocny nerozpráva len svojou hatlaninou