Ako riešite nákupy s deťmi v čase koronavírusu?

mo215
9. apr 2020

Ahojte maminky,chcem sa opýtať ako teraz riešite nákupy,mám 3 a pol rocnu dcérku a potrebujem ísť na nákup,dávate deti do vozíka?alebo ako to riešite ak musia ísť s vami kedze ich nemáte dať komu postrazit,ĎAKUJEM

hipuska
9. apr 2020

@mo215 a kebyže necháš pri zapnutej rozprávke?

mo215
autor
9. apr 2020

@hipuska och to určite nie,samu by som ju nemohla nechať v byte,a ešte v tejto dobe keď vidím najprv hodinovú radu pred obchodom netuším aky dlhý čas bu som tam mohla stráviť a to by už susedia asi volali políciu 😉

adriana89
9. apr 2020

@hipuska vy asi nemate deti ze?? Ako takuto hlupost by mohla matka napisat....🤦🤦🤦

drozdajkahra
9. apr 2020

@hipuska preboha srandujete že? Ja mam dieťa v takom veku a veru do obchodu by som nešla, hoci je až moc samostatná a rozumná
A autorke, keď nemáš inú možnosť, ruska a rukavice a môžte ísť, rovnako môžeš doniesť aj sama ten vírus

adriana89
9. apr 2020

@mo215 ja som s detmi do obchodu nechodila nikdy aj ked koronavirus nebol...ale mate to velmi tazke ked vam dieta nema kto postrazit..ale preboha urcite nie nechavat 3,5r dieta same ved sa moze vela veci stat...ta pani co to napisala asi nema deti normalna matka by toto nikdy nenapisala..

jaskolka
9. apr 2020

Určite by som samé dieťa doma nenechala, ak naozaj nemáš trebárs dôvery hodnú susedu, čo ti postrazi, alebo naopak urobi nákup, dám rusko a so sebou a do vozíka posadiť, nechápem, ako môže byť taký nezmysel, že dieťa nesmie do obchodu alebo ma vlastný košík. Veď bud ho priviszat o stojan na bicykle (vtip samozrejme) alebo tým košom tam povala polovicu veci

veronikaszabova
9. apr 2020

@hipuska 🙈🙈🙈🙈🙈

mo215
autor
9. apr 2020

@adriana89 tiež si myslím ale bol to jej názor 🤔

lenuliatko84
9. apr 2020

@hipuska preboha

ketrint
9. apr 2020

@mo215 lunys.sk 😉 myslim, ze aj KE obsluhuju... Alebo treba pohladat, teraz je vela moznosti dovozu potravin... Lunys som napisala lebo je bez cakania, aspon u nas v BA dovezu hned na druhy den, uz som objednavala viackrat...

hipuska
9. apr 2020

@adriana89 predstav si, že mám a nie jedno. Keď musíš tak musíš.

ivca88
9. apr 2020

Skús nájsť donášku jedla
Mnohé mestá majú aj dobrovoľníkov na dovoz potravín pre seniorov a osamelé matky.

nickpick
9. apr 2020
veronikaszabova
9. apr 2020

@hipuska no ziadne "okolnosti" by ma nedonutili nechat 3.5 rocne dieta same doma 😳 mladsi ma 5,5 roka a ani toho by som nenechala sameho doma

maciatkolulu
9. apr 2020

@hipuska ale to je aj protizákonné...

mima1
9. apr 2020

@hipuska 3,5rocne by si nechala same doma pri rozpravke? Tomu neverim...
Radsej by som isla k susede nech postrazi alebo bola hladna

lenka2710
9. apr 2020

@mo215 ja mam 5a pol ročnú, tiež veľmi rozumná, keď idem len k nám pred bytovku a to len na pečivo napríklad, tak ju nechám doma, zoberie si tablet alebo knižku a vydrží sedieť na gauči, kým sa vrátim! Ale včera som tiež potrebovala spraviť väčší nákup, aj mäso, takže som musela ísť do mesta, takže to určite by som ju samu nenechala doma! Presne ako hovoríš, kým človek vystoji radu, plus kým si nakúpi, no minimálne hodina a to by som sa na ten nákup ani nesústredila, len by som rozmýšľala, čo ona doma stvara! Normálne som ju zobrala, dala rusko, ruky si hneď pred obchodom strčila do mikiny, keď niečo chcela, len ukázala prstom, nič nechytala! Košík sme mali normálne jeden

deedol
9. apr 2020

poprosila by som susedov - bud o nakup, alebo o strazenie. nie je to ziadna hanba.

marion09
9. apr 2020

@hipuska a vieš ty vôbec že ťa možme za to zažalovať?

janinuska
9. apr 2020

kebyže nemäm inú možnosť dám dieťatku na tvár rúško, alebo šatku a idem s ním nakúpiť, určite by som nenechala 3-ročné dieťa samé doma ani väčšie, musíme všetci veriť, že táto hystéria pominie a život sa vráti do normálu.

williamska1
9. apr 2020

@mo215 dať mu rúšku, rukavice na ruky a asi by som ju posadila do nákupného vozíka, aby nebela po celom obchode. potom jej tie veci daj oprať a poriadne jej umy ruky.

kvietok173
9. apr 2020

@mo215 neviem kde chces ist na nakup? Ci len u Vas na Furci? Tak by som si vyhliadla obchod tam je tusim Lidl a dole Tesco. Lidl teraz posunul otvaracie hodiny na skor na 6,30 tak ak dcerka skoro vstava lebo deticky zvyknu tak by som sla hned tak zrana a satku na pusinku a rukavicky a dala by som ju do kosika a po odvhode z obchodu umyla rucky a doma hned tiez. Pekne sviatky

23121974
9. apr 2020

@hipuska Si robíš srandu??? A keď sa mu niečo stane,ona ponesie plnú zodpovednosť...Hocičo sa môže stať..Nemám slov na toto 🙊

veni21
9. apr 2020

Aj ja som sama doma z 2a pol rocnou. Susedia su sami dochodcovia takze malu im nedavam. Chodim do malych potravin. Pri obchode mi byva kamoska ktora mi chodi pred obchod postrazit malu, kym nakupim. Mala sa v pohode zahra s kamienkami a ja si kludne zatial nakupim

brita7777
9. apr 2020

Nakupy teraz robi viacmenej muz, prip ja cez vikend, deti zbytocne do obchodu nevodim. Treba si to dako naplanovat, aby si ich tam nemusela brat. Ak si slobodna matka, co neviem, v tom pripade to mas tazke a musis brat asi deti so sebou.

ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ptmt1011
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
leskovael
9. apr 2020

Ja by som v takomto prípade poprosila susedov či by mi cestou do obchodu neurobili nákup. Inak si skús popozerať nejake donášky vo vašom okolí, teraz dosť ľudí začína rozvážať ovocie a zeleninu, ak treba pečivo skôr by som riskoval iba nejakú pekáreň.. Prípadne nemáš mamu, brata, sestru, kamošku proste hocikoho kto by ti ten nákup urobil a nechal pred dverami? 🤔 To by bolo asi naj

lucmirka124
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
janulik2008
9. apr 2020

Vy sa cudujete ale krstna moja nechavala rocneho doma sameho ked rano spal a niesla do skolky starsiu