Ako riešite detský vzdor?

evasustiakova
13. júl 2020

Kočky, baby, maminy, prosím ako vy riešite vzdor u detí?
Mám 3,5 ročnú dcéru, ktorá prežíva obdobie vzdoru už pár mesiacov, niekedy má dobrý deň a vieme sa dohodnúť, inokedy hystéria pre všetko, cirkus vonku, na ihrisku, všade 🤷‍♀️
Ďakujem za rady a postrehy...

lubik87
13. júl 2020

@evasustiakova už je dosť veľká takže jednoznačne musí vidieť kto je šéfom v domácnosti ...tým že je taká tak skúša..musia vidieť aj ty či sú to len vymyselnictva alebo má naozaj problém s vyrovnaním emócií a prispôsobiť tomu svoje chovanie

veronika4495
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivangeline
13. júl 2020

Dodržiavať pravidlá. Už jedno aké budú. Ako sa dohodnete v domácnosti,tak to bude stále. Výnimky len výnimočne. Teda nad nimi ani neuvazovat. Povieš,že keď bude zlé,ide sa z ihriská domov? Tak sa pôjde zakaždým. Vyvedie niečo doma,vždy rovnaká reakcia. Potrebuje vedieť,že akcia reakcia ale tiež...že ona nemôže hocičo a ani ty nemôžeš hocičo si zmyslíš. Preto pravidlá. Stále pravidlá. Režim. Takto ak sa v podobných situáciách správaš rôzne a svojvoľne alebo naopak si mäkká,tak to nemusí brat dobre.

kika831
13. júl 2020

@evasustiakova ahoj, mam syna presne v tomto veku. Mame to iste. Skusa kde su hranice. Jedina cesta, ktora sa mne osvedcila- ak dam prikaz, tak na nom trvam aj keby sa o zem hodil. A co je podla mna najdolezitejsie- nestracat nervy a neriesit co si kto naokolo mysli. Ale jednoznacne urcit presne hranice a byt zajedno aj s manzelom/ partnerom. Drzim palce. 😉

kristianka2255
13. júl 2020

moj je tiez cca v tom veku, najprv poziadame par krat, potom prisnejsie a ked uz sa hadze o zem a skrieka tak aj po ritke a uz to ide hned 😂

taga
13. júl 2020

Mam 3,5 rocneho syna, obcas ma zachvaty vzdoru ale o zem sa netresol este nikdy. Ono velmi zalezi od situacie... hlavne si vsimam, ze velakrat to vobec nie je ziadny vzdor, ale obycajny diskomfort. Napr vlci hlad hned po zobudeni, decko vresti az kym sa nenaje, alebo aspon kym mi to nedopne a nepoviem jaaaaj ty si asi hladny, zachvilku bude obed... proste sledovat a naplnat potreby dietata. Skor, ako zacne vyvadzat

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sapetka
13. júl 2020

No my chvalabohu to zvladame velmi dobre(klopklop) vsetko si necha vysvetlit. Najhorsie obdobie bolo pred 2r vtedy to bolo tazke ale aj to sme zvladli. Teraz sme si nasli metody ktore zaberaju a sme vsetci spokojni🙏

evasustiakova
autor
13. júl 2020

@sapetka dajte tipy aké metódy zaberaju 🙏

speci_rodinka
7. aug 2020

u 3.5 zvladas nastojit hranice este🙂
ale bud prisna davaj take ktore naozaj zvladnes, tresty typu nedostanes nanuk a potom na to zabudnes je gebuina. musis pamatat.

dieta chce hranice, chce vediet pokial moze ist lebo v tych citovCh mantineloch sa citi bezpecne

popripade doma skus ju obarit na zem ze sa hodis a budes robit to co ono😂 je to fakt zaiˇujimavw ako dieta pozera a reagujw. ale ja somto skusila na starsie.

takze vela stastia

ps: vazne si ich vybuduj, my mame problem s detmi s vychovou bez hranic u druheho rodica a to su uz v puberte🤦‍♀️🤦‍♀️😭😭😭

evasustiakova
autor
7. aug 2020

@speci_rodinka ďakujem, áno všimla som si, že hranice fungujú 🙂