Ako prinútiť malú nevybiehať na parkovisko?

bobulka34
5. dec 2009

Mam problem so svojou 2 rocnou dcerkou, ktora stale vybieha na cestu, stale ju drzim, ale akonahle ju chvilu pustim ma najvacsiu zabavu vybehnut na parkovisko. Vzdy dam pozor, ale bojim sa, ze co ked nahodou clovek urobi sekundovu nepozornost. Ako dieta nejaku motivovat a donutit aby to nerobilo. Po zadku ani krik nepomoze a ked jej to vysvetlujem nepomaha.

leniciatko
5. dec 2009

pokoj...... časom bude poriadnejšia,aj ked to nejaký ten mesiac bude sšte trvať.... uvidíš, ja som to mala prednedávnom doma 😀

hasleerka
5. dec 2009

bobulka nemáš doma dvd bambulka ... u nás to pomohlo, ako bambulku skoro zrazilo auto a teraz sa bojí ísť na cestu sama ... no ale aj tak stále dávam pozor, lebo občas mám pocit akoby na to chcela zabudnúť ☹

lucaska
5. dec 2009

bobulka , tak to musis mat oci na stopkach.........myslim si ze by dvd bambulky mohlo pomoct....... mne sice maly nejako moc nevybehoval na cestu ale tusim raz sa rozbehol a hned som sa otocila ze odchadzame domov ked nevie ist ako slusny chlapcek po chodniku a vzdy sme sa rozpravali ze musime chodit po chodniku ako poslusne deticky a na cestu len s maminkou za ruku a u nas to pomohlo.........

sue
5. dec 2009

Bobulka, u tvojej dcéry to je asi presne "zakázané ovocie najviac chutí" 😒 v tomto prípade neviem ako poradiť, ja som Macka nikdy za ruku nedržala na chodníku ani som nekričala nech stojí a podobne... nestrašila ohľadne tohto a je v tomto (klop klop klop) úplne perfektný...

Iný prípad máme s elektrinou - u našich nemáme zaslepené zástrčky a dnes som ho načapala ako s dvomi šraubovákmi mieril rovno do dier v zástrčke 😢 😢 😢 zarevala som ako zmyslov zbavená (však ho to mohlo zabiť 😢 ) a spýtala soms a potom, prečo to spravil a on odpovedal "Macinko chcel vidieť ako trasie" - moja mamina mu totiž povedala, že keď strčí prst do zástrčky, že ho potrasie... no a teraz furt len striehnem, lebo neviem ako mu vysvetliť čo by sa dialo... keďže ešte nevie pochopiť, že keď to spraví, tak už nebude nikdy nič...
Možno naozaj treba vyskúšať nejaký "náučný film" alebo rozhovor s niekým, koho má za veľký vzor...