Ahojte, máme 2-ročnú dcérku, ktorá je veľmi šikovná ale stále má plienočky - bojí sa ísť na šerblík alebo na wc. Jasne povie, kedy jej treba ale keď jej dám dole plienočku, hoci má pri sebe šerblík, ciká tam, kde je.....prosím, ako ste riešili plienočky vy? Vďaka.
asi potrebuje viac času, ja som pri prvej dcérke vyskúšala ju dávam cikať keď ja som bola na wc a po týždni vždy keď chcela ísť cikať ona tak mňa zavolala na wc a tiež s ňou som musela sedieť. Vyskúšaj, možno to pomôže, niekedy len stačí aby si robila to isté čo od nej chceš 🙂
malu som nechala tak, odplienkovala sa zo dna na den koncom juna. Nacvicovanie nic nepomoze, nechaj jej serblik na jednom mieste, nech vie.. a nechaj ju tak, pripadne mozete behat za nou s handrou ale neviem ci pomoze..
...to je pravda, že netreba nútiť, donedávna sa vôbec bála sadnúť na šerblík (je taká úzkostlivejšia, všetkého nového sa bojí a ťažšie sa jej to prekonáva) ale moja svokra ma už zaradila do skupiny "neschopných mamičiek..." a ťažko jej vysvetliť, že každé dieťa je iné a každé má svoje tempo a svoj čas.
@andrearuj mozem sa opytat ako ste prekonali ten strach cikat do nocnika?Moja mala ide mat o par dni dva roky ,velmi dobre vie kde sa cika aj mi povie ze jej treba ale nie a nie na nocnik ani Wc ani von na travicku...skusame kedejako ,najnovsie radsej drzi ako by sa vycikala aj ked jej dam plienku nechce ani tak ,len opakuje cikat ,cikat..vydrzi drzat aj 3hodiny.skusila som dat nocnik do vane ,pustit vodu ,nic nepomaha...ona sa nan aj posadi ale o par sekund vstane a len opakuje cikat ,cikat...uz ked to neudrzi vycika sa na podlahu...trapi ma hlavne to zadrziavanie mocu ,bojim sa aby nedostala nejaky zapal....
@laura0 Dobry den, tak to prekonávanie bolo dosť ťažké...musela prísť na to sama, že ona chce. Keď sme chceli my - ona nechcela, zrazu si povedala, že ide a ciká do šerblíka v pohode, no máme problém s kakaním - len do plienočky....nie a nie ani do šerblíka, ani do záchodíka, hoci cikať ide v pohode, dáme poklopík a je to. Myslím, že ona na to musí prísť sama, nútiť je zbytočné a myslím, že pre dieťa aj stresujúce. Podľa mňa to chce čas, hoci niekto by povedal, že to treba byť prísnejší, možno ale mne sa to veľmi neosvedčilo, pretože potom malá zdržiavala a kakala len vtedy ak som jej večer dala plienku na spinkanie. Držím palce! Ada
ahoj. nasilu s tym nepohnes,podla mna to ma prist samo,poznam x kamaratok,kt.to aj silili a deticky maju 3roky a este vacsi strach,a potom tie,ktore to nechali len tak,a deticky same zistili,ze je pohodlnejsie cikat do nocnika.nasa malá ma tiez 2roky,podsuvam jej nocnik hocikedy a niekedy ide inokedy nie..plienku si uz dava sama dole ked je pocikana a vtedy vacsinou ide na ten nocnik.aa teraz v lete jej nechavam iba nohavicky doma a zistuje ze jej vadi ked su mokre a hned ide..len teda este sa nepyta,len si sadne bez oznamenia,ale tiez sa stava,ze niekedy posedi na nom aj dlhsie a ked sapostavi tak cika vedla neho :D